Yargıtay'dan çok konuşulacak boşanma kararı

Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi’nin ilginç boşanma kararlarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez “Erkek eşin sürekli yemeğe habersiz erkek misafir getirmesi” boşanma sebebi sayıldı.

Yargıtay'dan çok konuşulacak boşanma kararı
Yargıtay'dan çok konuşulacak boşanma kararı
GİRİŞ 02.11.2018 08:03 GÜNCELLEME 02.11.2018 08:11
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

YARGITAY kararına göre, N.A adlı kadın, kocası M.A sürekli erkek arkadaşlarını yemeğe davet ettiği ve şiddet uyguladığı gerekçesiyle iki yıl önce boşanma davası açtı. Gerze Asliye Hukuk Mahkemesi, davacı kadını haklı gördü ve çiftin boşanmasına karar verdi.

İKİ TARAF DA TEMYİZ ETTİ

 

 

Davacı kadın kusur belirlemesi, tazminat taleplerinin reddi, tedbir nafakaların başlangıç tarihleri ve nafakaların miktarları yönünden; davalı erkek ise kararın tamamını temyiz etti. Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi, temyiz itirazlarını reddederek kararı oybirliği ile onadı.

Daha önce eşten habersiz yatılı bekar erkek misafir çağırmayı da boşanma ve tazminat gerekçesi sayan Yargıtay’ın yeni kararında özetle şöyle denildi:

‘EŞİ İSTEMEMESİNE RAĞMEN...’

“Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle mahkemece davalı erkeğe kusur olarak yüklenen hakaret vakıasına yönelik tanık beyanlarının soyut olduğu, erkeğe yüklenen yatak odası sırlarını başkalarına anlatma ve ortak çocuğa fiziksel şiddet uygulama vakıalarına davacı kadın tarafından dayanılmadığı ve fakat mahkemece tarafların belirlenen ve gerçekleşen kusurlu davranışları yanında ‘erkeğin, eşinin istememesine rağmen erkek arkadaşlarını eve davet ettiği’ ve eşine birden fazla fiziksel şiddet uyguladığının anlaşılmasına göre, yerinde bulunmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun olan hükmün onanmasına...”

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 13
  • Çöl Rüzgarı 5 yıl önce Şikayet Et
    Sinir oluyorum bu tip erkeklere. Eve her zaman erkek getirmek nedir... Yerinde karar
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kadın olsun erkek olsun Allah kimseyi kötü insanlarla karşılaştırmasın maalesef günümüz de evlenen den çok boşanan var işin gerçeği bu iki yalancı şahit tamam kadınların ilk sözü mahkemede beni dövdü şiddet gördüm demesi yeterlidir. hemen erkek maddi ve manevi tazminat ödesin malı varsa yarısını kadına versin ömür boyu nafaka ödesin ne kadar güzel dünya çalışmadan emekli oldu kadın olan erkeklere oluyor ondan sonra cinnet geçirmeler gerisini siz düşünün çünkü adamın artık hayatı bitmiştir madem kadın erkek eşit o zaman Ömür boyu nafakalar kalkarsa cinnet olayları da biter
    Cevapla
  • kerem 5 yıl önce Şikayet Et
    bu mahkemeler çok sayıda hakkını arayan kişilerin davası varken böyle gereksiz meselelere niye bu kadar zaman harcayıp karar verme yolunu seçiyorlar. Boşanmak isteyen boşansın, bu konu kişisel hürriyetle alakalı bir mesele değil mi? Hem aile işlerine başkasının yorum yapması ve bir hükmü dikte etmesi ne kadar doğru? başkasının verdiği kararla mı aile birliği sağlanacak veya bozulacak? Niye başkasının karar vermeye çalışması yüzünden boşanma davaları senelerce sürüyor? bu kadar mı zor yani herşey? Yargı kurumlarında acil, vatandaşın hakkını gerçek anlamda koruyan revizyon gerekiyor...
    Cevapla
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    bizde daha devlet nafaka sistemine çözüm bekliyoruz 100 günlük icraat ta 90.gündeyiz bekliyoruz
    Cevapla
  • Lafazan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerinde bir karar. Ev kadının yetki alanıdır, istemediği erkeğin orada işi yok. Açsınlar biraz fıkıh okusunlar. Boşanma için bu kadar uğraşmaya da gerek yok.. İslama göre boşanma da kolaylaştırmayı gerektirir. Maalesef devrin erkekleri ekseriyetle köle gibi görüyor kadını. Oysa köleye bile ne çok hak vermiş islam!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü