Harekete geçtiler...Çok uyanık olmamız gerek!

Terör örgütü PKK'nın iki gündür canlı bomba ve bombalı araçlarla saldırı hazırlığındayken yakalanmasının altında yeni bir terör stratejisinin ortaya konmak istediği ortaya çıktı.

GİRİŞ 02.11.2018 11:04 GÜNCELLEME 02.11.2018 12:42
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Haber7.com / Serkan Üstüner 

TSK'nın geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'ye karşı başlattığı askeri operasyonlar sonrası örgüt ağır darbeler aldı. Son 1 haftada öldürülen terör örgütü PYD/PKK'lı sayısı 40'a ulaştı. Türk askerinin karşısına çıkamayacağını anlayan örgüt Türkiye'de bombalı saldırılar düzenlemek için düğmeye bastı.

MİT VE ASKER ANINDA TESPİT ETTİ

PKK'nın iki gündür Türkiye'ye yönelik eylemleri, güvenlik güçleri ve MİT'in ortak operasyonları sayesinde büyük bir başarıyla engellendi ve teröristler yakalandı.

 

 

GAZİANTEP VE MARDİN'DE OPERASYON

Gaziantep'te ve Mardin'de büyük bir operasyon düzenlendi. Gaziantep'te PYD/YPG terör örgütü üyesi bir şahıs yakalandı. Teröristin Suriye'nin Telabyad bölgesinde bulunan terör kamplarında silahlı eğitim alan bir canlı bomba olduğu ortaya çıktı. Mardin'de polis ekipleri tarafından bomba yüklü bir araç ile birlikte 3 terörist sağ olarak yakalandı.

DİYARBAKIR'DA TERÖRİST,  MALATYA'DA BOMBA YÜKLÜ ARAÇ

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde eylem hazırlığında olan bir terörist jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonla sağ olarak yakalandı. Malatya'da bir otomobilde paketlenmiş 28 kilogram patlayıcı madde ile bomba düzeneği ele geçirildi.

Yapılan bu operasyonlar ve PKK'nın bir anda bu tür bir terör stratejisinin altında ne tür bir plan olduğunu güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'la konuştuk. 

Ağar, bu planların Ortadoğu'da gelişen olaylarla ilgili olduğunu ve PKK'nın ABD’nin şemsiyesi altında konvansiyonel bir güç olduğunu ispatlamak için asimetrik eylemlerin peşine düşeceğini ifade etti.

İşte Abdullah Ağar'ın haber7.com'a yaptığı o çok önemli açıklamalar:

PKK'NIN KORUYUCULARI ÜZERİNDEN YENİ BİR TERÖR STRATEJİSİ

PKK’nın gelişen konjonktüre bağlı olarak bombalı araçlar ve canlı bombalar üzerinden bir terör stratejisi geliştirmeye çalıştığı, bu terör stratejisiyle başta kamuoyu olmak üzere karar vericilerle beraber terör üzerinden bir baskı oluşturmak ve gözdağı vermek istiyor.

ÇOK YOĞUN BİR MÜCADELE VAR

PKK, ABD’nin şemsiyesi altında konvansiyonel bir güç olduğunu ispatlamak için asimetrik eylemlerin peşine düşecek. Burada sayın Erdoğan’ın dikkat çektiği DAEŞ’le PKK’nın arasındaki asimetrik bağ olduğu artık bir bilinen bir gerçek. DAEŞ üzerinden Türkiye üzerine kurulan bir tuzak var. Şu an güvenlik güçlerinin PKK’yla ilgili çok yoğun bir mücadelesi olduğu görülüyor. 

Şu anda Suriye ve Irak güncesi var. Bu güncelere bağlı olarak PKK ortaya bir terör stratejisi ortaya koymaya çalışıyor. 

SEÇİM GÜNCESİNE DİKKAT

Seçim güncesine çok dikkat edilmesi gerekiyor. Rekabetin sertleştiği bu dönemlerde PKK manipülasyonları çok daha büyük etki üretiyor. 

TÜRKİYE'NİN ÇOK UYANIK OLMASI GEREKİYOR

Canlı bomba, bombalı araç. Fırat’ın doğusunda yapılmak istenen baskınlar, Türkiye’de yakalanan ağır silahlar ve YPG’li ve PKK’lı teröristlerin yakalanması. Bunlar hepsi çok önemli bir denklem. PKK’nın arkasındaki güçlerin Türkiye’yle ilgili bir terör stratejisi gerçekleştirmek istediklerini görüyoruz. Türkiye’nin bu noktada çok uyanık olması gerekiyor. 

Tuzağa düşmeden PKK’yı kendi tuzağına düşürmek gerekiyor. Bunlar bir tarafıyla PKK’nın varlık etki ve propaganda eylemleridir.  Bu saldırıları hazırlığındaki bombalı araçların Ortadoğu’da gelişen olaylarla ilgisi var.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 40
  • Karadenizli 5 yıl önce Şikayet Et
    Daaş kimyasal silah attı denip yerle bir edilsinler bu pkklılar sıcan yavrusu ğibi bir bir uraşmaya ğetek yok toptan ğebertmrli bu domuzları
    Cevapla
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Tutukları bomba ellerinde patlasın eyerki yine birilerinin canını almak istiyorlarsa o bomba ellerinde patlasın inşallah masumları çocukları kadınları bu teröristler öldürdü bu yaptıklarının cezasını inşallah çekerler yetimlerin bedduası ilk önce tutarmış ve dulları yani müslüman olan her kez dua edebilir bu hainlerin ceza çekmesi için
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Alayını imha edin.Vatana ihanete ölüm.
    Cevapla
  • Terazi 5 yıl önce Şikayet Et
    ... günce ne?
    Cevapla
  • keke 5 yıl önce Şikayet Et
    Milli istihbarat a helal süt emmiş vatan evlatları daha almalıyız. Mit göreve. Uyanık olun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız