İşte Başkan Erdoğan’ın dedesinin şehadet belgesi

Başkan Erdoğan'ın Sarıkamış'ta şehit olan dedesinin Mutioğulları'ndan Kemal'in Rize Askerlik Şubesi Başkanlığı'ndan askerde kayıp olanlara ait silahaltı defterinde kaydı yer alıyor.

İşte Başkan Erdoğan’ın dedesinin şehadet belgesi
İşte Başkan Erdoğan’ın dedesinin şehadet belgesi
GİRİŞ 03.11.2018 06:24 GÜNCELLEME 03.11.2018 06:25
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın son grup toplantısında donarak şehit olan askerleri anımsatarak "Benim dedem de Sarıkamış'ta şehit olmuştu' demişti. Erdoğan'ın bahsettiği belge Milli Savunma Bakanlığı'nın arşivlerinde bulunuyor. Künye kayıt bilgilerine göre Başkan Erdoğan'ın dedesinin Mutioğulları'ndan Kemal'in Rize Askerlik Şubesi Başkanlığı'ndan askerde kayıp olanlara ait silahaltı defterinde kaydı yer alıyor.

 

 

Belgede Silahaltı Defterinin 213.'üncü sayfasında Rize Ulucami köyünden Mutioğulları'ndan lakaplı Mustafa oğlu Kemal'in 'askerde meçhul 30.01.1337 (Mühür- Osman) şeklinde ifadeler yer alıyor. Osmanlı İmparatorluğu döneminde, askerlikte vefat edenlerin işlemleri Harbiye Nezareti tarafından 1909 tarihli Askeri Tekaüt ve İstifa Kanunu'na göre yürütülüyordu. Doğrudan kurşun, kılıç, bomba gibi düşman atışıyla vefat edenler şehit olarak kayıtlara yazılıyordu. Donma, güneş çarpması boğulma veya salgın hastalık gibi nedenlerle vefat edenler ise şehit olarak nitelendirilmiyordu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın dedesinin ismi bu nedenle şehit olarak kayıtlarda yer almıyordu. Ancak Erdoğan'ın dedesinin o tarihlerde askere gittiği ve askerde şehit olduğu Rize Askerlik Şubesi askerde kayıp olanlara ait silahaltı defterinde 'askerde meçhul' ifadeleriyle yer aldı. Yine o dönem silah arkadaşlarının anlatımıyla dedesinin donarak şehit olduğu bilgisi de kayıtlarda bulunuyor.

Sabah

YORUMLAR 14
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Belgeye ne gerek var Reisin sözü bütün belgelerden üstündür
    Cevapla
  • Emin Çiftçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Benim dedem Kiziroğlu Mehmetoğlu Mmin Ruslar Giresuna girmesin diye savaştı ceseti bile verilmedi
    Cevapla
  • kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    ceset denmez naaş denir ayrıca mübarek ölmüş değildir şehiddir anarken doğru şekilde anmak gerekir Allah Cennet Toprağını bol etsin
    Cevapla
  • Samii 5 yıl önce Şikayet Et
    Herşeye bişey bulur imansızlar. Meçhul yazıyor ya askerden kaçmış derler.
    Cevapla
  • Fatih Yıldız 5 yıl önce Şikayet Et
    İftira tut tutmazsa leke kalsın tutarsa ne ala diye düşünüyorlar
    Cevapla
  • Osm786 5 yıl önce Şikayet Et
    Buna camur at izi kalsin derler. Inanilmayan sey yine kafada süphe yaratir.chp lideri kemal beyin bu pisligi cok yapar.tutacagindan degil ama beyin bulandiriyor.
    Cevapla
  • Yorgun 5 yıl önce Şikayet Et
    on numara kapak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'