Açıkladılar:Türkiye ile anlaşma imzalayacağız

Pakistan İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Türkiye ile Pakistan arasında, Serbest Ticaret Anlaşması imzalanacağını açıkladı.

Açıkladılar:Türkiye ile anlaşma imzalayacağız
Açıkladılar:Türkiye ile anlaşma imzalayacağız
GİRİŞ 04.11.2018 08:21 GÜNCELLEME 04.11.2018 08:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Pakistan’da Karaçi Ticaret ve Sanayi Odasının (KCCI) düzenlediği “My-Karachi Oasis of Harmony” adlı fuarın açılışında konuşan Pakistan İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Türkiye ile Pakistan arasındaki ticari ilişkilere değindi.

Alvi, İstanbul'a gerçekleştirdiği son ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Serbest Ticaret Anlaşması üzerine konuştuklarını kaydetti.

Henüz neticeye varamadıklarını dile getiren Alvi, "Engeller ortadan kaldırılacak ve yakında Türkiye ve Pakistan Serbest Ticaret Anlaşması imzalayacak. İki ülke arasındaki ticaret hacmi yılda bir milyar dolardan 600 milyon dolara düştü. İkili ticareti artırmak için daha ciddi ve somut adımların atılması gerektiğine karar verdik." ifadelerini kullandı.

'Ele alınması gereken belirli konular var'

Cumhurbaşkanı Alvi, Türk hükümetinin, iş dünyasının ve genel olarak halkın, Pakistan'a ve vatandaşlarına büyük önem ve saygı duyduğunu belirterek,"Türk yatırımcılar, Pakistan'da çeşitli sektörlere yatırım yapmaya istekli. Dört Türk şirketi, Pakistan'a 1,5 milyar dolarlık yatırım yapmak için hazır ancak önce ele alınması gereken belirli konular var." dedi.

Alvi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve İstanbul Havalimanı'nın açılışı için Türkiye'ye gelen Alvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmişti.

YORUMLAR 4
  • İstanbul-18 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah için bizi menfaatsiz seven birkaç ükleden biri. Yalnız 200 milyon nüfusa sahip ve bu kadar bağımız ve sevgimiz olan Pakistan ile toplam ticaret hacmimiz 600 milyon dolar bu nasıl bir çelişki böyle.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş ülke Pakistan
    Cevapla
  • Mizah 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz Pakistan'ı , Pakistan bizi sever. Bazıları bilmese de Babür Şahtan bu yana dostluğumuz var. Fakat görünen o ki bu dost ülkenin liderleri yakayı birilerine kaptırmış. Biz yakamızı zor kurtardık sıra dostların yakasını kurtarmada. Pakistan , Afganistan bizim yardımımızı bekliyor.
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    valla pakistan çok nadir dostlarımız arasından bitanesi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor