Bedelli askerlik 21 günlük celp dönemleri tarihi! (Milli Savunma Bakanlığı)

Geçtiğimiz gün itibariyle bedelli askerlik başvuruları sona erdi. Binlerce gencin başvuru yaptığı bedelli askerliğin bir diğer şartı olan 21 günlük askerlik eğitimi için 4.celp dönem tarihi büyük merak konusu oldu. Peki 2018 bedelli askerlik celp dönemleri açıklandı mı? 21 günlük askerliğe ne zaman gidilecek?

Bedelli askerlik 21 günlük celp dönemleri tarihi! (Milli Savunma Bakanlığı)
Bedelli askerlik 21 günlük celp dönemleri tarihi! (Milli Savunma Bakanlığı)
GİRİŞ 15.11.2018 15:03 GÜNCELLEME 15.11.2018 15:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

650 bin kişinin merakla beklediği bedelli askerlik celp dönem tarihleri için geri sayım başladı. 4 Kasım 2018 tarihi itibariyle sona eren başvuru tarihlerinin ardından gözler Milli Savunma Bakanlığına çevrildi.  Binlerce gencin başvuru yaptığı bedelli askerliğin bir diğer şartı olan 21 günlük askerlik eğitimi için 4.celp dönem tarihi ne zaman açıklanacak? Kasım ayı içerisinde açıklanması beklenen 2018 bedelli askerlik 4.celp dönemi hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi. Fakat Bedelli askerlik 4.celp dönemi bilgilerinin başvuru sürecinin tamamlanması ardından duyurulması bekleniyor. Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen celp dönemleri Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ve ulusal yayın yapan radyo ve televizyon kanalları ile "www.asal.msb.gov.tr" adresinden duyurulacak.

21 GÜNLÜK BEDELLİ ASKERLİK PROGRAMI

Askerlik görevini bedelli olarak yapacaklar, 4. celp dönemi yerlerini öğrenmenin heyecanını yaşarken de bir yandan da 21 günlük sürede neler yapacaklarını merak ediyorlar. Peki 21 günlük bedelli askerlik süresinde neler yapılıyor?

 

 

BEDELLİ ASKERLİK GÜNLÜK PROGRAMI

- 05:30 Kalk saati (yemekhane görevlisi için 4:30),

- 06:00 Kahvaltı yoklaması ve mıntıka temizliği,

- 07:30 Sabah yoklaması ve sonrasında eğitim,

- 12:00 Yemek yoklaması yemek ve serbest zaman,

- 14:00 Öğlen yoklaması sonrasında eğitim,

- 17:00 Akşam yemeği yoklaması ve serbest zaman,

- 21:00 Yat yoklaması ve yatış.

BİR GÜNLÜK YEMEK LİSTESİ

Sabah: Tereyağı, bal, peynir, domates, siyah zeytin, çay

Öğlen: Puding, tas kebabı, pilav, cacık

Akşam: Kavun, yoğurt, nohut yemeği, bulgur pilavı

İLK 2 GÜN

Komutanlar danışmanlık hizmeti verdikten sonra, sigorta işlemi ve parmak izi verme işlemi de yapılınca bütün işlemleriniz tamamlanmış oluyor. Her bir bölükte yaklaşık 300 -350 kişi olduğu için ilk birkaç gün bu işlemlerin tamamlanması ile geçiyor. Bazen uygun bot numarası kalmaması gibi problemler olabiliyor ama bir iki gün içesinde problemler hallediliyor.

İKİNCİ HAFTA KÜLTÜR DERSLERİ VERİLİYOR

İlk hafta katılım işlemleri tamamlanınca ikinci hafta askeri kültür dersleri (selam ve tekmil verme ast üst ilişkisi vs), silahların tanıtımı, atış talimi, tören yürüyüşü, savaş durumunda kullanılan flama ve işaretler ve yanaşık düzen gibi dersler var.

TAKIM KOMUTANLARI ASTEĞMENLER

Son hafta tahmin edebileceğiniz gibi tören provası var. Pazartesi günleri gece intikal eğitimi oluyor. Savaş durumunda gece nasıl hareket etmeniz gerektiği ile ilgili bilgiler veriliyor. Takım komutanları genelde asteğmenlerden oluşuyor.

HAFTADA 3 DEFA DUŞ SAATİ VAR

Her gün sabah 5-6 arası duş alınabiliyor, onun dışında haftada 3 defa öğleden sonra duş saati var . Duşlar temiz hepsinde perde var, soyunma odası var. Duşta aynı anda 70 kişi duş alabiliyor o nedenle fazla sıra beklenmiyor.

KOĞUŞLAR ORTALAMA 50 KİŞİ

Koğuşlar 32-60 kişilik arasında değişiyor. Ranzalardaki nevresim takımları haftada bir değişiyor. Her gün koğuş bir grup tarafından temizleniyor.

E-DEVLET BİLGİLERİNİZİ KONTROL EDİN!

Celp dönemleri ilan edilen yükümlülerin yoklamalarını celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlet'te kişisel olarak belirtilen yoklama tarihine kadar tamamlaması gerekecek. Gerekli işlemlerini süresi içerisinde tamamlamayan yükümlüler bedelli askerlik kapsamı dışına çıkartılacak.

YORUMLAR 1
  • milner 5 yıl önce Şikayet Et
    ssamsunda esentepe kışlasında duş almak mesele içme suları mikroplu bütün askerler kantinden şişe suyu alıyor duş da 2 dk bile izin verilmiyor havluyu asacak bile bir yer yok buradan yetkili mercilere duyurulur içme suyundan dolayı her kes revire gidiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar