Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı sona eriyor! Başvuru şartları neler?

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan ilana göre, farklı niteliklerde ve unvanlarda KPSS puanı ile memur alımı yapılıyor. Peki başvuru şartları neler? Alımlar hangi kadrolara yapılıyor? Detaylar haberimizde…

Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı sona eriyor! Başvuru şartları neler?
Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı sona eriyor! Başvuru şartları neler?
GİRİŞ 20.11.2018 09:34 GÜNCELLEME 20.11.2018 09:34

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafında istihdam edilmek üzere Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak aşağıda durumları açıklanan unvanlardan açıktan atama yoluyla ve en az 60 KPSS puanı ile devlet memuru alımı yapılacaktır. Söz konusu ilana başvuru yapabilmek için KPSS şartı yer almaktadır. Peki şartlar neler? Kimler başvuru yapabilir?

 

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILIYOR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki memur eksikliğini tamamlamak için en az 60 KPSS puanı ile 10 kişilik memur alımı yapıyor. Peki hangi kadroya kaç kişi alınacak?

 

- 1 kişi Bilgisayar Mühendisi,

- 2 kişi Uluslarası İlişkiler ve Andlaşmalar Uzmanı,

- 1 kişi Mali İşler uzmanı,

- 1 kişi Performans ve Program Uzmanı,

- 1 kişi Gümrük İşleri Uzmanı,

- 1 kişi Personel İşlemleri Uzmanı,

- 2 kişi İstatikçi,

- 1 kişi Grafiker olmak üzere toplamda 10 memur alımı yapılacak.

Sahil Güvenlik Komutanlığı

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak.

- İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak KPSS'ye girmiş olmak.

- Alım yapılacak unvanların karşısındaki puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS notunu almış olmak.

- Yapılacak başvurularda; 2018 yılı KPSS sınavına ait KPSSP03 puan türü kullanılacaktır (Alım yapılacak tüm unvanlar B Grubu kadro statüsünde olduğundan yukarıda belirtilen puan türleri kullanılmaktadır.).

- Başvuru bitiş tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 18 yaşını tamamlamış (22 Kasım 2000 ve daha önce doğanlar başvurabilir.) 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1983 ve daha sonra doğanlar başvurabilir.).

- Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi görevlerde çalışmamış olmak ve sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak. 

- Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

- İlan edilen kadro unvanının hizasında belirtilen niteliklere sahip olmak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılacak olan alımlara başvuru yapacak adayların yukarıdaki şartları taşımaları gerekmektedir. Başvurular 12 Kasım ile 22 Kasım 2018 tarihleri arasında www.sahilguvenlik.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

Başvuru Takvimi

* Başvuruda doldurulacak bilgilerin doğruluğundan ve sonrasında doğabilecek hukuki sorumluluklardan adaylar sorumludur. Başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edilen adayların başvuruları (ataması yapılmış olsa dâhi) hangi aşamada olursa olsun geçersiz sayılmaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
Alçakça anlaşmayı duyurdu!