Aziz Kocaoğlu, 'AK Parti' iddialarına cevap verdi!

Yeni dönemde aday olmayacağını açıklayan CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu, hakkında çıkan 'AK Parti'ye geçiyor' iddialarına yanıt verdi.

Aziz Kocaoğlu, 'AK Parti' iddialarına cevap verdi!
Aziz Kocaoğlu, 'AK Parti' iddialarına cevap verdi!
GİRİŞ 07.11.2018 13:06 GÜNCELLEME 07.11.2018 13:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayacağını açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyaseti bırakıp bırakmayacağı merak konusu oldu. Özellikle Ankara kulislerinde ''AK Parti'den aday olursa İzmir’de tüm hesaplar değişir'' yönündeki söylentiler, Kocaoğlu'nun başka bir partide siyaseti sürdürüp sürdürmeyeceği akıllara düştü. Başkan Kocaoğlu ise o iddialara yanıt vererek, nasıl bir belediye başkanı istediği konusunda da açıklamalarda bulundu.

 

 

Bir siyasetçi için 'AK Parti'ye ya da başka bir partiye geçer mi' yönündeki söylemlerin ne anlam taşıdığını anlayamadığını belirten Aziz Kocaoğlu, ''Hiçbir partiye geçmiyorum, geçmem de. Zaten Cumhuriyet Halk Partisi’nden de bir rahatsızlığım yok. Ben 4-5 yaşlarımda, çocukluğumda CHP’nin ilçe kurullarında maskot olarak dolaşmış bir adamım ve uzun yıllardır partiden karınca kararınca siyaset yapıyorum. Sadece Adalet ve Kalkınma Partisi değil hiçbir partiye geçme düşüncem yok; ama böyle bir şeyin yakıştırılması bir siyasetçiye, ne anlam ifade eder onu da bilmiyorum'' dedi.

''BIRAKMASAYDIM ADAY GÖSTERİRLERDİ''

 

 

Eğer yeniden aday olsaydı yeniden seçileceğine dikkat çeken Kocaoğlu, ''Ama şunu söylemeliyim; ben eğer belediye başkanlığına devam edecek olsaydım, o kararı vermiş olsaydım, bırakmama kararını alsaydım, beni CHP Genel Başkanı ve Genel Merkezi çok büyük olasılıkla aday gösterirdi. Bundan adım kadar eminim. İzmirli hemşehrilerimizin teveccühüyle, hele ki 1 Ekim’de bırakma kararı aldıktan sonra bunu sahada daha çok gözlüyorum, büyük bir teveccühle belediye başkanı seçerlerdi'' ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 3
  • Izmir Gunesi 5 yıl önce Şikayet Et
    Aziz bey buyuk ve ilkeli adam! Partiye ihtiyaci olsa devam ederdi.
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Başkan yeter artık. İzmir biraz icraat görsün. Bütün Chp belediyeleri aynı, Sokaklarda çöpler dolu, parke taşları sökülüp, takılıyor, aynı şeyleri 50 defa yapılıyor. Yazık bu tüyü bitmemiş yetim hakkı var.
    Cevapla
  • Menderes 5 yıl önce Şikayet Et
    Yani o kesin çünkü izmire çok büyük hizmetler yaptın eğer kalsaydın seçilirdin zaten...!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı