İHU'da 'Kolokyum ve Rektör Çayı Serisi' başladı

İbn Haldun Üniversitesi akademisyenlerinin katıldığı Kolokyum ve Rektör Çayında; üniversitedeki gelişmelerin paylaşılması ve akademik tartışma ortamı oluşturulması hedefleniyor.

İHU'da 'Kolokyum ve Rektör Çayı Serisi' başladı
İHU'da 'Kolokyum ve Rektör Çayı Serisi' başladı
GİRİŞ 07.11.2018 15:08 GÜNCELLEME 07.11.2018 15:08

İbn Haldun Üniversitesi (İHU) Kolokyum ve Rektör Çayı Serisi başladı. Üniversite akademik kadrosunun katıldığı Kolokyum ve Rektör Çayında; üniversitedeki gelişmelerin paylaşılması, üniversite içi akademik tartışma ortamı oluşturulması ve öğretim üyelerinin belirlenecek konularda sunum yapmaları hedefleniyor.

İHU Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk’ün çay ikramıyla başlayan ilk kolokyumda Kolokyum Komisyonu Başkanı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Çalışkan, kolokyum serisinin amacı ve nasıl işleyeceği ve gelecek programlar hakkında bilgi verdi; Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz, İHU projelerini anlattı. 

İHU Akademisyenlerine kısa bir konuşma yapan İHU Rektörü Prof Dr. Recep Şentürk; Kolokyum ve Rektör Çayı Serisinin amacına değindi. Araştırma üniversitesi kimliği ile ülkemize katma değer sağlayan İbn Haldun Üniversitesi’nin bilim insanlarına yön verecek yapısından bahseden Rektör Şentürk, akademisyenlere üretkenliklerinden dolayı teşekkür etti.

Daha sonra kitapları yayınlanan akademisyenlerin sunulup teşekkür edildiği etkinlikte, 20. Uluslararası PDR Kongresi’nde Genç Araştırmacı Ödülü’ne layık görülen Dr. Tehseen Nazir’e hediyesi takdim edildi. 

Kolokyum, İHU Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suraiya Faroqhi’nin “Confronting the Ottoman and Mughal Empires: Imperial Legitimization in Multilingual and Multi-religious Settings (1500s to Early 1700s)” sunumuyla devam etti. Dr. Faroqhi sunumunda Omanlı ve Babür İmparatorluğunun; kurulması, benzerlikleri ve farklılıklarına değindi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış