Su faturası üzerinden çirkin provokasyon!

Sosyal medyada vatandaşı Suriyelilere karşı kışkırtmaya çalışan provokatörler, akılalmaz yalanlarını inandırıcı kılmak için photoshop yoluyla çok sayıda düzmece içerik üreterek, özellikle Facebook üzerinden dolaşıma soktu.

Su faturası üzerinden çirkin provokasyon!
Su faturası üzerinden çirkin provokasyon!
GİRİŞ 07.11.2018 23:27 GÜNCELLEME 07.11.2018 23:32
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Ömer Çamoğlu - Haber7

Sokak olaylarının ve toplumsal çatışmanın son yıllarda neredeyse sıfıra inmesiyle umduğunu bulamayan çevreler, Suriyeliler üzerinden halkı kin ve nefrete sürüklemeye çalışıyor.

 

 

SON AYLARDA YOĞUN BİR KIŞKIRTMA ÇABASI VAR

Ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle ilgili bir süredir sosyal medyada devam eden yalan furyası, son 6 ayda yoğunluk kazandı.

 

 

ON BİNLERCE KEZ PAYLAŞILIYOR

Akla hayale gelmeyen yalanlar, montaj yoluyla üretilen içeriklerle özellikle Facebook üzerinden servis ediliyor ve bu paylaşımlar, diğer vatandaşlar tarafından on binlerce kez paylaşılıyor.

TOPLUMUN ALGISIYLA OYNUYORLAR!

Yüz binlerce beğeni, binlerce yorum ve on binlerce paylaşım alan montaj içerikler, inanılmaz bir bilgi kirliliğine sebep oluyor ve devletin kurumlarının geçtiği gerçek bilgiler yerine, söz konusu tezvirat toplumun algısını yönlendiriyor.

BİLİNÇLİ OLARAK YALAN POMPALIYORLAR

Devletin Suriyelilere maaş bağladığı, sınavsız üniversiteye girdikleri, TOKİ'den bedava ev verileceği, telefon faturalarını devletin ödediği, arabaları için vergi ödemedikleri, memur olarak atanacakları yalanlarının yanı sıra, montajlanmış bir su faturasından üretilen yalan dikkat çekti.

SU FATURASININ ÜSTÜNDEKİ İSMİ DEĞİŞTİRDİLER, "BEDAVA SU" YALANINI ORTAYA ATTILAR

Konya'daki KOSKİ'ye ait bir su faturasının üzerinde photoshopla oynanarak isim ve fatura bilgileri değiştirilen faturada borç bilgisi "0.00" olarak görülüyor.

Ancak faturada, kullanım bilgileri incelendiğinde, abonenin zaten su kullanmamış olduğu, bu nedenle borç bilgisinin faturaya yansımadığı dikkati çekiyor.

Öte yandan, Kemal El-Ali isimli bir Suriyeliye ait olduğu iddia edilen fatura, KOSKİ'nin sisteminden sorgulanınca, faturanın aslında başka bir isme ait olduğu görülüyor.

SAHTEKARLIĞI GÖREN VATANDAŞLAR UYARDI

Ayrıca düzmece faturaya sosyal medyada vatandaşların bir kısmı inanmadı ve KOSKİ'den faturayı sorgulayarak, bunun bir sahtekarlık olduğunu gözler önüne serdiler.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 101
  • adam 5 yıl önce Şikayet Et
    devlet bu provakatörleri görmüyormu?
    Cevapla
  • Servet 5 yıl önce Şikayet Et
    ooo bu da ne ki, ortalıkta öyle yalanlar dolaşıyor ki akıllara ziyan, yalanlar, iftiralar o keza... benim kızdığım hiç bir yönetimdeki bu zanlari milletin anlayacağı şekilde ortaya sunamadilar. işte bu sebeple RTE diyor ki koltuklarinizda oturmayin çalışın
    Cevapla
  • Gılgamış Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun faşizm, yaşasın islam.
    Cevapla
  • oktay özçelik 5 yıl önce Şikayet Et
    Hepinize iyi gnlr diliyorum.peki arkadaşlar elektrık faturasına ne dıyecesınız.son 6aylık faturalarım en fazla 110 tlyı geçmezken son 2ay 169 ıla 180tl gelıyor ve bununla ılgılı ınternette bırçok vıdeo var bu olaya derhal mudahale edılmelı.saygılar
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunları yayanları Whatshapp,dan ve egm.gov.tr,den Resimli olarak ihbar edin!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı