"Karikatür" davasında karar belli oldu

TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım, yayınladıkları bir karikatürde kişilik haklarına saldırıda bulundukları gerekçesiyle Evrensel gazetesi ile karikatürün çizeri Sefer Selvi'ye açtıkları davadan toplan 10 bin lira manevi tazminat kazandı.

"Karikatür" davasında karar belli oldu
"Karikatür" davasında karar belli oldu
GİRİŞ 08.11.2018 14:20 GÜNCELLEME 08.11.2018 14:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Anadolu 29. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, davacı  Binali Yıldırım ve Erkam Yıldırım adına avukatları Muhammed Gök ile davalılar  adına avukat Devrim Avcı Özkurt katıldı.

Yıldırım'ın avukatı Muhammed Gök, söz konusu karikatür nedeniyle  müvekkillerinin kişilik haklarının zedelendiğini belirterek, "Açılan davaya  rağmen aynı karikatür internet sitesinde tekrar yayınlanmıştır. Davanın kabulüne  karar verilmesini istiyoruz." dedi.

Davalıların avukatı Devrim Avcı Özkurt ise karikatüre konu haberin  ifade özgürlüğü kapsamında yayınlandığını savunarak, davanın reddini talep etti.

 

 

Yeniden söz alan Yıldırım'ın avukatı Gök, "Paradise papers belgeleri  haber niteliğinde olsa da, söz konusu haberin sunuluş şekli müvekkillerimin  hırsızlık yaptığı ve vergi kaçırdığı izlenimini uyandırmakta olup, davalı tarafın  aynı karikatürü yayınlayarak hakaret kastı devam etmektedir." diye konuştu.

5 BİN LİRA MANEVİ TAZMİNAT

Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi, davacılar Binali Yıldırım adına  5 bin lira, Erkam Yıldırım adına da 5 bin lira manevi tazminatın 9 Kasım 2017  tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle davalılar Sefer Selvi ve Bülten  Basın Yayın Reklamcılık Ticaret Limited şirketinden alınarak davacılara ayrı ayrı  ödenmesine karar verdi.

Mahkeme hakimi, Çağrı Sarı yönünden açılan davanın da husumet yokluğu  nedeniyle reddine hükmetti.

Dava dilekçesinden

TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım adına İstanbul  Anadolu Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, Evrensel  gazetesinde ve internet sitesinde 8 Kasım 2017 tarihinde aşağılayıcı ve mizahtan  uzak bir karikatür yayınlandığı belirtilmişti.

Söz konusu karikatür ile o dönem Başbakan olan Binali Yıldırım ile iş  adamı oğlu Erkam Yıldırım'ın karikatürize edilmek suretiyle vergi kaçırıyor gibi  çirkin isnat ve iftiralarda bulunulduğu aktarılan dilekçede, karikatürde Binali  ve Erkam Yıldırım'ın "komik ve gülünç" olacak şekilde resmedildiği kaydedilmişti.

Dilekçede, davalıların amacının Binali Yıldırım ile Erkam Yıldırım'ın  itibarını zedelemek olduğu belirtilerek, Evrensel gazetesi, çizer Sefer Selvi ve  eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı'dan, Binali Yıldırım adına 20 bin,  Erkam Yıldırım adına da 20 bin lira olmak üzere toplam 40 bin lira manevi  tazminat talep edilmişti.

YORUMLAR 2
  • zeynel yetgin 5 yıl önce Şikayet Et
    cezalar az!
    Cevapla
  • Halk 5 yıl önce Şikayet Et
    Hükümette sevilen sayılan vefalı ve en başarılı insan adam gibi adam Binali Bey istanbula yakışır yoksa bizde yokuz zaten..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!