2018 memur atamaları KPSS 50, 55, 60, 65, 70,75 puanla yapılıyor mu? Kamu kurum..

2018 KPSS ortaöğretim (lise) sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Puan sonuçlarını öğrenen adaylar KPSS 50, 55, 60, 65,70, 75 puanla atama yapan kurumları araştırıyor. Peki bu puanlarla hangi kamu kurumlarına memur olarak atama yapılır? Hangi kurumlar kaç KPSS puanı ile alım yapıyor?

2018 memur atamaları KPSS 50, 55, 60, 65, 70,75 puanla yapılıyor mu? Kamu kurum..
2018 memur atamaları KPSS 50, 55, 60, 65, 70,75 puanla yapılıyor mu? Kamu kurum..
GİRİŞ 17.11.2018 06:52 GÜNCELLEME 17.11.2018 06:52
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Uzun süredir beklenen 2018 KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı. Toplamda 3 milyon adayın katılım sağladığı KPSS ortaöğretim (lise) sınav sonuçlarını öğrenen adaylar, 50, 55, 60, 65, 70 ve daha üzeri puanlar ile hangi kurumlara başvuru yapılabileceğini araştırıyorlar. Peki hangi kurumlar bu puan aralığında alım yapıyor? Devlet memuru olarak atanmak için taban puan nedir?

50, 55, 60, 65, 70, 75, KPSS İLE HANGİ MEMUR ALIMLARINA BAŞVURU YAPILABİLİR?

50 ile 75 arasında KPSS puanı alan adaylar, lise mezunu memur alımlarına başvuru yapabilir. Belediyeler yönetmelik değişikliği ile düz memur alımlarını ve zabıta memuru alımlarını artık açıktan mülakat ile yapıyor. Birçok belediye 50-75 KPSS taban puanı ile memur alımı yapıyor. Öte yandan Jandarma sivil memur alımında da KPSS 55 şartı var ekledi.

 

Önümüzdeki günlerde açıklanacak tercih başvuruları ile birlikte KPSS ortaöğretim sınav sonucuna göre en düşük puanla alınacak memurlar belli olacak.

ALIM YAPILAN MEMURLUK KADROLARI NELER?

En güncel devlet memuru alım ilanları aşağıda yer almaktadır. İlanlara başvuru yapacak adaylar kendilerine uygun olan ilanın başvuru şartlarını ve detaylarını linklere tıklayarak öğrenebilir. 

- Yargıtay Başkanlığı 38 Sözleşmeli Personel Alacak

- İçişleri Bakanlığı Giriş (Sözlü) Sınavı İle 15 AB Uzman Yardımcısı Alacak

- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 150 Meslek Personeli Alacak

- Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği 20 Uzman Yardımcısı Alacak

- Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı 50 Memur Alacak

- Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Sözleşmeli Personel Alımı

- Çekmeköy Belediye Başkanlığı 15 Memur Alacak

- Sahil Güvenlik Komutanlığı 10 Memur Alımı Yapıyor

- TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ 2018 YILI DIŞ KAYNAKTAN MUVAZZAF SUBAY ADAYI TEMİNİ

- TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ DIŞ KAYNAKTAN MUVAZZAF ASTSUBAY ADAYI TEMİNİ

- Ardeşen Belediye Başkanlığı 3 Memur Alımı Yapıyor

- Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu Başkanlığı 47 Bilişim Uzman Yardımcısı

- Şırnak Belediye Başkanlığı 10 Memur Alımı

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUCUNDA GÖRE ATAMALARDA BARAJ PUAN VAR MI?

Merkezi yerleştirmeler söz konusuysa 70 puan barajı da yoktur ancak daha önce de söylediğimiz gibi kurumlar en düşük puanda 70’in altına düşmeyebilirler. Kurumsal atamalarda 50-70’in altında bir puana genelde düşülmez. Ancak atamalar ve tercihlerle ilgili pek çok değişken olmakla birlikte çok yüksek puan alan biri bile atanamazken 75 puan alan biri de atanabilir. Bu yüzden tercihleri mantıklı ve akıllıca yapmak gerekmektedir.

BELEDİYELERE YAPILAN ESKİ ATAMALARIN İLANLARI

Boğazlıyan Belediyesi: Söz konusu belediyeye KPSS'den en az 50 puan almış olan personel adayları alnacak. Ayrıca alım kadroları farklı olup bu yönde KPSS 50 , 60 ve 70 puan da aranan pozisyonlarda mevcuttur. Buna göre KPSS En Az 50 Puan İle, 5 memur, 1 Bilet Satış memuru, 1 teknisyen ve 1 Veteriner alımı gerçekleştirecek. KPSS En az 60 puan ile ise, 1 Zabıta Memuru ve KPSS en az 70 puan ile 1 Mühendis olmak üzere toplamda Boğazlıyan Belediyesi 10 kişilik kadro ile alım gerçekleştirecek.

Van Belediyesi: Van belediyesi bünyesine Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri pozisyonlarında toplamda 140 kişilik boş kadro ile alım yapacak. buna göre adaylar başvurularını en geç 15 Haziran 2018 tarihine kadar yapmaları istenmektedir.

Pazaryeri Belediyesi: Pazaryeri belediyesi 1 kişilik kadro ile memur alacak.

DİĞER KURUMLAR!

Yargıtay Başkanlığı: Yargıtay Başkanlığı sözleşmeli olarak bilişim personeli alacağını geçtiğimiz günlerde belirtmişti. Yayımlanan ilana göre 5 kişilik boş kadro ile, 2 Web Prgramlama ve Tasarım Uzmanı ve 3 kişi Java Yazılım uzmanı olmak üzere 5 sözleşmeli bilişim personeli alıyor. Ayrıca adayların başvuruları kabul edilmesi ve Giriş sınavına katılabilmeleri için KPSS den ve YDS den puan almış olmaları şarttır.
Gelir İdaresi Başkanlığı: Gelir idaresi başkanlığı 2 farklı ilan yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre 400 kişilik kadrı ile Gelir uzma yardımcısı ve 35 kişilik kadro ile Avukat alımı yapılacak. Başvuru yapacak adaylar öncelikle başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir.

MSB İLE ANT. YAPILAN ATAMALAR

Milli Savunma bakanlığına bağlı olan Akaryakıt İkmal ve Nato Pol Tesisleri İşletme Başkanlığı bünyesindeki işçi personel eksikliğini karşılamak üzere Engelli statüsünde 1 Kişilik boş kadro ile Bilgisayar Teknisyeni alacağını açıkladı.

TÜSEB: Tüseb İŞKUR arcılığı ile 2 kişi alacak.

TÜBİTAK BÜNYESİNE YAPILAN MEMUR ATAMALARI

TÜBİTAK toplamda 42 kişilik boş kadro ile İŞKUR aracılığı ile engelli ve Terörle Mücadelede Yaralanan statüsünde işçi personel alımı yapacak. Ayrıca adayların başvuru yapabilmeleri için KPSS ye girmiş olmaları gerekmektedir.

YORUMLAR 18
  • Öder 5 yıl önce Şikayet Et
    60 puan ile nerelere başvurabilirim
    Cevapla
  • ali kostelekoglu 5 yıl önce Şikayet Et
    ben. 78. puan aldi. basari. siram 54500
    Cevapla
  • Kpss 5 yıl önce Şikayet Et
    66kpss ortaöğretim başvuruları yapabilirmiyim?
    Cevapla
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    55 puanla jandarma basvurbilirmiyiz
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    90 ile lise memur olunabilirmi
    Cevapla
  • Gülsüm 5 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki olursn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı