Selman Öğüt: İyi niyetli bir yazı değil

Habertürk televizyon kanalında yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programı, CHP'li Öztürk Yılmaz ile Selman Öğüt'ün Türkçe ezan konusundaki tartışmasına sahne oldu.

Selman Öğüt: İyi niyetli bir yazı değil
Selman Öğüt: İyi niyetli bir yazı değil
GİRİŞ 09.11.2018 14:56 GÜNCELLEME 09.11.2018 14:59
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

5 Kasım tarihinde yayınlanan programda Türkçe ezan talebinde bulunan Öztürk Yılmaz'a, Selman Öğüt'ün şu sözlerle karşılık verdi:

 

 

 ''Ben Türkçe'den nefret etmiyorum esas siz Arapça'dan nefret ediyorsunuz. Allah'ın dilinden nefret ediyorsunuz. Allahu Ekber'den neden rahatsız oluyorsun. Sen istiyorsan cami kur Türkçe okut. Bunda yasak yok. Miletin değerleri ile problemleri var. Cemaat buluyorsa kendisi Türkçe ezan da okusun, namaz da kıldırsın. Kanuni olarak bir yasak yok''  Gündemde yer edinen ezan tartışmasını Hürriyet gazetesindeki köşesine taşıyan Ahmet Hakan, Selman Öğüt'ü şu sözlerle eleştirdi;

"SELMAN Öğüt adlı akademisyen kardeşimiz, televizyon ekranında CHP’li Öztürk Yılmaz’la “Türkçe Ezan” konusunu tartışıyor.

 

 

*

Tartışmanın tam göbeğinde Selman Öğüt şöyle diyor:

“Allahuekber ne demek? Allah birdir demek. Herkes bunu bilir.”

*

Oysa “Allahuekber” demek, “Allah birdir” demek değildir,“Allah en büyüktür” demektir.

Herkes bunu böyle bilir.

*

Halimiz ahvalimize bakın hele:

Televizyon ekranında “Ezanın anlamını herkes bilir” tezini savunan bir akademisyenimiz, ezanın anlamını bilmiyor!

Oh My God! Oh My God!"

Programda tartışma esnasında dilinin sürçtüğünü söyleyen Selman Öğüt, Ahmet Hakan'ın söz konusu yazısındaki eleştirilerine karşı, "Ahmet Hakan orada bir dil sürçmesi olduğunu biliyor diye düşünüyorum. Kendisi de benim gibi imam-hatipte okumuş. Bir imam-hatiplinin "Allahu Ekber" kelimesinin anlamını bilmemesi mümkün değildir. Varsa da çok istisnaidir. Kaldı ki o tartışmada sadece bir dil sürçmesinden kaynaklanan noktaya takılıyor. Oysa ki koskoca bir ezana hakaret problemi var. Bunu iyi niyetli bir yazı olarak görmüyorum. " dedi.

YORUMLAR 11
  • Bilinçli izleyiniz 5 yıl önce Şikayet Et
    Programda Selman öğüt "Allahuekber: Allah birdir herkes bunu bilir." Dedikten hemen sonra ezan türkçe okutulsaydı "tanrı uludur" diye okutulacaktı diyor yani adamda biliyor sadece o an yanlış kelime kullanmış o kadar yararlı konuşmanın arasında buna mi takildiniz?..
    Cevapla
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    burdan ahmet hakana sesleniyorum bir imam hatipli olarak birazda din proğramı yapsında islam hakkında bizleri aydınlatsın
    Cevapla
  • kadriye karadeniz 5 yıl önce Şikayet Et
    yani ahmet hakan gerçek yüzünü yine gösterdi konu omu şimdi .
    Cevapla
  • u mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    hergün canlı yayına çıkan insanların yeri gelir dili sürçer. ahmet hakan o yazılarını canlı yayında yapsa içinden neler çıkar neler.
    Cevapla
  • gresunlu 5 yıl önce Şikayet Et
    turkiyenin otoritesi Ahmet hakan yine konusmus herseyde bilgisi olan ukala adam..ahmet hakan cok antipatiksin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor