KOSGEB'ten devlet desteği alan girişimci binlerce TL kazanıyor! Yaptığı iş...

Devlet desteğiyle ısıtmalı ceket ve mont üreten İzmirli girişimci, KOSGEB almış olduğu ödeme sayesinde ürünlerini Avrupa ülkelerine ihraç etmeye başladı. Ayla binlerce TL kazanan girişimci gençlere örnek oldu. Ürünlerini daha çok İstanbul, Ankara, Bursa ve Erzurum'a gönderen iş adamı bununla birlikte Almanya, Fransa ve Hollanda'ya da ısıtmalı mont ve ceket gönderiyor.

KOSGEB'ten devlet desteği alan girişimci binlerce TL kazanıyor! Yaptığı iş...
KOSGEB'ten devlet desteği alan girişimci binlerce TL kazanıyor! Yaptığı iş...
GİRİŞ 12.11.2018 14:40 GÜNCELLEME 12.11.2018 14:40

İzmirli bir girişimci, KOSGEB'den aldığı destekle geliştirdiği ısıtmalı ceket ve montları Avrupa ülkelerine satmaya başladı. Güç kaynağının kapasitesine bağlı 8 saate kadar çalışabilen ısıtma pedleri, montun içindeki sıcaklığı 60 dereceye kadar çıkartabiliyor. Devlet desteğiyle birlikte elini güçlendiren Cengiz Kılıç İstanbul, Ankara, Bursa ve Erzurum Avrupa'da Almanya, Fransa ve Hollanda'ya da ısıtmalı mont ve ceket gönderiyor.

 

 

AVRUPA ÜLKELERİNE İHRAÇ EDİYOR

Daha önce ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren iş adamı Cengiz Kılıç,  2017 yılında ısıtmalı mont ve ceket üzerinde çalışmalar yaptı. Çin'de gördüğü  sistemi kısa sürede geliştirip daha iyisini tasarlayan ve üreten Kılıç'ın  ısıtmalı ceket ve montları özellikle soğuk iklim şartlarında çalışan işçilerin  ilgisini çekti.

 

 

Üretim aşamasında KOSGEB desteğinden de yararlanan iş adamı,  ürünlerini daha çok İstanbul, Ankara, Bursa ve Erzurum'a gönderiyor.

Almanya, Fransa ve Hollanda'ya da ısıtmalı mont ve ceket gönderen  Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KOSGEB'den aldığı desteğin hayatını  değiştirdiğini söyledi.

Türkiye'de bu alanda çalışan bir firmanın olmadığını görünce bu işe  girdiğini ve başarılı da olduğunu dile getiren Kılıç, "Yurt dışında birçok ülkeye  numune gönderdik. Bunlardan geri dönüşler de oldu. Almanya, Fransa ve Hollanda'ya  ilk etapta 200 mont gönderdik. Almanya'dan 2 bin mont siparişi bekliyoruz.  Hedefimiz Türkiye'de bilinirliği olan bir firma olmak. İş gücünü artırarak katma  değerli ürün ihraç etmek ve istihdam oluşturmak istiyoruz." diye konuştu.

Mont Üretimi

Halen 20 farklı tasarımının bulunduğuna işaret eden Kılıç, şöyle  konuştu:

"Isıtmalı mont veya ceketi 240 eurodan yaklaşık 1507 liraya ihraç ediyoruz. Özellikle Kuzey  Avrupa pazarında çok ciddi bir potansiyel olduğunu gördük ve bu ülkeleri hedef  pazar olarak belirledik. İnsanların kafalarına yerleşmiş bazı markalar var.  Maalesef insanlar bunları tercih ediyorlar. Sadece bizim ürünümüzü değil yerli  ürünleri tercih ederek, bu ürünlerin ne kadar kaliteli olduklarını ve fiyat  avantajlarını görecekler."

MONTUN ISISI 60 DERECE KADAR ÇIKIYOR

Kılıç'ın verdiği bilgiye göre, ısıtmalı mont ve ceketler bir güç  kaynağı yardımıyla çalışıyor. Üründe bulunan pedler montun ve ceketin içini  ısıtıyor. Güç kaynağının kapasitesine bağlı olarak ürün 8 saate kadar  çalışabiliyor. Montun içindeki ısı yaklaşık 60 dereceye kadar çıkarken sıcaklık  da düşük, orta ve yüksek olmak üzere 3 kademede ayarlanabiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...