İŞKUR TCDD bünyesine personel alımı yapıyor! Sözlü sınav soruları neler?

TCDD (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları) tarafından farklı kadrolarda istihdam edilmek üzere toplamda 157 kişilik personel / işçi alımları yapıyor. Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak olup, KPSS puanı baz alınacaktır. Peki hangi kadrolara alım yapılıyor? Başvuru şartları neler? Sözlü sınavda neler sorulacak?

İŞKUR TCDD bünyesine personel alımı yapıyor! Sözlü sınav soruları neler?
İŞKUR TCDD bünyesine personel alımı yapıyor! Sözlü sınav soruları neler?
GİRİŞ 22.11.2018 09:22 GÜNCELLEME 22.11.2018 09:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre TCDD, bünyesindeki iş gücü eksikliğini tamamlamak üzere farklı kadrolara 157 kişilik personel alımı yapacağını duyurdu. Alımlar TCDD Taşımacılık A,Ş, Genel Müdürlüğü bünyesine yapılacak olup, adaylara sözlü sınav yapılacaktır. Adayların sözlü sınavdan başarılı olmaları halinde kadro işlemleri yapılacak ve denemesi süresi 4 ay olacaktır. Peki başvuru şartları nelerdir? Hangi kadrolara alım yapılacak?

 

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

TCDD, Tren Makinisti Pozisyonuna, Elektrikçi pozisyonuna, Elektronik İşçisi Pozisyonuna ve Vinç Operatörü pozisyonuna toplamda 157 kişilik personel alımı yapacak. Alım yapılacak kadroların detayları şu şekildedir:

 

- Tren Makinisti pozisyonuna, Marmaray İşletme Müdürlüğüne,

- Araç Bakım Dairesi Başkanlığına,

- Elektrikçi Pozisyonunda Araç Bakım Dairesi Başkanlığına,

- Elektronik İşçisi pozisyonunda Marmaray İşletme Müdürlüğüne,

- Araç Bakım Dairesi Başkanlığına,

- Vinç Operatörü pozisyonu için Marmaray İşletme Müdürlüğüne.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELER?

- Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek. Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,

- 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve bu yönde tam teşekküllü devlet hastaneleri veya resmi üniversite hastanelerinin herhangi birinden alınacak sağlık kurulu raporu alabilecek olmak şartları aranacak.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI NELER?

Tren Makinisti pozisyonu için Tren makinisti sertifikası olmak,

Elektrikçi Pozisyonu için belirtilen bölüm mezunu olmak,

Vinç Operatörü için, C sınıfı, (C sınıfı ehliyetini yenileyenler için M,B1,B,C1 ve F sınıfı) ehliyete sahip olmak şartları aranacak.

SÖZLÜ SINAVDA NELER SORULACAK?

Gerekli incelemenin ardından yapılacak olan sözlü sınavında sınav kurul üyelerince; 100 puan üzerinden özgüvenleri, yazılı ve sözlü iletişimleri, beceri, gözlem, stres ve problem çözme konularındaki yetenekleri olmak üzere beceri alanında toplamda 50 puan, mezun oldukları okul bölümüyle ilgili olarak da mesleki terim, mesleki yapı malzemeleri ve teknik konulardan mesleki bilgi alanında toplamda 50 puan üzerinden değerlendirilmektedir. "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik" gereğince, yapılan değerlendirme sonucunda komisyon üyelerinin vermiş olduğu puanların ortalamasının %30`u, KPSS puanının %70`i alınarak başarı puanı ve sıralama belirlenmektedir.

- Yapılacak sözü sınav sonucunda başarılı olan elektrikçi ve elektronik işçilerinden tam teşekküllü devlet hastaneleri veya resmi üniversite hastanelerinin herhangi birinden alınacak sağlık kurulu raporu istenecektir.

- Yapılacak sözü sınav sonucunda başarılı olan Mekanik vasıta tesis cihaz ve Vinç Operatörlerinden ve Makinist İşçilerinden tam teşekküllü devlet hastaneleri veya resmi üniversite hastanelerinin herhangi birinde yaptırılan tarama testi (Alkol veya uyuşturucu
madde bağımlılığını tespit etmek amacıyla yapılan testtir), tam teşekküllü devlet hastanelerinden veya resmi üniversite hastanelerinden Görme Dereceleri (sağ-sol göz ayrı ayrı belirtilmiş), Renk Muayenesi (ishihora testi yapılmış), İşitme Muayenesi (Odiyometri incelemede saf ses ortalaması 500, 1000 ve 2000 frekanslarının ortalaması 0 – 40 dB olmalıdır.) belirtilmiş şekilde sağlık kurulu raporu istenecektir. 

Bu raporlar TCDD Taşımacılık AŞ Sağlık ve Psikoteknik Yönergesi gereğince grup belirleyiciler tarafından değerlendirilip çalışabilecekleri grup belirlenecektir. Grubu uygun adaylar psikoteknik muayenesine gönderilecektir. Psikoteknik raporu uygun olan adayların ataması yapılacak, grubu uygun olmayan ve psikoteknik sonucu yetersiz görülen adayların ataması yapılmayarak yerine yedek aday çağrılacaktır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana ilana başvurular, 15 Kasım 2018 tarihinden itibaren İŞKUR tarafından yapılacak. Başvuru yapan adayların daha sonrasında İŞKUR tarafından iletilecek olan nihai listede yer alan adaylar sözlü sınava katılacak. Sınavlar 10 Aralık 2018 tarihi ile 14 Aralık 2018 tarihleri arasında yapılacak olup gerekli belgeleri ve ilanın tüm detaylarını aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

İlanın Detayları İçin Tıklayınız...

YORUMLAR 3
  • y510p 5 yıl önce Şikayet Et
    İlan filan yok ortada ( İŞKUR ) da bahsi geçen ilan yok dolayısıyla BAŞVURUDA YAPILAMIYOR !
    Cevapla
  • muzaffer 5 yıl önce Şikayet Et
    21.11.2018 tarihinde işkur sitesinde yayınlandı 26.11.2018 tarihinde son başvurular
    Cevapla
  • Cempa 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim ilan yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...