KYK (Devlet )burs başvuru sonuçları bugün açıklanır mı? Saat kaçta...

Aylık 500 TL'lik üniversite burs başvuru sonuçları 12 Kasım pazartesi günü itibariyle açıklanacak mı? Geçtiğimiz seneye göre KYK burs başvuru sonuçları bugün ve yarın açıklanması öngörülüyor. Üniversite öğrencilerinin bir an önce açıklanmasını istediği geri ödemeli kredi başvurusu ile son gelişmeler haberimizde.

KYK (Devlet )burs başvuru sonuçları bugün açıklanır mı? Saat kaçta...
KYK (Devlet )burs başvuru sonuçları bugün açıklanır mı? Saat kaçta...
GİRİŞ 12.11.2018 13:43 GÜNCELLEME 12.11.2018 13:43

YurtKur'un resmi sitesinden duyurulacak olan 2018 - 2019 KYK burs başvuru sonuçları için heyecan dorukta. 12 Kasım ve 13 Kasım tarihlerinde açıklanması beklenen aylık 500 TL ödenecek üniversite burs ve geri ödemeli kredi başvuruları için gözler resmi açıklamalara çevrildi. 

 

 

Bu sene burs - kredi  15 Ekim'de başladı, 21 Ekim'de sona ermişti. Sonuc kyk gov tr adresinden erişime açılacak burs sonuçlarının bugün açıklanıp açıklanmayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Geçtiğimiz dönem 22 günde açıklanan sonuçların bu senede aynı süre içerisinde belli olması ve öğlen saatlerinde açıklanması öngörülüyor.

KYK BURS VE GERİ ÖDEMELİ KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLA

 

 

2018 - 2019 seneleri için devlet bursu kazanan öğrenci, kredi başvurusunda bulunma hakkı yoktur. Burs başvurusu kabul edilmeyen öğrenciler, kredi başvurusu yapabilme hakkına sahip. Şartlara uygun olmayan tüm öğrenciler KYK geri ödemeli burs yani kredi alabilir.

PEKİ KYK BAŞVURU SONUÇLARI NEDEN GEÇ AÇIKLANIYOR?

Uzmanlarına göre diğer kurumlar gibi Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar kurumun resmi tarih vermemesinin sebebi öğrencilerin doldurduğu bilgilerin 16 kurum tarafından incelenmesidir. Binlerce öğrencinin üniversite bursuna başvurduğunu düşünecek olursak sonuçların 22 gün ile 30 gün içinde açıklanması muhtemel bir seçenek haline geliyor.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM NE KADAR BURS VERİLECEK?

Üniversite eğitimi boyunca devletten burs almak isteyenleri yakından ilgilediren KYK burs maaşlarına zam geldi. Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre Kredi Yurtlar Kurumu devlet bursunda artış belli oldu. Buna göre durumu olmayan üniversite öğrencileri lisans bursu 470 TL'den 500 TL'ye , yüksek lisans bursu 940 TL'den 1000 TL'ye doktora burs 1410 TL'den 1500 TL'ye yükseldi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı