2 günde 3 köyde 86 yaban domuzu öldürüldü

Karaman'da tarım alanlarına zarar verdiği gerekçesiyle 3 köyde düzenlenen sürek avında 86 yaban domuzu vurularak öldürüldü. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü sürek avının devam edeceğini duyurdu.

2 günde 3 köyde 86 yaban domuzu öldürüldü
2 günde 3 köyde 86 yaban domuzu öldürüldü
GİRİŞ 13.11.2018 11:36 GÜNCELLEME 13.11.2018 11:36
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, merkez av komisyonu kararı üzerine Kılbasan, Demiryurt ve Madenşehri köylerinde, zirai üretime zarar veren yaban domuzlarının vurulması için sürek avı düzenledi. Tarım ve Orman Bakanlığı 8'inci Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Karaman Şube Müdürlüğü işbirliği ile profesyonel avcılar, hafta sonu boyunca 3 köyde avlanma yaptı. Yapılan domuz avında 86 yaban domuzu vurularak öldürüldü.

'SÜREK AVI DEVAM EDECEK'

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada sürek avının devam edeceği belirtildi. Açıklamada, "Bitki Sağlığı Uygulama Programı doğrultusunda, yaban domuzlarının bağ, bahçe ve tarlalarda zirai üretime zarar verdiğinin tespit edildiği yerlerde profesyonel avcıların avlanması ile domuz popülasyonunun zarar eşiğinin altında tutulması amacıyla sürek avları düzenlenmiştir. Merkeze bağlı Kılbasan, Demiryurt ve Madenşehri köylerinde hafta sonu yapılan yaban domuzu sürek avında 86 yaban domuzu vurularak itlaf edilmiştir'' denildi. 

YORUMLAR 11
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    şu uzun yorumu yazan ve iki beğeni veren kişiler gerçekten çok komiksiniz. hastalığı da Allah yarattı iyi olun diye mi? bu hayvanlar çok sık ürüyor, ve ciddi tarımsal kayıplara neden oluyor, ondan sonra gidip sultan ahmet meydanında domuzlarla gezip avucunuzu yalarsınız. oturduğunuz yerden insanlık dersi vermek ne kolay değil mi?!
    Cevapla
  • bender bey 5 yıl önce Şikayet Et
    bence yazık .
    Cevapla
  • AHMET 5 yıl önce Şikayet Et
    Birde Nigde ili Çamardı ilcesinin köylerine gelseler ürünlerimizden hiç faydalanamıyruz
    Cevapla
  • Sayko 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar zararlı olsa da insan üzülüyor.. Başka şekilde çözülse keşke. Kaçıracak sistem vs kurulabilir bahçelere
    Cevapla
  • Demirzadehus 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim bahçeyede girmiş ne var ne yok sürmüş yemiyorda toprağı kazıyor solucan için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı