2 bin 500 engelli memur ataması yapılacak! Peki 2018 EKPSS tercihleri ne zaman?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklamada Aralık ayında 2 bin 500 engelli memur ataması yapılacağını açıkladı. Peki atamalarla ilgili neler söyledi? Alımlar ne zaman yapılacak? EKPSS tercihleri ne zaman?

2 bin 500 engelli memur ataması yapılacak! Peki 2018 EKPSS tercihleri ne zaman?
2 bin 500 engelli memur ataması yapılacak! Peki 2018 EKPSS tercihleri ne zaman?
GİRİŞ 19.11.2018 09:11 GÜNCELLEME 19.11.2018 09:11
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Plan ve Bütçe görüşmeleri sırasında, komisyonda milletvekillerinden gelen EKPSS ile ilgili soruyu cevapladı. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, 2018 yılının aralık ayında kamuya 2 bin 500 memur atamasının yapılacağını söyledi. Peki 2018 yılı EKPSS tercihleri İşte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un konuya dair açıklamaları...

 

2 BİN 500 ENGELLİ MEMUR ATAMASI YAPILACAK!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada; "2018 Eylül ayı sonu itibarıyla kamudaki memur statüsünde yer alan engelli sayımız 53 bin 964 yani yaklaşık olarak 54 bin, bu sayı 2002 yılında 5 bin 777 idi yani yaklaşık 9 kat bir artış yaşandığını görüyoruz. Atama süreçleri devam eden engelli memurlarımızın da kayıtlara girmesi halinde engelli memur kontenjan açığı da 8 bin 667 olacak ve Aralık 2018 itibari ile de kamuda 2 bin 500 engellimize istihdam için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Engelli işçilerimizle ilgili olarak da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine göre eylül sonu itibari ile 14 bin 782'si kamuda işçi, 125 bin 885'i ise özel sektörde işçi olmak üzere 136 bin 667 engellimiz istihdamdama kazandırılmıştır. 2018 Eylül sonu itibari ile kamuda engelli işçi artış kontenjan sayısı 6 bin 154 kişidir. Aynı zamanda 2 bin 291 engelli işçi statüsünde kamuda kontenjan fazlası olarak istihdam edilmektedir’’ ifadelerine yer verdi.

 

2018 EKPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

2018 yılında gerçekleştirilecek engelli memur alımları ile yapılacak EKPSS ve kura başvurularına ilişkin takvim geçtiğimiz Ocak ayında belli olmuştu. Bu kapsamda engelli memur adayları 2018'in 1. dönemi için 8-16 Mart tarihleri tercih yapmış ve bu tercihlerin sonucu 4 Nisan 2018 tarihinde açıklanmıştı.

Bu yıl gerçekleştirilecek ikinci engelli memur alımları ile detayları merak eden vatandaşlar, konuya dair tatmin edici bilgi almak istiyor. Devlet Personel Başkanlığı 24 Ocak'ta yayımladığı EKPSS yerleştirme takviminde 2018/2 ile ilgili bir tarih açıklamamıştı. 2018/2 EKPSS yerleştirme takvimi henüz yayınlanmadı. Söz konusu yerleştirme işlemleri için bir açıklama olması halinde haberimizden okuyabilirsiniz.

EKPSS BRANŞ SIRALAMASI AÇIKLANDI!

2018 Engelli Kamu Personel Seçme Sınavına (2018-EKPSS) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylar, saat 15:30'dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkan veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS ve e-Okul sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde 26.10.2018 tarihi ile aktif olarak bulunan eğitim bilgileri; ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuru da belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır.


KOMİSYON TEŞKİLİ, İSTENİLECEK BELGELER VE ATANMA


EKPSS/Kura ile engelli alım talebinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına, engelli personel yerleştirilmesi halinde, bu kamu kurum ve kuruluşlarında "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik"in 15 inci maddesine göre bir komisyon oluşturulur. Adaylar yerleştirme ilanını takip eden 15 günlük süre içinde yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşuna, atanmak üzere aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte başvurur. Sözkonusu komisyon, adaylarca ibraz edilen belgelerin kadro koşullarına uygunluğunu inceleyecektir. Bu çerçevede, yerleştirilen adayın;
- Kadronun gerektirdiği eğitim düzeyine ilişkin diploma aslının veya noter onaylı bir suretinin veya geçici mezuniyet belgelerinden herhangi birisine sahip olup olmadığı,
- Diploma veya mezuniyet belgesi ya da eğitimini yurtdışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin aslının veya noter onaylı bir suretinin olup olmadığı,

- Kadro için genel ve özel şart olarak istenilen hususlara ilişkin belge, sertifika, bonservis ve benzerinden herhangi birisine sahip olup olmadığı,
- “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre alınmış veya bu Yönetmelikçe geçerliliği kabul edilen en az yüzde kırk veya üzerinde çalışabilir engelli olduğunu gösterir sağlık kurulu raporuna sahip olup olmadığı, (Kamu kurum ve kuruluşları gerek görülmesi halinde Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik’in 10 uncu maddesi hükmüne göre yerleştirilen engelli adaylardan, atama işlemleri öncesinde çalıştırılamayacağı işlerin niteliği belirtilmeyenler ile sağlık kurulu raporlarında hasıl olan diğer tereddütleri gidermek amacıyla tekrar sağlık kurulu raporu talep edilebilecektir.)
- Atama yapacak ilgili kurum veya kuruluşların tabi olduğu personel atama yönetmeliklerindeki diğer şartları taşıyıp taşımadığı hususu incelenecektir.
Yapılan inceleme sonucunda; şartları taşıyan adayların yerleştirildikleri kadrolara atanmaları komisyonca teklif edilecektir. Ataması teklif edilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadroya ilgili kurum tarafından doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.
Bu yerleştirmede; EKPSS puanı ile bir kadroya yerleşen ve ataması yapılan adaylar ile kadro için istenen tüm koşulları taşımadığı için ataması yapılmayan adaylar, aynı EKPSS puanı ile tekrar yerleştirme işlemine alınmazlar. Bu yerleştirmede, kura ile yerleşen ve ataması yapılan adaylar ile kadro için istenen tüm koşulları taşımadığı için ataması yapılmayan adaylar, yeni bir kura kayıt dönemine kadar yapılacak yerleştirme işlemine alınmazlar.

YORUMLAR 9
  • Hüsniye çamlıca 5 yıl önce Şikayet Et
    Oğlum engelli 64 aldı bekliyoruz atama
    Cevapla
  • Hazım 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir ailede birden fazla engelli olan ailelerin bir engellisini tercihsiz kuralsız devlet kadrosuna alınması için bakanimizdan bu konuda araştırma yapmasını rica ediyorum
    Cevapla
  • abdurrahman 5 yıl önce Şikayet Et
    başkandan ricamız 2500 çok az 6 -7 aydır da hiç bir merkezi atama yok 2500 değil de 5000 olsun bu merkezi atama
    Cevapla
  • sinan 5 yıl önce Şikayet Et
    gelecek ay yani 12.ayda aralık 01de tercih kılavuzu atılacak bilginiz olsun arkadaşlar
    Cevapla
  • Hatice ACAR 5 yıl önce Şikayet Et
    her şey yazılı iyi hoş güzel ama ne zaman alım yapılacağı ve ne zaman müracatların başlayacağı yazılmamış bunları da yazıp bizi bilgilendirirmisiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!