CHP'li vekilden Trabzon halkına çirkin sözler!

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Atatürk heykeline yapılan provokatif saldırıyı kınamak isteyen CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün maksadını aşarak Trabzon hakkında akla ziyan açıklamalarda bulunmuştu. Aygün açıklamalarından saatler sonra yeni bir açıklama yaparak Trabzon halkından özür diledi.

GİRİŞ 14.11.2018 19:40 GÜNCELLEME 15.11.2018 11:14
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

Atatürk heykeline yapılan provokatif saldırı üzerinden Kadir Mısırlıoğlu'na yüklenmek isteyen Aygün, bunu Trabzon üzerinden yapmaya kalkınca haddini aşan kelimeler kullandı. Aygün, Mısırlıoğlu'nun Trabzonlu olduğunu hatırlatarak kurtuluş savaşı döneminde Trabzon’un Rum Pontus'un elinde olduğunu iddia ederek tarihten bihaber olduğunu gözler önüne sermişti.

Yaptığı skandal açıklamadan saatler sonra gelen yoğun tepkilerin ardından açıklama yapmak zorunda kalan CHP'li İlhami Özcan Aygün geri vites yaparak Trabzon halkından özür diledi. 

 

 

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, "Trabzonlulara, bu kahraman insanlarımıza dair en küçük bir şey söylemedim. Sözlerime yeniden açıklama getirir, Trabzon'dan, Trabzonlu halkımızdan özür dilerim." dedi. 

CHP'Lİ AYGÜN'ÜN SKANDAL AÇIKLAMASI

Aygün, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Atatürk anıtına yönelik yapılan provokatif saldırıyı tüm Trabzon halkına mal ederek, "Trabzon Kurtuluş döneminde kimlerin elindeydi? Rum Pontus'un elinde olan Trabzonlu bir tane Feslinin açıklamaları sonucunda her ilimizden fışkıran böyle hareketle karşı karşıyayız.'' şeklinde küstah bir açıklama yapmıştı. 

Kastını aşan sözleri nedeniyle özür dileyen Aygün, Trabzonluların Kurtuluş Savaşı sırasındaki kahramanlıklarının hatıralarında canlı olduğunu ifade etti.

Kurtuluş Savaşı döneminde Mecliste 11 Trabzon mebusu bulunduğunu hatırlatan Aygun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trabzon ve Trabzonluların Kurtuluş Savaşımızdaki kahramanlıkları hala hatıramızdadır. Bu nedenle kahraman Trabzonluları kastetmem mümkün değildir. Kadir Mısıroğlu, için 'Olsa olsa Rum çetelerinin çocuğu olabilir' demek istedim. Yoksa Trabzon'a, Trabzonlulara, bu kahraman insanlarımıza dair en küçük bir şey söylemedim. Sözlerime yeniden açıklama getirir, Trabzon'dan, Trabzonlu halkımızdan özür dilerim. Kastım asla onlar değildir. Ben halkımıza zulmetmiş Pontus çetelerini ve onların iş birlikçileri ile bu zihniyeti savunan Kadir Mısıroğlu'nu kastettim. Sözlerim çarpıtılmaktadır."

YORUMLAR 165
  • ÜLKÜCÜ 5 yıl önce Şikayet Et
    BU arkadaş trabzona pontus rum diyor yarın tekirdağın içinde bulunduğu alana ve anadoluya BİZANS derse istanbulada BİZANSIN başkenti derse devlet olarak nasıl tepki verecez. KANUN ÇIKARILIP BU TÜR BÖLÜCÜLÜĞE DESTEK VEREN KONUŞMALARA EN AĞIR CEZALAR VERİLMELİ.
    Cevapla
  • FETTAH 5 yıl önce Şikayet Et
    karadeniz de rumlarla lazlarla gürcülerle ve daha belki niceleriyle yaşıyoruz ama hiç biri bu halka sizin verdiğiniz zararı vermemiştir. çalışır didinir üretim yapar bu halk sen boş konuşmaktan başka ne yaparsın acaba
    Cevapla
  • ahmet eskici 5 yıl önce Şikayet Et
    bir de konuşabilse neler diyecek neler
    Cevapla
  • Takoz 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlara oy veren Trabzonlular düşünsünler şimdi...
    Cevapla
  • tekin 5 yıl önce Şikayet Et
    Mısıroğlu'na kurban ol sen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
Alçakça anlaşmayı duyurdu!