Bakan açıkladı : 10 bin 748 çocuğa ulaşıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; “100 Günlük İcraat Programı'nda öngörülen hedefimize ulaştık; okul destek projesi ile 10 bin 748 çocuğumuza ulaştık.” açıklamasında bulundu.

Bakan açıkladı : 10 bin 748 çocuğa ulaşıldı!
Bakan açıkladı : 10 bin 748 çocuğa ulaşıldı!
GİRİŞ 15.11.2018 12:37 GÜNCELLEME 15.11.2018 12:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 100 Günlük İcraat Programıhakkında açıklamalarda bulundu. 

 

 

Bakan Selçuk'un açıklaması; 

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Hizmetinin etkinliğini artırmak, ailelerde çocuk adına farkındalık oluşturmak, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkânlar sunmak amaçlarıyla oluşturulan Okul Destek Projesi başarıyla sürdürülüyor.

 

 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Okul Destek Projesi’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programı kapsamında başarıya ulaştığını açıkladı.

Bakan Selçuk; “SED hizmetinden yararlanan 5.,6.,7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik yürüttüğümüz proje ile 100 Günlük İcraat Programı kapsamında gösterilen 10 bin çocuğa ulaşma hedefini, 10 bin 748 çocuğa ulaşarak gösterdik. Yine, 100 Günlük İcraat Programı Kapsamında projenin 23 İlden 81 ilimize yaygınlaştırılmasını sağladık” dedi.

Proje kapsamında, sosyal ve kültürel faaliyetler ile çocukların psiko-sosyal gelişimlerinin desteklendiğini, akademik faaliyetler ile de çocukların okul başarılarının artmasına katkı sağlandığını vurgulayan Selçuk; “Okul Destek Projesi ile 4 bin 446 çocuğumuz kütüphanelere ve bin 879 çocuğumuz da sanatsal ve sportif kurslara kaydı yaptırıldı. Proje doğrultusunda 826 sosyal-kültürel, 491 de sportif etkinlik düzenlendi.” açıklamasında bulundu.

Ayrıca, meslek elemanlarının da çocuklar ve aileler ile yakından ilgilenerek, onlarla birebir çalışma imkânı bulduklarını belirten Bakan Selçuk, Bakanlık tarafından çocukların ve ailelerin yaşadığı problemlere çözüm bulmak amacıyla psikososyal destek ve rehberlik hizmetleri verildiğini de kaydetti.

ÇOCUK DOSTU ESERLERİ DESTEKLİYOR, ZARARLI İÇERİKLERLE MÜCADELE EDİYORUZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 100 Günlük Eylem Planı çerçevesinde 0-6 yaş grubuna hitaben 350 kitabın incelenmesinin Bakanlığımız bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından yapıldığını ve uygun kriterlere sahip çocuk dostu kitapların isimleri kamuoyu ile paylaşıldığını da kaydetti.

Selçuk; “Çocuklarımızın kişisel ve ruhsal gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek zararlı içeriklerle mücadelemiz bu çalışmalarla sürecek” dedi. 

YORUMLAR 1
  • karadayı 5 yıl önce Şikayet Et
    neden tamamı degilde neden 10 bın. bu 10bın ogrenci nasıl secildi nasıl bulundu.?????
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır