Türkiye'den sert ABD açıklaması!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'li askerlerle PKK/YPG'li teröristlerin bir araya geldiği görüntülerden duyulan rahatsızlığı dile getirerek, "ABD'den söz verdiği gibi terör örgütü YPG ile olan işbirliğini kesmesini bekliyoruz." dedi.

GİRİŞ 17.11.2018 10:04 GÜNCELLEME 17.11.2018 12:00
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Hulusi Akar, Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu’na katılmak için geldiği Kanada’nın Halifax kentinde ilk olarak Çanakkale Anıtı’nı ziyaret etti. Kar yağışı altında gerçekleşen törende anıta çelenk bırakan, saygı duruşunda bulunan Bakan Akar, daha sonra toplantının düzenlendiği Westin Oteli'ne geçti.    

 

 

Açılış oturumunun yapılacağı salona gelişinde aralarında Kanada Savunma Bakanı Harjit Singh Sajjan’ın da bulunduğu katılımcılarla bir süre ayaküstü sohbet eden Akar, ilk oturumun ardından ABD’li senatörlerle bir araya geldi.

Görüşmede, ABD askerleri ve terör örgütü PKK/YPG üyelerinin bir arada oldukları görüntüleri anımsatan Bakan Akar, "Bu fotoğraflar medyamızda geniş yer bulmuş ve halkımızda rahatsızlık yaratmıştır. Halkımızın gözündeki Amerika ve Amerikan ordusunun imajına zarar vermiştir. ABD’den söz verdiği gibi terör örgütü YPG ile olan iş birliğini kesmesini bekliyoruz. DEAŞ terör örgütü de büyük oranda etkisiz hale getirilmesine rağmen ABD’nin terör örgütü YPG’ye kamyonlarla ve uçaklarla silah ve mühimmat vermesini kabul etmemiz mümkün değil. Güney sınırımızda bir terör koridoru oluşmasına hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı. 

 

 


ABD ordusunun üst düzey komutanları ve terör örgütünün PKK'nın Suriye kolu YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ABD Gaziler Günü'nü birlikte kutlamış yenilen yemeğin görüntülerini de örgütün elebaşı sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

 

YORUMLAR 17
  • cenk1453 5 yıl önce Şikayet Et
    eninde sonunda büyük terörist abd ile çarpışacağız.
    Cevapla
  • VAZGEÇMEDİLER 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD'NİN HAYALİ ...!!! ERBİL MERKEZLİ 5 KORİDOR ve PENTAGON PROJESİ: 1.Erbil-Basra, 2.Erbil-Kızıldeniz, 3.Erbil-Akdeniz (YPG koridoru), 4.Erbil-Karadeniz (PKK Koridoru), 5.Erbil-Hazar (PJAK Koridoru). Harita üzerinde çizdiğinizde ortaya Erbil merkezli 5 köşeli sarı bir yıldız çıkar. YPG'nin bayrağındaki yıldız.. Barzani, ABD adına 5 köşeli yıldızı rozet olarak takmak için uğraşıyor. PENTAGON’un yeni merkezi Erbil, İskenderun-Erbil-Kızıldeniz arasında kurulacak Büyük İsrail’in (Siyon Ülkesi) koruyucusu ve 53. EYALETİN ŞERİFİ BARZANİ. 5 koridor sayesinde 5 denizdeki NATO-PENTAGON hakimiyeti. İpekyolu, enerji, maden, insan trafiğinin kontrolü ve dünya hakimiyeti...??!!!
    Cevapla
  • VAZGEÇMEDİLER 5 yıl önce Şikayet Et
    SIONlar 1. adımda Ege'den Çin'e kadar 36.37. paralellerin arasındaki koridoru işgal etmeyi, 2. Adımda da Çin’i parçalayıp Okyanusa açılmayı planlıyor. 40 yıldır Hatay, Adana, Mersin, Antalya'nın nüfus yapısı hızla değişiyor. Birinci adım için Erbil merkezli beş koridor ile beş denize açılan, beş köşeli yıldız planını ve Barzani'nin bu yıldızı takan eyalet şerifi olma hayalini yazmıştık. Erbil-İskenderun koridoru bu yıldızın şu an üzerinde çalışılan ve 36-37. paraleller arasında kalan köşesi. Biz ısrarla, bu koridorun Lazkiye’den değil Amanoslar, Hatay, İskenderun, Yumurtalık ve İncirlik’ten Akdeniz’e ineceğini yazdık. Bu hattı Ege’ye kadar uzatıp, Türkleri Akdeniz’den çıkarmak istiyorlar.
    Cevapla
  • Erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    terörist abd sözünde durmaz
    Cevapla
  • yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika,İsrail için ve petrol için Suriye'de var.Orada Kürt teröristleri çok rahat kullandığı için işbirliği yapıyor ve yapmaya devam edecektir.Amerika ile ya savaşırız yada boyun eğeriz ortası yok.Bir twitt ile ekonomimiz ne hale geldiği ortadadır sorun istemiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı