Emekli ikramiyesinde enflasyon zammı! 2019 Bayram ikramiyesi için...

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında emekli ikramiyesi alan milyonlarca vatandaş 2019 yılı itibariyle emekli ikramiyesi ne kadar alacak? Son günlerde enflasyon zammının gündemde olması sebebiyle SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri gözünü ikramiye zamlarına çevirdi...

Emekli ikramiyesinde enflasyon zammı! 2019 Bayram ikramiyesi için...
Emekli ikramiyesinde enflasyon zammı! 2019 Bayram ikramiyesi için...
GİRİŞ 22.11.2018 09:40 GÜNCELLEME 22.11.2018 09:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2018 yılı itibariyle yasalaşan ve her sene iki kere bayramdan önceki günlerde vermek şartıyla kabul edilen emekli ikramiyesinden SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri yararlanıyor.

 

 

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında emekli ikramiyesi alan milyonlarca vatandaş şimdide 2019 emekli ikramiyesinin ne kadar olacağını araştırıyor. Konuyla ilgili Türkiye Emekliler Derneği, ‘Yeni yılda ikramiyeler en az enflasyon oranında artsın’ çağrısı yaptı.

EMEKLİ İKRAMİYESİNE ENFLASYON ZAMMI

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, dini bayramlar öncesi emeklilere ikramiye verilmesinin memnuniyetini yaşadıklarını söyledi. Bayram ikramiyesi kapsamında bu yıl 2.4 milyon emekli ve hak sahibine toplamda 21 milyar liraya yakın ödeme yapıldığına dikkati çeken Ergün, bunun yeni yılda da devam edeceğini vurguladı. Bu yıl biner lira olarak verilen bayram ikramiyesinin yeni yılda yükseltilmesi gerektiğini dile getiren Ergün, şunları kaydetti: "Yeni yılda emekli aylıklarına yapılan artış oranında bayram ikramiyelerinin miktarı da artırılmalı. İkramiyelerin en az enflasyon oranında artırılmasını talep ediyoruz. Bununla birlikte gelir ve aylıklarla birlikte her yıl artan sosyal yardımlar gibi emekli bayram ikramiyeleri de bir artış sistemine endekslenmelidir. Hükümetin bu haklı talepleri değerlendireceğine inanıyoruz.".

 

 

KİMLER EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN YARARLANMAKTADIR?

12.3 milyon kişi bayram öncesi ikramiye almaktadır. Recep Tayyip Erdoğan tarafından yasalaşan her sene emekliye bayram ikramiyesi kararının ardından kimlerin yararlanabileceği büyük merak konusu olmuştur. Buna göre bunlar sırasıyla;

SGK’dan aylık alan
SSK, Bağ-Kur
Emekli Sandığı emeklileri
Ölüm aylığı alanlar
Şehit yakını ve gaziler
Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar,
Geçici köy korucuları
Şeref aylığı sahipleri
Şampiyon sporcular,
Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?