Elazığ'a büyük vizyon geliyor!

2019 Yerel Seçimlerine doğru yaklaşılırken AK Parti'de tüm illerde aday adayları belli oldu. 65 yıldır Elazığ'da ticaretin nabzını tutan bir aileden olan Elazığlı işadamı Muhammed Nedim Yumakgil de belediye başkanlığına aday adaylığı başvurusunu yaptı.

GİRİŞ 20.11.2018 15:26 GÜNCELLEME 20.11.2018 16:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

2003 yılında siyasi hayatına yine Ak Parti’de başladığını söyleyen Yumakgil, şuan imalat, toptan ve perakende sanayiinde iştiraklerinin bulunduğunu ve de sahaya hakim olduklarını belirtti.

 

 

Öte yandan çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da görev aldığını söyleyen Yumakgil, 'Beşiktaş Ensar Vakfı Kurucu Üyesi',  'Asrın İşadamları Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi' olduğunu söyleyerek belediyecilikle alakalı olarak çalışmalar yürüttüğünü de dile getirdi. 

 

 

YATIRIMCILAR TESİS EDİLECEK

Muhammed Nedim Yumakgil, aday adaylığı konusunda ve seçilmesi halinde yapılacakları şu şekilde anlattı;

Biz Belediye Başkan adayı adayı olarak hedefimiz gelenekselin dışında güncel belediyecilik anlayışını burada tesis etmektir. Yani stratejik unsurlarımızı stratejik projelerle taçlandırıp bunlara yatırımcılar tesis etmektir. Bu köprüleri güçlendirmektir. 

Elazığ'ın malumunuz yerel siyaseti, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi için çok stratejik bir konumu vardır. Dolayısıyla biz Ankara ile olan siyasi bağı ve köprüyü de kuvvetlendirmek zorundayız.

'Elazığ diasporası' diye bir kavramımız var. Yurt dışında yaşayan Elazığlı kardeşlerimizin arasından ekonomik birikimini sağlamış ve hatta bu birikimin sosyokültürel birikimini de tamamlamış yani riskin ne olduğu anlayabilen bu geçmişe sahip kardeşlerimiz Elazığ'ı özleyip geldiğinde bize soruyor diyor ki ''biz burada nasıl yatırımlar yapabiliriz? Biz burada ancak üç tane daire al iki tane dükkan al demekle yetinmemeliyiz'' Elazığ’ın üstüne düşen çok görevler var. 

Bizim güncel belediyecilik anlayışımızda Ankara ile, Elazığ diasporasıyla, stratejik projelerle, yatırımcılarla ve sponsorlarla olan köprüleri kuvvetlendirmemiz lazım.

'SAHADAN GELEN BİR AİLEYİZ'

Sadece Elazığlılar ile değil Elazığlı olmayan yatırımcılarla da çeşitli ilişkiler içerisindeyiz. Yani bu konu zaten bizim branşımızdır. Biz bürokrat kökenli bir aileden gelmiyoruz. Sahadan gelen bir aileyiz. 

'BUNUN İÇİN ADAY OLDUM'

Hep okudum hep çalıştım halen daha okuyorum. Mesela proje yönetimi ile alakalı şimdi burada zikretmek doğrumu bilmiyorum ama 'Harvard Business School'un yayınlarını sürekli takip ederim. Öte yandan sürekli bir proje arayışı içerisindeyim kendi özelimde ve çalıştığım STK'lar özelinde.

İşte bu bilgi birikimimi, Elazığ'a Elazığ özelinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya vakfetmek için aday adayı oldum.  

'AYAKLARI YERE BASAN, BÜTÇESİ DOĞRU TESPİT EDİLMİŞ GERÇEK PROJELERLE...'

Yerel seçimin dışında bu hararetli seçim döneminin dışında şunu izah etmek isterim; mega projelerle çok afaki şeylerle gelmemize gerek yok. Biz ayakları yere basan, bütçesi doğru tespit edilmiş gerçek projelerle hayallerimize doğru ufak ufak sürdürülebilir bir şekilde ilerlememiz gerekiyor.  

Bütün aday adayı ağabeylerimize kardeşlerimize bunu tavsiye edebilirim. Mevcut ekonomik durumumuz gelişmekte olan ülkelerin maalesef dünya genelinde takıldığı bir aralıktır. 

2007'den sonra biz buna iktisadi literatürde 'orta gelir tuzağı' dedik. Türkiye diğer ülkelerin yanı sıra orta gelir tuzağını çok hızlı aşabilecek bir ülke. Çünkü biz ülke olarak çok esnek insanlara sahibiz. Hemen formumuzu oluşturup yeni çözümler bulabiliyoruz. Sokakta bunu yaşıyoruz.

Dolayısıyla belediye başkanı adaylığımda buna göre hareket edip altıncı aydan sonra hızlı bir şekilde aksiyon alacağım. Herkese de bunu tavsiye ediyorum. Allah Elazığ için hayırlısı neyse onu nasip etsin.

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI MUHAMED NEDİM YUMAKGİL KİMDİR?

İlköğretimini Özel Doğan İlk Öğretim Okulu'nda tamamlayan Muhammed Nedim Yumakgil, ortaöğrenimini Kartal Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır.

Muhammed Nedim Yumakgil lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünde başarıyla tamamlamıştır. İRYUM Kuyumculuk şirketinde mücevher imalatı ve kuyumculuk alanında; imalat,  toptan satış ve perakende satış bölümlerinde yönetici olarak görev alan Yumakgil ''kuyumcu kimyasalları'' alanında Ticaret ve Sanayi Bakanlığı destekli, doktora seviyesinde proje çalışması yürütmüştür. Ayrıca perakende sektördünde de farklı dallarda iştirakleri olan Muhammed Nedim Yumakgil e-ticareti önemsemekte ve ticari faaliyetlerini bu alanda geliştirmektedir.

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Aday Adayı Muhammed Nedim Yumakgil 2015 yılında Elazığ’da yapımı tamamlanan ve şuan yaklaşık 650 kişinin istihdam edildiği Park 23 AVM projesinin hayata geçmesine vesile olmuştur.

2003 ve 2010 yılları arasında AK Parti Gençlik kollarında sırasıyla,

* Beşiktaş  Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi,
* Beşiktaş  Gençlik Kolları Üniversiteler Birim Başkanlığı,
* Beşiktaş  Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanlığı,
* Beşiktaş Gençlik Kolları Başkanlığı

Muhammed Nedim Yumakgil şuan ise; Beşiktaş Ensar Vakfı Yönetim Kurulu ve Asriad İş İnsanları Derneğinin Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürütmektedir. 

İLANDIR

YORUMLAR 4
  • oktay 5 yıl önce Şikayet Et
    elazığ metropol şehirlerle yarışıyor .ne diyorsunuz
    Cevapla
  • Asuman Akyürek 5 yıl önce Şikayet Et
    Basarılar dilerim hakında hayırlı olur insallah
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Elazig yanılmaz
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Elazığ mevcut başkan Mücahit Yanilmazla devam etmek istiyor.Elaziga yapılan son 5 yılda yatırım ve değişim görmemek için gerçekten kör olmak lazım. Burdan Reise sesleniyorum Elazığ Yanılmaz!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance