Denizli'de uçağın düşme nedeni ortaya çıktı!

Aydın'da havalandıktan sonra düşen ve enkazı bugün dağlık alanda bulunan eğitim uçağının yoğun sis nedeniyle dağa çarptığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 20.11.2018 16:57 GÜNCELLEME 20.11.2018 17:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Aydın Çıldır Havalimanı'ndan dün kalktıktan bir süre sonra düşen ve enkazı bugün Karacasu ilçesine bağlı Yenice Mahallesi'ndeki dağlık alanda bulunan, tek motorlu Cessna 172 tipi eğitim uçağının, ilk belirlemelere göre yoğun sis nedeniyle dağa çarparak, düştüğü ortaya çıktı. 

YORUMLAR 6
  • melih 5 yıl önce Şikayet Et
    kol saatlerinde bile gps var. uçak ya da pilotta yerini bildiren basit gps cihazı yok.düşünce koordinatları 1 gün sonra bulunuyor..
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    tek motorlu eğitim uçağı.. madem sis var ve hava şartları kötü eğitim ertelenip dönülmeliydi...donanımsız uçak. düşünca anında yer bildirmek için sinyal gönderen bir alet olmaz mı. düştükten 1 gün sonra yeri tespit ediliyor...
    Cevapla
  • bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim uçaklarında Altimetre yani uçağın deniz seviyesinden yüksekliğini gösteren cihaz bulunur - Pilotlar uçtukları bölgedeki dağların yüksekliklerini bilirler - Pilotun o bölgedeki en yüksek dağdan daha yüksek seviyede uçması gerektiğini bilmemesine imkan yok - yani sis olsa bile pilot yüksekliğini ayarlayıp kazaya engel olabilir - burada maalesef Pilotaj Hatası sözkonusu
    Cevapla
  • gılgamış türk 5 yıl önce Şikayet Et
    sis nedeniyle uçağın düşmesi garip hangi çağda yaşıyoruz. bir sürü sensör var...
    Cevapla
  • m3hk 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu ucaklarda yukseklik sensoru yokmu o cevredeki dagların denizden yuksekliği belli o feetin altına dusulmemesi gerektiği belli değilmi? yani neden carpar. Bu helikopter içinde gecerli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı