Mühimmat patlamasının raporu açıklandı

Hakkarinin Süngü Tepe Üs Bölgesi’nde, geçen 9 Kasım'da meydana gelen 7 askerin şehit olduğu Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nca idari ve teknik inceleme yapan heyetin inceleme sonuçları açıklandı.

GİRİŞ 22.11.2018 19:23 GÜNCELLEME 23.11.2018 08:43
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığının internet sitesinde, Hakkari Süngü Tepe Üs  Bölgesi'nde, 9 Kasım 2018'de meydana gelen kazaya ilişkin Kara Kuvvetleri  Komutanlığınca oluşturulan idari ve teknik heyetin inceleme sonuçları açıklandı.

'OLAĞANDIŞI BİR ŞEKİLDE KOPTU'

 

 

Kayıtların incelenmesi ve tanıkların dinlenmesinden, silah ve  mühimmatın atışa uygun durumda olduğunun, eğitim ve atış göreviyle ilgili  hazırlıkların usulüne uygun olarak yapıldığının anlaşıldığı belirtilen  açıklamada, atışın ardından merminin namluyu normal olarak terk ettiği ancak,  topun arkasında "kama" olarak adlandırılan parçanın olağandışı bir şekilde  koptuğu bildirildi.

Bu nedenle namlu gerisinden çıkan alevin atışlarda kullanılacak  barutları tutuşturarak zincirleme yangın ve patlamalara sebebiyet verdiği  belirtilen açıklamada, ayrıca 175 mm'lik M107 K/M toplarla bugüne kadar yapılan  atışlarda bu tip bir kazanın meydana gelmediğinin belirlendiği aktarıldı.

 

 

Adli makamlarca yürütülen soruşturma kapsamında, atışta kopan topa ait  parçaların detaylı teknik analizlerinin yapılması sonucunda kamanın kopma nedeni  ve kazanın nihai sebebinin belirlenebileceği vurgulanan açıklamada şunlar  kaydedildi:

'KULLANIMI DURDURULDU'

"Kazanın nihai sebebi belirlenene kadar tedbir olarak 175 mm'lik M107  K/M toplarla bunlara ait mühimmatın kullanımı durdurulmuş, bölgedeki terörle  mücadele harekatı diğer ateş destek vasıtalarıyla desteklenmeye devam  edilmektedir. Bu vesileyle kazada hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan  rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil  milletimize başsağlığı ve sabır; yaralılarımıza ve tedavileri süren silah  arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

YORUMLAR 8
  • ümit 5 yıl önce Şikayet Et
    Metal yorgunluğu diye bir şey var. Kamanın da bir ömrü illaki vardır. kaç atışa kadar kullanılabileceği test edilmelidir. Bizde tık deyinceye kadar devam mantığı var. malesef
    Cevapla
  • tokatli 5 yıl önce Şikayet Et
    pkk kck evlerinde yakalaniyo eee netice ne hic birtanesi yakalaniyo iyide yaklananin yerine digeri devreye giriyo kusura bakmayin devlet yanlis yapiyo yakalandimi mal varligi el konulmali ailece sinirdisi veya idam sart adamlar bos durmuyoki bocek gibi uruyorlar yada hadim edilmesi gerek yani bu olusumlara katilan aile icinde tek olmaz ailece aynidir uremeleri sonlandirilmali koku kurutulmali yoksa yakalamayla bitmez
    Cevapla
  • Aslan yürek 5 yıl önce Şikayet Et
    şehitlerimize Allah tan rahmet yakın larına sabır yaralı asker lerimize Allah tan şifa dilerim
    Cevapla
  • bayirbucak 5 yıl önce Şikayet Et
    Firtina obus bu topu kullaniyordu yanlis hatirlamiyorsam
    Cevapla
  • zek 5 yıl önce Şikayet Et
    Yok onda Güney kore yapımı top var
    Cevapla
  • Millet 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan malı M107 ler eski toplardır.
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış. Bu abd üretimi ve eski tarihli
    Cevapla
  • ben 5 yıl önce Şikayet Et
    bu 175 mm, fırtınaların namlusu 155 mm bildiğim kadarı ile.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!