Moda'da o gece kadınlar da esir tutuldu

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi gecesi Moda Deniz Kulübü’nde eşleri derdest edilerek helikopterlerle götürülen kadınlar 2 saat süresince bir odada esir tutuldu. Bir odada toplanan kadınlar yere oturtuldu, neden koltuklara oturmadıklarını sorduklarında da, “Sahil güvenlik ateş edebilir, otur yere” karşılığını aldılar.

Moda'da o gece kadınlar da esir tutuldu
Moda'da o gece kadınlar da esir tutuldu
GİRİŞ 25.11.2018 06:34 GÜNCELLEME 25.11.2018 11:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yeni Şafak, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Moda Deniz Kulübü’nden generaller derdest edilerek götürülürken, o gece general eşlerinin neler yaşadığına ilişkin perde arkası önemli bilgilere ulaştı. O gece eşlerinin derdest edildiğini görmeyen, çoğu, olan bitenden habersiz kadınlar da 2 saat esir tutuldular.

 

 

İKİ SAAT ESİR ALINDILAR

FETÖ’nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz günü, Hava Kuvvetleri Komutasının büyük çoğunluğu Muharip Hava Kuvveti Eski Komutanı, emekli Korgeneral Mehmet Şanver’in kızının Moda Deniz Kulübü’ndeki düğünündeydi. FETÖ’nün askerlerinin bastığı düğünde çoğu derdest edilmek suretiyle helikopterlerle götürüldüler.

 

 

FETÖ’cüler generalleri gözaltına alırken, deniz kulübünden o ana kadar ayrılamayan general eşlerini de bir odada topladılar. Bazıları emir subaylarından oluşan silahlı askerlerin ne yaptığını anlayamayan general eşlerinin, neden koltuklara oturamadıkları sorularına da, “sahil güvenlik ateş edebilir, otur yere” talimatıyla karşılık verdiler.

Balkon ve oda kapısındaki silahlı askerler eşliğinde odada tutulan kadınların isimlerini aldılar. Burada 2 saat kadar tutulan kadınlar, daha sonra odadan çıkarılarak otobüse bindirildiler. O gece İstanbul’da çok sayıda düğün olduğu için hepsi ayrı ayrı orduevlerinde kalıyorlardı. “Bir yer seçin, iki yere birden götüremeyiz” diyerek hepsini Fenerbahçe Orduevi’ne götürdüler. Kadınlar, o gece nerede olduğunu bilmedikleri ve iletişim kuramadıkları eşlerinin gelmesini bahçede beklediler.

YORUMLAR 2
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatana ve Millete ihanet edenlere ölüm.
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatana ve Millete ihanet edenlere ölüm.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı