Ders kitaplarında hain oyun! MİT'e sunuldu...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders kitaplarına yönelik kara propagandanın arkasından FETÖ çıktı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, yayıncılıktan çıkarılan örgütün Ukrayna, Almanya ve Avustralya’daki sosyal medya hesaplarından sabah solcuları, akşam sağcıları kışkırtacak mesajlar yazdığını söyledi.

Ders kitaplarında hain oyun! MİT'e sunuldu...
Ders kitaplarında hain oyun! MİT'e sunuldu...
GİRİŞ 26.11.2018 07:50 GÜNCELLEME 26.11.2018 17:25
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, FETÖ’nün ders kitapları yayıncılığından çıkarılmasıyla sosyal medyada ders kitaplarına ilişkin büyük bir saldırının başladığını söyledi. Durmuş, “Sosyal medyada hem solcuları hem sağcıları kışkırtacak kapsamlı bir kara propaganda başladı. Sahte hesapları ve halkı kışkırtan paylaşımlarını dosyalayarak MİT’e sunduk. Bunlar dünyanın dört bir yanından FETÖ’cü hesaplar” dedi.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, FETÖ’nün yıllarca büyük finans kaynağı olan ders kitapları yayıncılığından çıkarılmasıyla sosyal medyada ders kitaplarına ilişkin büyük bir saldırının başladığını açıkladı. Durmuş, örgütün sabah solcuları, akşam sağcıları kışkırtacak mesajlar yazdığını söyledi.

MİT İNCELEMEYE ALDI

Saldırılarla, ders kitaplarının yanı sıra hükümetin ve devletin öğrencilere dağıttığı ücretsiz ders kitaplarının hedef alındığını belirten Durmuş, “Sahte hesapları ve halkı kışkırtan paylaşımlarını dosyalayarak MİT’e sunduk. Bunlar dünyanın dört bir yanından FETÖ’cü hesaplar.

Ukrayna’dan, Almanya’dan, Avustralya’dan paylaşımlar. Ders kitaplarımızda iddia edilen paylaşımların hiçbiri yok” dedi. Durmuş, ilkokul 3’üncü sınıflar için Talim ve Terbiye Kurulu tarafından önerildiği iddia edilen kitabın yayınevinin, isminin, yazarının ve içindeki Talim Terbiye Kurulu onayı yazısının sahte olduğunu, ‘eşcinselliği övüyor’ denilen sayfanın ise Kürşat Başar’ın bir öykü kitabından kopyalandığını söyledi. Başkan Durmuş, sosyal medyada çok yayılan 'Keloğlan Ak Ülkede' kitabının yazarının sol görüşlü biri olduğunu, 1980’de Almanya’da basıldığını, 2009’a kadar baskısının sürdüğünü ve artık piyasada baskısının olmadığını belirtti.

İYİCE KÖŞEYE SIKIŞTILAR

Durmuş, “Söz konusu kitapla ilgili sosyal medyada hem solcuları hem sağcıları kışkırtacak kapsamlı bir kara propaganda başladı. Aynı anda bir video paylaşılarak FETÖ’nün söylemleri aktarılmıştır. Biz söz konusu paylaşımları savcılık, Emniyet ve MİT yetkilileriyle paylaştık” diye konuştu. Saldırıların şeytani bir zekayla ve büyük organizasyonla planlandığını söyleyen Durmuş şunları kaydetti: “FETÖ’cüler parça parça bazı yayınların içine girmeye çalışıyor. Meslekten men edilenleri de sigortasız, sahte isimlerle gizli çalıştırıyorlar. Ancak bizim intihal programı yapay zeka ile çalıştığı için bu yazarların üsluplarından bile tanıyor. İyice köşeye sıkıştılar, adamlarını korumak için Talim Terbiye'nin güvenirliliğini sarsmak zorundalar. Hükümete ve devlete güveni sarsmak için sosyal medyadan saldırıyorlar.”

HİÇBİR HATA YOK

MEB’in ve Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın okullarda okutulan ders kitaplarının denetiminden sorumlu olduğunu hatırlatan Durmuş, bunun dışındaki masal, hikaye, yardımcı kitap adı altında satılan yayınların denetimini yapamadıklarını söyledi. Durmuş, yeni hazırlanan müfredatta, ders kitaplarında da iki yazım hatasının dışında hiçbir hatanın olmadığını ifade etti.

Ahmet Fatih Erturan - Yenişafak

YORUMLAR 22
  • aylin 5 yıl önce Şikayet Et
    ben bunların bu kadar acımasız vatan millet düşmanı olduğunu hala içime sindiremiyorum..başka ülkemiz yokki..bu memleketi bu kadar karalamayın ya.! neyseki devlet artık göz açtırmıyor bunlara ..daha uyanık olmak gerek..
    Cevapla
  • bülentt 5 yıl önce Şikayet Et
    nihat genc degilmi bu
    Cevapla
  • Fani 5 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcü hainlerin kökü kurutulmalıdır.Onlar Haşhaşilerdende beterdirler.Onlara acıyan merhamet edende haindir.
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu fetöcü itlerden her itlik beklenir.çünkü bu itler ruhlarını iblisler in ortaklarına sunmuş eşşeklerdir.
    Cevapla
  • yorum 5 yıl önce Şikayet Et
    Yurt içi ve yurt dışındaki hain örgüt elemanları sert şekilde infaz edilmeli ki destekçileri alenen desteklemeyi kessinler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor