Yaşlı kadından eşeğe işkence kamerada

Çorum Sungurlu ilçesine bağlı Eşme köyünde kayıt altına alınan görüntüler hayvanseverleri ayaklandırdı.

GİRİŞ 26.11.2018 14:28 GÜNCELLEME 26.11.2018 14:31
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Görüntülerin internette yayılmasının ardından dün gece saatlerinde köye giden Sungurlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, konuyla ilgili soruşturma başlatırken, videoda görülen şahısların ifadelerini aldı. Köye çağrılan Sungurlu Belediyesi’ne ait aracı ile eşek Çorum Belediyesi hayvan barınağı rehabilitasyon merkezine götürüldü. 



Sohayko derneğinden yapılan açıklamaya göre, "Derneğe gelen ihbarda hasta olduğu gözlemlenen eşeğin sopalar ile şiddete uğraması kanımızı dondurdu" denildi. 

 

 

Dernek Başkanı E. Yasin Yılmaz, "Eşeğin hasta veya yatalak olduğu açıkça görülen videoda eşeğe çeşitli şiddet uygulanmakta. Bu sadece videoda gördüğümüz. Bir bölüm devamında neler yaşandı bilemiyoruz ancak araştırıyoruz" dedi. 


İhbar sonrası Çorum İl Jandarma Alay Komutanlığına bilgi verdiklerini anlatan Yasin Yılmaz, "Alay komutanımız, komutan yardımcılarımızın çok duyarlı davrandılar. Anında Sungurlu İlçe Jandarma Komutanlığı’na talimat vererek şahısların ifadelerinin alındığı söylendi. Ayrıca Çorum Belediyesi de duyarsız kalmadı. Belediye Başkanı Zeki Gül’de şiddet gören eşeği şahıslardan almak için ekip yönlendirdi. Konuyu yakinen takip ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Hayvan hakları konusundaki yeni yasanın biran evvel çıkması gerektiğini belirten Sohayko Başkanı Yılmaz, bu kişilerin cezalandırılmasını talep etti. 

"Ayaklansın diye masaj yaptım" 

Şiddet uygulamadığını söyleyen eşek sahibi Elmas Ayçiçek (80) ise, "Ben asla şiddet uygulamadım. Ayaklansın diye ayaklarına masaj yaptım" dedi. 

Elmas Ayçiçek’in Alzheimer hastasını olduğunu ileri süren Bekir Ayçiçek ise, "Yengem 80 yaşında Alzheimer hastası olan birisi. Eşeğin ayaklanması için şiddet değil ayaklarını ovuyor" ifadelerini kullandı. 

 

 

YORUMLAR 14
  • Tek Gerçek Allah 5 yıl önce Şikayet Et
    kadin işkence yapmiyor kim diyorsa bu iskence diye yazıklar olsun esek ge masaj yapiyor kadin cagiz
    Cevapla
  • Objektif 5 yıl önce Şikayet Et
    burda işkence yok
    Cevapla
  • Serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar izledim burada işkence yok yaşlı teyze kendi bildiği kadarıyla eşeğin ayaklarını yuyup ve dürterek hareklendirmek istemiş hayatında kırsal görmemiş tipler ortalığı velveleye vermiş. İnsanlara bu kadar kolay çamur atılmamalı. Çok vicdanlı pozları kesip evlerine aldıkları hayvanları birkaç ay içinde sokağa bırakıp kaçanları da biliyoruz.
    Cevapla
  • Soguk 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayvan soğuktan kaskatı kesilmiş ninem masaj yapıp kaslarını harekete geçirmeye çalışırken kendileri fizik tedaviye muhtaç beyinliler hemen hayvana sahip çıkıyor. Bence kendiniz gidin barınağa belki empati yaparsınız
    Cevapla
  • hakan acar 5 yıl önce Şikayet Et
    anadolu iyice bitmiş, islamdan uzaklaşmak böyle olur işte, kastamonuda ayıya çarpan teyzede bela okuyodu ayıya, dandik arbasını mahvetti diye, çarpan kendisi ayıyı öldüren kendisi bela okuyan kendisi, resim budur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var