Almanya'ya vasıflı vasıfsız 10 bin Türk işçi alımı! İşte o meslekler...

Türkiye’den Almanya’ya İŞKUR aracılığı ile farklı branşlarda istihdam edilmek üzere, vasıflı vasıfsız 10 bin işçi alımı yapılacak. Peki başvurular ne zaman? Şartlar neler?

Almanya'ya vasıflı vasıfsız 10 bin Türk işçi alımı! İşte o meslekler...
Almanya'ya vasıflı vasıfsız 10 bin Türk işçi alımı! İşte o meslekler...
GİRİŞ 29.11.2018 09:39 GÜNCELLEME 29.11.2018 09:40
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

OBM İnsan Kaynakları Şirketi, 2019 yılında  Almanya'ya Türkiye’den ilk etapta 10 bin işçi götürecek. Yaklaşık 10 yıldır Almanya’da 15 farklı havalimanında faaliyet gösteren şirketin yöneticisi Osman Taş, Türkiye’de İŞKUR ile anlaşmaları olduğunu ve Almanya’ya özellikle sağlık, lojistik ve havalimanı yer hizmetleri sektöründe işçi götürmeyi planladıklarını söyledi. Taş, “Kendi milletime güvendiğim için Almanya’ya işçi götüreceğiz. Bu işi biz 17 yıldır yapıyoruz ve birçok ülkeden bugüne kadar birçok işçi götürdük. Ancak kendi milletimi bildiğim için bilinçli olarak Türkiye’den işçi götüreceğiz. Almanya’nın öncelikli olarak bizden talebi, işçilerin vasıflı olmaları. Ama vasıfsız işçi de götüreceğiz.  Bizler bu talepler doğrultusunda buradan işçi götüreceğiz. Ama özellikle hemşire, kamyon şoförü, elektrikçi ve kaynakçı konusunda ihtiyaçlar var. Şu an en çok hemşire ihtiyacı var. İlk etapta 80 bin hemşire götürmeyi hedefliyoruz. Sonrasında kaynakçı ve elektrikçi ihtiyacımız var. Onlar da 50 bin civarında olacak. Buradan gidecek işçilerle 18 aylık bir sözleşme imzalayacağız” dedi. Peki başvurular nasıl yapılacak?

 

 

AYLIĞIN YÜZDE 50’Sİ TÜRKİYE’YE YATACAK!

Projenin Türk ekonomisine katkısından da bahseden Osman Taş “Bizim bu işimizin Türk ekonomisine katkıları da olacak. Zaten kanunen işçinin aylığının yüzde 50’si Türkiye’ye diğeri de Almanya’ya yatacak. Zaten bu işçiler buradaki ofisimiz üzerinden girişleri yapılacağı için işsizliği de bir anlamda azaltmış olacağız. Sonuçta İŞKUR ile çalışıyoruz. Onların da bize ciddi bir katkısı var. Bu anlamda onlara da teşekkür ediyoruz “ ifadelerini kullandı.

 

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Osman Taş, “Başvurularımız başladı. İlk bilgileri de konsolosluğa verdik zaten, oradan gelecek cevapları bekliyoruz. İnşallah süreç hızlı olur. 2019’da ilk olarak 5 ilâ 10 bin arası işçi götürmeyi hedefliyoruz. Aslında daha yüksek hedefliyoruz. Ama başvuruların çok yoğun olacağını ve konsolosluktaki işlerin uzayacağını düşünüyorum. O yüzden de sayı 10 bin civarında olacağını düşünüyorum. Başvuru yapacak işçiler, kesinlikle kimseye bir komisyon parası ödemesin. Biz bu insanları kendi bünyemize alacağımız için bir kuruş para talep etmiyoruz. O yüzden kimseye para kaptırmasınlar. Bizim en büyük sorunumuz bu bir anlamda.” İfadelerini kullandı.

"DİL EĞİTİMLERİ VE BARINMA İHTİYAÇLARI BİZE AİT"

Türkiye’den Almanya’ya götürülecek işçilere bir takım eğitimlerin de verileceğini belirten Taş, “Almanya’ya gidecek işçilerimiz öncesinde bir dil eğitimine tabi tutacağız. Sonrasında onların Almanya’daki barınma ihtiyaçlarını da biz karşılayacağız. Aynı zamanda, hesap açmalarında ve sigorta yapmaları konusunda da biz yardımcı oluyoruz. Normalde bu tür işleri Almanya’da kişiler kendisi yapar. Bizim bazı şartlarımız var. Onlardan biri emniyetten temiz kağıdı ve hastaneden sağlık raporu istiyoruz.  Sonrasında evrakları eksiksiz bize getirmelerini talep ediyoruz. Şu an Ankara, İstanbul ve Antalya’da ofislerimiz var. Ama ilerleyen süreç de Eskişehir, İzmir ve Konya’da ofis açmayı planlıyoruz” dedi.

VİZE ÇABUK ÇIKIYOR

Ankara’da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile diyalog halinde olduklarını aktaran OBM A.Ş. Genel Müdürü Taş, “Sürekli danışıyoruz. Listemizi hazırlıyoruz ve onlar da bize isimleri gönderiyor. İsimlerin üzerinden geçip ona göre hareket ediyoruz. Çok başvuru olacağını düşünüyorum. Vize çabuk çıkıyor ama başvurular çok olacağı için burada yoğunluk sebebiyle aksamalar olur” ifadelerine yer verdi.

HEMŞİRE MAAŞI 3 BİN EURO'DAN BAŞLIYOR

Almanya’daki çalışma koşullarına da değinen Taş, “Hemşirelerin 3 bin euro maaşı olacak,  kamyon şoförlerinin de 2 bin 500 euro artı mesaileri olacak. Toplamda 4 bin euro'yu buluyor. Yer hizmetleri, havalimanı maaşları da 2 bin euro’yu buluyor. “ dedi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

20-45 yaş aralığında her Türk vatandaşı, sağlık engeli olmadığı sürece “www.obm-turkiye.com” adresine girip başvuru formunu doldurarak müracaat edebiliyor.

YORUMLAR 43
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    temızlık ısı yapabılırım
    Cevapla
  • vedat pektaş 4 yıl önce Şikayet Et
    merhabalar ben vedat doner ustasıyım her alanda calısabılırım kendıme guvenıyorum yurt dısında calısmayııstıyorum
    Cevapla
  • Dilek 4 yıl önce Şikayet Et
    Temizlik ve cataring isleri yapabilirim
    Cevapla
  • Mustafa almas 5 yıl önce Şikayet Et
    1993 beri seramik fayans ustasıyım yurt dışında çalışmak isterim
    Cevapla
  • Mustafa susuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Sim. Seramikçi ariyorum almanya için
    Cevapla
  • mehmethakkı yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    hilto şirkete temizlik işçiolarak çalıştım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!