Almanya'daki rezaleti Prof. Faruk Şen yorumladı!

Alman İslam Konferansı'nda misafirler için hazırlanan büfede domuz etinin de yer almış olması, sosyal medyada ciddi tartışmalara neden olmuş, Almanya'da yaşanan tartışmaların ardından konuyla ilgili özür dilemek zorunda kalmıştı.

Almanya'daki rezaleti Prof. Faruk Şen yorumladı!
Almanya'daki rezaleti Prof. Faruk Şen yorumladı!
GİRİŞ 03.12.2018 17:50 GÜNCELLEME 03.12.2018 17:51
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Yaşanan olaya TAVAK Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen’in yorumu şu şekilde;

 

 

Avrupa’da İslamafobi 1992-1993 Solingen olaylarından sonra ortaya çıktı. Amerika’da 2001’deki bombalarla en üst noktaya erişti ve şuanda hala 28 ülkeden oluşan Avrupa Birliği’nde İslam’a karşıtlık her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz hafta Alman İçişleri Bakanı Horst Seehofer 10 yıldır yapılan İslam konferansına davet ettiği, Almanya’nın İslami kuruluş liderleri öğle yemeğinde Blutwurst denen Almanya’da domuz kanından yapılmış sucukları ikram etti. Almanya’da domuz eti yiyen Türkler bile Blutwurst’a karşı nefretle bakar. Böyle bir konuda Horst Seehofer’in yaptığı yalnız saygısızlık değil aşağılayıcı bir harekettir.

28’LİK AB VE İSLAM

 

 

Genel olarak 28 ülkelik AB’de 22 milyon Müslüman yaşıyor. Kaç ülkede İslam resmi din olarak tanındı diye bakarsanız çok ilginç sonuçlara varırsınız.

Yarım yüzyılın üstünde Müslümanların yaşadığı Avrupa ülkelerinde bugüne kadar İslam’ı resmi din olarak tanıyan tek ülke Avusturya’dır. Almanya’da yaşayan Müslüman 4,2 milyon, Fransa’da 6 milyon yaşamaktadır. Bu ülkelerde İslam hala resmi din olarak tanınmamıştır. Almanya’da 180 bin Musevi 140 bin Ortodoks din grubu olarak tanınırken bu kadar büyük İslam grubunun tanınmaması İslam’a karşı düşmanlığın başlamasının en büyük nedenlerinden biridir. Normal olarak bir din eşit olarak o toplumda kabul edilirse o dine karşı düşmanlık artmaz. Almanya’da tek bir Cumhurbaşkanı Christian Wulf İslam Almanya’nın ayrılmaz bir parçasıdır dediği için Cumhurbaşkanlığını kaybetmiş bir kişidir. Bu açıdan İslam’ın resmi din olarak tanınması konusunda ilk önce o ülkelerde yaşayan Müslüman toplumun temsilcilerinin ayağa kalkması lazım. Almanya’da İçişleri Bakanı Horst Seehofer domuz etinden yapılmış sucuğu Müslümanlara sunduğu zaman Müslümanların o topluluğu hemen terk edip tepkilerini koymaları lazımdı. Bunu yapmayan Müslüman toplumu temsilcileri de bu konuda hatalarını kabul etmeleri lazım. Bu açıdan İslam İşbirliği Örgütü ve Diyanet İşleri Teşkilatı yalnız Almanya’da cami yapmak için para toplamayıp İslam’ında bu ülkelerde tanınması için adım atmaları gereklidir.

YORUMLAR 11
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Ordaki turkler domuz eti yiyorlar sa zaten onlara artık müslüman değildir islami göre domuz yasaklanmış vede haramdir
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    rezil herifler
    Cevapla
  • Mahmut Akar 5 yıl önce Şikayet Et
    Tepki doğrudan tertipçilere karşı verilmelidir.
    Cevapla
  • AÇI 5 yıl önce Şikayet Et
    İmanımız zayıf olduğu sürece bizimle böyle oynarlar
    Cevapla
  • dedde 5 yıl önce Şikayet Et
    HOCA oraya katilanlarda islami bakanin gozuyle gordugu icin sorunlari yokki.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti