Yılbaşı tatili 01 Ocak pazartesi günü çalışanlara 4 gün izin var mı?

Çalışanları ve öğrencileri yakından ilgilendiren 01 Ocak yılbaşı tatili için geri sayım başladı. Tatil planını şimdiden şekillendiren çalışanlar, öğrenciler ve veliler gözünü resmi tatil haberlerine çevirdi. Peki bu sene yılbaşı tatilini salı gününe denk gelmesi sebebiyle 4 gün resmi tatil olacak mı? İşte tüm detaylar.

Yılbaşı tatili 01 Ocak pazartesi günü çalışanlara 4 gün izin var mı?
Yılbaşı tatili 01 Ocak pazartesi günü çalışanlara 4 gün izin var mı?
GİRİŞ 31.12.2018 09:48 GÜNCELLEME 31.12.2018 09:48
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Her sene olduğu günü bu senede 1 Ocak yılbaşı tatili olacak ve tüm kamu ve özel kuruluşlar tatil yapacak. Bununla birlikte ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerde de okullar tatil olacak. Hal böyle olunca yılbaşı tatilinin hangi güne denk geleceği büyük merak konusu oldu.

 

Resmi tatil takviminin belli olmasıyla birlikte özellikle tatil için plan yapan çalışanlar ve öğrenciler 01 Ocak yılbaşı tatilinin 4 (dört) gün olup olmayacağını merak etmeye başladı. 

BU SENE YIL BAŞI TATİLİ 4 GÜN OLACAK MI?

 

Konu hakkında henüz resmi açıklama gelmemesine karşın bu sene 2019 yıl başı tatilinin 4 gün olması öngörülüyor. Yani 29 Aralık cumartesi, 30 Aralık pazar, 31 Aralık pazartesi ve 01 Ocak salı günü tüm kamu ve özel kuruluşlar tatil yapacak. 

7 GÜNLÜK YILLIK İZİN AL 40 GÜN TATİL YAP

Yılbaşı tatilinin dört gün olmaması durumunda yıllık izin alınarak tatil süresi uzatılabilecek.

2019 yılında çoğu resmi tatilin hafta içine denk gelmesi seyahat severler için birçok seyahat fırsatı doğuyor. Yıl boyunca resmi tatillere eklenecek 7 buçuk izin günü ile toplam 40 gün tatil yapılabiliyor.

01 Ocak Tatili Kaç Gün?

İşte 2019'da 40 günlük tatilin takvimi:

1 Ocak 2019 Salı günü resmi tatil.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 2019'da Salı günü kutlanacak. 22 Nisan Pazartesi günü izin alanlar hafta sonuyla birlikte 4 gün tatil yapabilir.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, 2019'da Çarşamba gününe denk geliyor. Resmi tatilin haftanın tam ortasına gelmesini avantaja çevirerek 2 gün izin kullanabilir, toplam 5 günlük bir tatil yapabilirsiniz.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ise Pazar gününe denk geliyor.

2019'da Ramazan Bayramı 1.5 gün izinle 9 günlük tatil imkanı veriyor.

15 Temmuz Şehit ve Gazileri Anma Günü Pazartesi gününe geliyor. 3 gün tatil imkanı var.

2019'da Kurban Bayramı, 10 Ağustos Cumartesi'ne denk eden Arife günüyle başlıyor. 11 Ağustos Pazar günü ise Kurban Bayramı'nın birinci günü olarak belirleniyor. 4 gün süren bayram, 14 Ağustos Çarşamba akşamı sona eriyor. Perşembe ve Cuma günleri izin alarak bayram tatilini 9 güne uzatmak mümkün.

30 Ağustos Zafer Bayramı ise 2019'da Cuma gününe rastlıyor. 3 günlük tatil yapılabiliyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ise 2019'da Salı gününe denk geliyor. Pazartesi günü yarım gün izin alanlara 4 günlük tatil olanağı var.

YORUMLAR 33
  • Misafirrr 5 yıl önce Şikayet Et
    Okullarda tatil yok pazartesi günü. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Salı günü tatil sadece.
    Cevapla
  • FSK 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar ben de piyasada da önce çalıştım, memurluk yapıyorum şimdi kimse memur fazla tatil yapıyor diye düşünmesin, kolay değil iş yoğunluğu ile bir yıl boyunca tempolu çalışmak, herkesin saygı duyması lazım eleştiriye saygı duyarım ama inanın bazen evin ihtiyaçları özel işlerimiz ile ilgilenemiyoruz bu tatil dönemlerinde işlerimizi yapıyoruz, neyse herkese saygılar herkes gönlünce olsun...
    Cevapla
  • OSMANLI 5 yıl önce Şikayet Et
    yorumlarda görüyorum bazı arkadaşlar çok tatil yapıyoruz felan yazıyorlar zor değil üşenmeyin de bi araştırın bakalım internet elinizin altında avrupada en çok çalışanlar ülkeler sıralamasında türkiye 3. sırada batmak üzere olan yunanistan ise 1.sırada şimdi yunanistan bizden daha gelişmiş bir ülkemi ? çok çalışmak marifet değildir önemli olan verimli çalışmaktır dünyadada en çok çalışma süresine sahip 1.ülke meksika o zaman en gelişmiş ülke süper ülke meksikamı diyeceğiz ? kendisi tatil yapamıyor diye kimse yapmasın zihniyetinde bencil insanlar olmayın
    Cevapla
  • Arda 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğru Dedin Kardeş
    Cevapla
  • EKREM 5 yıl önce Şikayet Et
    p.tesi öğleden sonra ,yarım gün yılbaşı tatili diye başlıyor,fakat sabah yarım günü de tatil yapacaklar.
    Cevapla
  • Yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    31 aralık günü hiçbir zaman yarım gün tatil olmadı bu ülkede...
    Cevapla
  • ekoo 5 yıl önce Şikayet Et
    koreden sonra en çok tatil olan ülke TÜRKİYE kar yağdı tatil rüzgar esti tatil.yılbaşı nedir kardeşim ne özelliği var.kültürümüzde yeri varmı yok .tam yatış toplumu olduk.çalışma dedinmi bi kişi yorum yapmaz.tatil dendimi yok 10 güne tamamlansın bunları takip ederiz.
    Cevapla
  • Zeynep 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardesim sana katiliyorum
    Cevapla
  • Alt + F4 5 yıl önce Şikayet Et
    Belli iş verensin. Sen diğer ülkelerde çalışma şartlarını ve saatlerini biliyormusun? işçilerin sosyal haklarını biliyormusun? Emeklilik yaşı geldimi avrupaya uyarlayalım. çalışmaya geldimi afrikaya. Sen çalış kardeş sana karışan yok!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
AK Parti’den İstanbul’a 5 yıl sonra bile icraat! İmamoğlu'nun açtığı metro Topbaş'ın eseri