Talha Uğurluel kimdir ve aslen nerelidir? İşte biyografisi...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) soruşturması kapsamında gözlatına alınan Talha Uğurluel kimdir? İstanbul'da gözaltına alınan tarihçi yazar Talha Uğurluel aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte biyografisi...

Talha Uğurluel kimdir ve aslen nerelidir? İşte biyografisi...
Talha Uğurluel kimdir ve aslen nerelidir? İşte biyografisi...
GİRİŞ 13.12.2018 12:31 GÜNCELLEME 13.12.2018 12:32
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Talha Uğurluel 13/08/1976 tarihinde dünyaya gelmiştir. Aslen Manisalı olan tarihçi yazar Talha Uğurluel Celal Bayar Üniversitesi mezunudur.

 

8 sene özel radyolarda tarih programları yapmış, geçmişten günümüzde yerli ve yabancı bir çok dergide yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

İki yıl İmaj kitap çalışmaları yapmış olup, Mukaddes Emanetler, Timur'un Tüzükatı, Barbaros Hayreddin Paşa'nın Hatıratı ve Harp Mecmuası, editörlüğünü yaptığı eserlerden birkaçıdır.

 

Talha Uğurluel Biyografisi

Habertürk Öteki Gündem Programının danışmanlığını sürdüren Uğurluel, TRT Radyo 1 de 4 yıldır devam eden Konuşan Tarih programını da sunmaktadır.Halen Gazi Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünde Akademik çalışmalarını sürdürmektedir. 

Eşi Gülfidan Hanım’dır ve bu evliliğinden Şura isminde bir kızı vardır. Özellikle evindede beslediği Bukalemun ile ilgili anlattıkları çok dikkat çekicidir. Onun dışında evinde Afrika Papağanı, Yemen Bülbülleri ve Avustralya Çöl Kertenkelesi beslemektedir.

Talha Uğurluel’in yazmış olduğu kitaplar, Osmanlı’nın Kalbini Bekleyenler, Osmanlı’nın Şifreleri, Arzın Kapısı Kudüs, Çanakkale Savaşları Ve Gezi Rehberi, Kanuni Dünyaya Hükmeden Sultan, Kanuni’nin Akıl Oyunları Dünyaya Hükmeden Sultan-2, Mekânlar Ve Olaylarıyla Hz. Muhammed’in Hayatı Mekke-Medine, Sarayın Kutsalları Asr-I Saâdet’ten Osmanlı’ya, Tarih Tıbbı Konuşturdu Suikastlar, Sır Ölümler, Esrarengiz Olaylar ve Tarih Tıbbı Konuşturdu-2 ve Payitahtın Son Sahibi Sultan II. Abdülhamid Han.

2018 yılı itibariyle Erzincan'daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan tarihçi yazar Talha Uğurluel adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR 16
  • garip 5 yıl önce Şikayet Et
    Sapla saman karışmasın. Ibadet ehli ticaret ehli hıyanet ehli nerede. Tespit isabetliydi ancak Ayrım yapılamadı. Bizim gördüğümüz bu. Her aileden uzaktan yakınından bir iki kişi bağlantılı mutlaka bu konu netlestirilmeli. Bu gerçek ortada iken herkes karnından konuşuyor. I darecilere doğruları söyleyecek bürokrat kalmadı. Gerçek din adamlarının doğruları söyleme zamanı. Magduriyetler karşı tarafı birbirine daha çok bağlar bu gözden kacirilmamali.
    Cevapla
  • osmanlı torun 5 yıl önce Şikayet Et
    Kudüs
    Cevapla
  • Ayhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Maceracı yaktı adamı. Adını o verdi
    Cevapla
  • hikmetli insan... 5 yıl önce Şikayet Et
    yapmayın israil siyonizmi devreye girdi. ispiyonaj çalışıyor yazik sapla saman karışıyor Reis el at bu konuya...
    Cevapla
  • Hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi bir insana benziyor.İnş.bi alakası yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...