Sözcü yazarlarına hapis istemi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sonucunda, Sözcü gazetesinin yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru'nun da aralarında bulunduğu 5 şüpheli hakkında, "FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi

Sözcü yazarlarına hapis istemi!
Sözcü yazarlarına hapis istemi!
GİRİŞ 10.12.2018 15:24 GÜNCELLEME 10.12.2018 17:01
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nca, Sözcü gazetesinin yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile gazetenin genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz, internet haber koordinatörü Yücel Arı ve internet genel yayın yönetmeni Mustafa Çetin hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. 

Savcılık tarafından hazırlanan 61 sayfalık iddianamede, bu 5 şüphelinin “FETÖ silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. 

İddianame, başsavcılıkça onaylanmasının ardından gönderildiği İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nce de kabul edildi. Mahkeme heyeti, hazırladığı tensip zaptında ilk duruşmanın 18 Ocak 2019'da yapılmasına, sanıkların da bu duruşmada hazır olması için çağrı kağıdı gönderilmesine karar verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, gazeteci Uğur Dündar ve Saygı Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında yürütülen soruşturma sonucunda ise takipsizlik kararı verildi. 

 

 

YORUMLAR 13
  • M.Sadullah Sağlam 5 yıl önce Şikayet Et
    Sözcü Yazarları, kendilerini yargılatmak ve bu suretle ciddi yazar çizer olduklarını ispatlamak için bir takım abuk subuk yazılar yazıyorlar. Bunların hiç birini ciddiye dahi almamak gerekir. Zira bu yolla meşhur olmaya "Bak bizi de yargıladılar" demeye çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Servet 5 yıl önce Şikayet Et
    devletin gücünü görsünler, hainler. en ufak bir fırsatta güzelim ülkemize darbeyi indirecekler biz bunun farkındayız ama üniversite görmüş okumuş cahiller halen işin ciddiyetinde değiller. 2019 dış güçlerle bir olup, akillarinca eylemde başarılı olacaklarını zannediyorlar.
    Cevapla
  • hemmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Geç bile kaldınız.
    Cevapla
  • yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    içerde yatabilirler bizim için bir sakınca yok
    Cevapla
  • ugur Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Cooook gec kalındı. Teroristlere acik beyan destek verenler derhal iceri alınmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri