2018 KPSS tercih işlemleri! Ortaöğretim Önlisans tercih kılavuzu...

2018 yılı itibariyle memur olmak için sınava giren ortaöğretim ve önlisans mezunu binlerce kişinin merakla beklediği KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? ÖSYM tarafından başvuruların kabul edildiği KPSS tercihleri bu hafta başlıyor? İşte 2018/2 KPSS tercih kılavuzunun tüm detayları...

2018 KPSS tercih işlemleri! Ortaöğretim Önlisans tercih kılavuzu...
2018 KPSS tercih işlemleri! Ortaöğretim Önlisans tercih kılavuzu...
GİRİŞ 18.12.2018 12:03 GÜNCELLEME 18.12.2018 12:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylar aldıkları puanlar neticesinde KPSS tercihlerini merak etmeye başladı. Aylardır sınava çalışan ve bunun sonucundan tercih yapacak olan memur adayları ÖSYM'nin belirlediği takvime göre 2018/2 KPSS tercih kılavuzu yayınlanmasıyla birlikte bu hafta başvurularını yapabilecek. Buna göre tercih işlemleri 11 Aralık 2018 tarihinde ÖSYM 'döküman' sayfasında yayımlanacak. 

 

 

TERCİHLER NE ZAMAN SONA ERECEK? BAŞVURU ÜCRETİ...

2018 yılının son KPSS başvurları, ücretsiz olup, 21 Aralık 2018 tarihine kadar AİS sayfasında güncellenebiliyor. 22 Aralık 2018 tarihinde saat 00:00'dan sonra başvuru yapılamayacak, güncelleme gerçekleşmeyecek. 

 

 

KPSS Tercih İşlemleri

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KPSS tercih başvurularının sonuçları hakkında net bir tarih vermezken geçtiğimiz başvurulara bakacak olursak Ocak itibariyle açıklanması öngörülüyor.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

ÖSYM'nin başvuru kılavuzu sayfasında yayımladığı bilgilere göre önlisans ve ortaöğretim tercihlerinde başvurular B Grubu üzerinden yapılacak. 

Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır.

YAŞI BÜYÜK OLANA ÖNCELİK TANINACAK

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacak.

Not: Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

YORUMLAR 1
  • Oğuzhan 5 yıl önce Şikayet Et
    pardonda adalet bakanlığı yedi bin küsür kişi alınacak diyordu önlisansta toplasan 200 kişilik kadro yayımlanmış ben mi kaçırdım acaba 6352 kodunu göremedim de ? 3003 genel koddan var sadece o da şöfor diyor ben 2 yıllık hukuki öğrenimi şöfor olmak için mi aldım yani ne demek istiyorsunuz bi anlatırsanız sevinirim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak