Trabzon'da büyük heyecan! TSK hareket geçti

Türk Deniz Kuvvetleri 9. deniz üssünü Doğu Karadeniz’e kuruyor. 60 dönümlük arazide kurulması planlanan üs Trabzon’un Sürmene ilçesindeki Çamburnu Limanı’nda lojistik destek sağlayacak.

Trabzon'da büyük heyecan! TSK hareket geçti
Trabzon'da büyük heyecan! TSK hareket geçti
GİRİŞ 11.12.2018 17:44 GÜNCELLEME 11.12.2018 17:44
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türk Deniz Kuvvetleri’nin 4 denizde bulunan 8 üssüne bir yenisi daha ekleniyor. Trabzon’un Sürmene ilçesinde 60 dönümlük arazide kurulması planlanan 9. Deniz üssü fırkateyn, denizaltı ve hücumbot gibi donanmanın ana vurucu unsurlarına lojistik destek sağlayacak.

 

 

Geçtiğimiz Temmuz ayında Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ile birlikte Temmuz ayında ilçedeki Çamburnu Limanı’nda deniz üssünün kurulacağını bölgeyi gezmişti. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ekonomisine katkı sağlaması planlanan deniz üssünde çok sayıda asker ve memurun görev yapacağını öğrenildi.

YÖRE ESNAFI SEVİNÇLİ, TERSANECİLER KAYGILI

 

 

Yöredeki esnaflardan Ertan Malkoç, lojistiğin ekonomik ve sosyal anlamda bölgeye katkılar sağlanacağını inandığını belirterek “Bu katkıyı sağlayabilecek bir altyapı bu bölgede var. Yüzyıllardır burada gemi ve takalar yapılıyor. Altyapı anlamında burada bulunan kalifiyeli elemanlar sayesinde sıkıntı çekilmeyecektir. Ekonomik olarakta bölgeye bir girdisi olacaktır. Burada böyle bir adımın atılması bölge için çok isabetli. Bir deniz üstü yapılacak. Bakım, onarım merkezi olarak geçeceğini biliyoruz. Karadeniz’de bakım ve onarım merkezi zaten burası'' dedi. 

Çamburnu Limanı'nda uzun yıllardır tersanecilik yapan Kemal Şengün ise, ''Bize o yönde bir bilgi gelmedi. Bir deniz üstü yapılacağını biz duyduk. Ama buraya ne yapacaklarını bilmiyoruz. Tersane şeklinde bir üs yaparsalar ilçeye katkısı olur. Ama buraya dışardan gelen bot yanaşıp istirahat ederek giderse ne kadar katkısı olur ona bir şey diyemeyeceğim. Bize zararı ve karı ne olur bilemiyoruz'' ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 12
  • sinoplu 5 yıl önce Şikayet Et
    bu tarz yerler tam ortaya yapılır diye düşünüyorum.nasıl ankara türkiyenin tam ortasında ise
    Cevapla
  • pus 5 yıl önce Şikayet Et
    geç kalınmış bir karar
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Kibrisa da bir üst lazim egedeki akdenizdeki üsleri cogaltmak lazim düsmanlar akdeniz egeden gelecek
    Cevapla
  • oku yorum 5 yıl önce Şikayet Et
    Biraz da vatanı memleketi ülkemizi düşünün. Vay bize şöyle kârı olur böyle zararı olur. Bu ne yaa. Vatanımıza faydası olacaksa yeter. İlla bir çıkarınız mı olması lazım.
    Cevapla
  • Osm786 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayirli olsun fakat yine gec atilan adim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı