Jandarma ve Sahil Güvenlik sivil memur alımı yapıyor! Başvuru koşulları...

Jandarma Genel Komutanlığı ve Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı bünyesine açıktan KPSS puanı ile farklı unvanlarda devlet memuru alımı yapılıyor. Başvuru şartları ilanın koşulları haberimizde...

Jandarma ve Sahil Güvenlik sivil memur alımı yapıyor! Başvuru koşulları...
Jandarma ve Sahil Güvenlik sivil memur alımı yapıyor! Başvuru koşulları...
GİRİŞ 20.12.2018 09:17 GÜNCELLEME 20.12.2018 09:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Jandarma Genel Komutanlığı ve Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı bünyesindeki kurumlarda istihdam edilmek üzere 5 farklı unvanda toplamda 33, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında istihdam edilmek üzere 4 farklı unvanda 4 olmak üzere, toplamda 37 açıktan devlet memuru alımı yapılıyor. Peki başvuru şartları neler? İlana başvurular nasıl yapılacak? İşte detaylar...

 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- Türk Vatandaşı olmak.

 

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak.

- 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (2018 KPSS) girmiş olmak ve internette yayımlanan başvuru kılavuzunda unvanların karşısında belirtilen puan türünden, belirtilen en az puanı almış olmak.

- Müracaat tarihi (internetten yapılan ön başvurunun son günü) itibariyle 18 yaşını tamamlamış veya Türk Medeni Kanunun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almış olmak.

- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- 657 Devlet Memurları Kanunu 53’üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

- Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tâbi görevlerde çalışıyor olmamak.

- Erkek adaylar için; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş (tecilli) veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak veya yapmış sayılacak şekilde muaf olmak.

- Yapılacak uygulamalı meslek bilgisi sınavı ve/veya mülakat sınavında başarılı olmaları durumunda, sevk edilecekleri hastanelerden TSK, J.Gn.K.lığı, Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümlerine göre "Sivil Memur Adayı Olur" kararlı sağlık raporu almış olmak.

- Hakkında yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak.

- Başvuru kılavuzunda belirtilen kadro unvanlarının hizasında belirtilen niteliklerin tamamına sahip olmak

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Söz konusu ilana başvurular, 11 - 26 Aralık 2018 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacaktır. Başvuruların başlama ve bitiş saatleri, alım yapılacak devlet memuru branşları, alım şartları ve diğer detaylar www.jandarma.gov.tr   www.jsga.edu.tr ve www.dpb.gov.tr adreslerinde yer alan Jandarma Genel Komutanlığı ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı devlet memuru temini duyurusunda belirtilmiştir.

YORUMLAR 1
  • halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaş sınırı 30 olsun bari
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı