Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'ye acı veda!

Rize İl Emniyet Müdürlüğü binasında bir polis memurunun silahlı saldırısı sonucu şehit olan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, son yolculuğuna uğurlanıyor.

GİRİŞ 12.12.2018 10:02 GÜNCELLEME 12.12.2018 14:36
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Rize'de makamında uğradığı saldırı sonucu şehit olan İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi için Rize’de tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Soylu, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya da katıldı. Altuğ Verdi'nin naaşı törenin ardından kara yolu ile Trabzon'a oradan da hava yolu ile Mersin'e götürülecek.

 

 

Dün makamında bir trafik polisi tarafından şehit edilen Rize İl Emniyet MüdürüAltuğ Verdi için Rize Valiliği önünde tören düzenlendi. 

KIZININ SÖZLERİ YÜREKLERİ DAĞLADI

Törende konuşan Rize Valisi Kemal Çeper ise şunları söyledi: İşinin ne kadar güzel yapılabileceğini gösterdi. Sayın Bakanım, biz bu caddelerde Altuğ müdürümle yürüdük, banklarda oturduk, vatandaşlarımızla sohbet ettik. Ne kadar sevildiğini gözlerimle gördüm. Altuğ müdürümün yüzündeki gülümsemenin, samimiyetin ne kadar gerçek olduğunu gördünüz. Bu memleket çok kıymetli bir bürokratını kaybetti. O yıllarca her türlü kötülükle mücadele etti ama takdiri ilahidir ki kalleşliğin nereden geleceğini bilemiyorsunuz. En yakınınız, insanlık gösterdiğiniz insan gelip sizi şehit ediyor. Dün sevgili evladımız Almira, bakanımıza sarılarak şunu söyledi, "Babam bize ben her zaman için şehit olurum ama ben şehit olduğum zaman dik durmanızı, bir şehit evladı gibi davranmanızı istiyorum" dedi. 

Çok sevdiği ve çok sevildiği bu ilde gözyaşlarımızla gökyüzü de ağlayarak müdürümüzü uğurluyoruz. Allah bu ile yaptığı hizmetlerden dolayı rahmet eylesin. Bu ülke bu devlet için yaptıklarından dolayı kendisine şükranlarımız birkez daha arz ediyorum. 

''MESLEKTAŞ GÖRÜNÜMLÜ BİR KATİLİN...''

Törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya da, şehit olan Verdi hakkında şöyle konuştu: Bugün burada, dün öğle saatlerinde meslektaş görünümlü bir katilin silahından çıkan hain kurşunlarla şehadet şerbetini içen kahraman bir vatan evladına, yüreği vatan aşkıyla dolu güleryüzlü, mütevazı, halkla kaynaşmış Rize'nin genç emniyet müdürü Altuğ Verdi kardeşimizi ebedi aleme uğurlamak için toplanmış bulunuyoruz. Bizim inanacımıza göre şehitler, cennette peygamberlerden sonraki en yüksek mertebenin sahibidirler. Her müslüman Türk evladı hayatı boyunca hep şehit olmayı arzu eder, bunun için de mücadele eder. Bizim inacımıza göre kötülüklere karşı savaşırken ölenler şehit olurlar. O bu vatanın ekmeğini yediğimiz gibi gerekirse uğruna kurşunda yeriz diyenlerdendi. Geride çok güzel hatıralar, güzel hizmetler, güzel dostluklar bırakarak aramızdan ayrıldı. Bu güzel insanı yetiştiren ailesine de bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum. 

''ONU ASLA UNUTMAYACAĞIZ''

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı ise törende şunları söyledi: Toplumun her kademesine giren, toplumla birlikte yaşamaya gayret gösteren bir emniyet müdürümüzdü. Cenab-ı hak kendisine rahmet eylesin. Biz onu Rizeliler olarak asla unutmayacağız. 

YORUMLAR 39
  • abdullahbirisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Kızımızın görüntüsü yüreğimi lime lime etti dayanılacak gibi değil.Ya Rabbi sabrı cemil ihsan et zalimlere de fırsat verme
    Cevapla
  • Fetih 1453 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim şehadetini kabul etsin AMİN
    Cevapla
  • Semih 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ailesine Allah sabır versin
    Cevapla
  • İbrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.Geride bıraktıklarına sabır versin. Bizlerede dünya makam mevki mal mülk bunların fanı olduğunu düşünerek Allah a yönelmeyi nasip etsin.
    Cevapla
  • yurttaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Emniyet teşkilat içi güvenlik tedbirlerini gözden geçirmesi gerekiyor.Bu olay son olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan operasyon! Füzeler peş peşe havalandı! Yeni görüntüler paylaştılar
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık