'Topuk yakma' davasında karar verildi!

İzmir'de, bir ortaokulda matematik öğretmeni olan Y.P.B.'nin (30), ilk çocuğunun doğumu sonrasında, üşümemesi için hemşireler tarafından ayaklarına konulan sıcak su torbasının uzun süre unutulması üzerine 2 topuğunun yanmasıyla ilgili davada, karar verildi.

'Topuk yakma' davasında karar verildi!
'Topuk yakma' davasında karar verildi!
GİRİŞ 13.12.2018 16:52 GÜNCELLEME 13.12.2018 16:56
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Olay, 2016 yılının Şubat ayında, meydana geldi. Matematik öğretmeni Y.P.B., özel bir hastanede sezaryen ile bir kız bebek dünyaya getirdi. Doğum sırasında belden aşağısı uyuşturulan ve doğumdan sonra dinlenmesi için odasına alınan Y.P.B., görevli hemşireye üşüdüğünü söyledi. Bunun üzerine hemşire odaya sıcak su torbası (termofor) getirip, her iki ayağının altına bırakıp gitti.

 

 

HER İKİ TOPUĞU DA YANDI

Doğum sırasında verilen anestezinin etkisiyle sıcak su torbasının sıcaklığını hissetmeyen Y.P.B., sabaha karşı, narkozun etkisinin geçmesi ile topuklarında çok şiddetli ağrı ve acı başlayınca durumu eşi S.B. ile yakınlarına söyledi. Bunun üzerine sıcak su torbalarının her 2 ayağın topuklarını ağır derecede yaktığı anlaşıldı. Genç anne, her iki ayağında açık yara ve ağır derecede yanık oluştuğu tespit edilince bir başka özel hastaneye götürüldü. Burada tedavisi yapıldı.

 

 

1500'ER TL PARA CEZASI 

Öğretmen Y.P.B., avukatları Ersin Gülsoy ve Seyit Ahmet Akyüz aracılığıyla, olayda ihmali bulunanlar hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'ihmali davranışla kasten yaralama ve görevi ihmal' suçlarından suç duyurusunda bulundu. Soruşturmayı tamamlayan savcılığın hazırladığı iddianame, İzmir 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilip, hemşireler Damla Ö. ve Bennan Ş. hakkında dava açıldı. Davanın bugün görülen son duruşmasında karar açıklandı. Olayda ihmali bulunduğu tespit edilen hemşireler Damla Ö. ve Bennan Ş.'ye 1500'er TL adli para cezası verildi.

Y.P.B.'nin avukatı Ersin Gülsoy, cezayı az bulduklarını belirterek, temyiz edeceklerini söyledi. Ayrıca hastane ve sanık hemşirelere 100 bin TL'lik tazminat davası açacaklarını belirtti. 

YORUMLAR 36
  • sağlıkçı 5 yıl önce Şikayet Et
    sağlık sektörü bitmiş, sağlıkçılardan kendi işi olmayan angarya işlerde isteniyor, kendini kaf dağında gören bazı meslek elemanları sağlıkçıları küçük görerek hastanelerde hizmetçi gibi kullanmaya çalışıyor o su torbasını sana vermek zaten hemşirenin görevi değil sana sadece yardımcı olmuş sağlıkçılarında sizler gibi belkide daha fazla eğitimle o yerlere geldiğini unutmayın
    Cevapla
  • iyiliği batsın 5 yıl önce Şikayet Et
    nedense hemşireler denince bir duruyorum doğum ameliyatımda uyandım nefes alamıyorum ağzımda maske sohbetten bana bakan yok. nedense konuşamıyorum kollarımla ses yaparak sonunda birini döndürdüm.yüzümü sağa sola sallıyorum.gelsin sorsun yok.oksijen o oksijen rahat nefes alman için dedi maske için.ben devam ettim geldi nefes alamıyorum dedim ama sesimi ben bile zor duydum. Baktı aa açmamışmıyız oksijeni dedi. Güya rahat nefes almak için (bana iyilik yapmak için oksijen maskesi takmış.. keşke takmasaydı
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Kimseye iyilik yapmayacaksın iyilikten maraz doğmuş yine
    Cevapla
  • Ali ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Orasi özel hastane.. özel ilgi istendigiicin oraya gidiliyor. İyilikten maraz dogarmis filan sozleri ile saglik personeli veya yakini oldugunuz belli. Acaba sizin esinizin basina gelse ne yaparsiniz?
    Cevapla
  • iyiliğin tanımı 5 yıl önce Şikayet Et
    BU YAPILAN İYİLİK midir görevler mi? önce onu tespit etmek lazım . malzeme bulundurulduğuna göre görev.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Haberi merak edip okudum , sağlıkçı falanda değilim ,tamam hata yapılmış ama abartmaya gerek yok , uyuşma söz konusu olan üşüdüğünü anladığımız hasta aşırıcı ısınınca fark etmiyor , refakatçisi bu işlemi çözebilirdi , ayrıca hemşireler iyilik yapmaya çalışmışlar farklı bir sağlık sorunu ortaya çıkmış , demek ki kimseye iyilik yapmamak gerekiyor , bırakacan donacak abi o kadar basit... Herkes bencil olmuş , sizde kendinize bencil olun kimseye iyilik yapmayın ... sonra uğraşırsın böyle tazminat dava , garip garip yorumlar vs... Bu haberden çıkan sonuç budur...
    Cevapla
  • Sayonara 5 yıl önce Şikayet Et
    Hemşirenin vazifesi o ne iyiliği..! Babasının hayrına mı hemşirelik yapıyor? Saçma sapan konuşmayın. Hastayı takip etmek hemşirenşn görevidir. Refakatçisi olmayan ölür senin mantığa göre?
    Cevapla
  • Erol 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok zekisin ya! Özel hastane sahibi değilsen, bi kliniğe görünmeni tavsiye ederim.
    Cevapla
  • Melek Aktaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede bir topuğu yakmanın bedeli 1500 yüz tl . Adalet bizi bir kez daha şaşırtmadı. Bu kafayla kimsenin adliyeye kanuna saygısı ve korkusu kalmayacak
    Cevapla
  • Sayonara 5 yıl önce Şikayet Et
    Ameliyathanede iyice üşüyorsun. Spinal anestezide vücudun belden üst kısmı herşeyi hissediyor.
    Cevapla
  • kamil 5 yıl önce Şikayet Et
    yandığını hissetmiyor ama üşüdüğünü hissediyor. çelişki yokmu sizce. yani hakim hemşireleri % 100 suçlu bulmamış demekki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...