PKK tüm cephelerde vurulacak

TSK ve Özgür Suriye Ordusu, Suriye’nin kuzeyinde 550 kilometrelik sınır hattını işgal eden PKK’ya harekat için geri sayıma başladı. Harekatta öncelik Tel Abyad, Rasul Ayn ve Ayn’el Arab olacak. PKK’lı teröristlerin sınır hattındaki tüm mevzileri şok vuruşlarla dağıtılacak.

GİRİŞ 14.12.2018 07:06 GÜNCELLEME 14.12.2018 16:24
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

ABD/PKK ittifakının Suriye kuzeyindeki korsan kantonları birleştirme projesine son 17 kilometre kala Fırat Kalkanı Harekâtı ile ‘dur’ diyen Türkiye, Ortadoğu’nun en büyük terör merkezine dönüşen Afrin’i de Zeytin Dalı ile temizlemesinin ardından bölgedeki en kritik hamleye hazırlanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) müşterek yapacağı 3. operasyon, Suriye iç savaşı ve DEAŞ aparatını kullanarak PKK’ya alan açan ABD ve destekçilerine 550 kilometrelik sınır şeridinde en büyük darbe olacak. Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonun kesinleşmesi, PKK/PYD cephesini panikletti. Başkan Erdoğan’ın ‘operasyon başlıyor’ mesajının ardından harekete geçen PKK destekçisi güçler, Deyrizor, Rakka, Ayn İsa ve Tel Abyad’da bir dizi toplantı düzenledi. Kandil kadrosundan Elder Halil, Riyad Dirar ve İlham Ahmed başta olmak üzere Polat Can ve Şahin Cilo’nun da katıldığı toplantılarda “Sınır boyunda Türkiye’den önce biz saldırıya geçelim” çağrısı yapıldı. Bölge halkı ve aşiretleri de baskı altına alan örgüt, “Çocuklarınızı ÖSO’dan derhal çekin” tehdidi savuruyor.

 

 

KARŞI ÇIKANLAR KOVULACAK

Örgütü temsilcileri, işgal bölgelerinde görüştükleri aşiret liderlerine, “Bizimle birlikte Türkiye’ye karşı savaşmayan herkes bölgeden kovulacak” dedi. ABD’nin kendilerine ‘bağımsız kuzey federasyonu’ sözü verdiğini belirten PKK’lılar, Türkiye ve ÖSO ile savaşta kendilerine destek veren aşiretlere bakanlık, müsteşarlık, belediye başkanlığı gibi makamların yanısıra ekonomik alanda da birçok imtiyaz verileceği vaadinde bulundu. Teröristler ayrıca, kendileriyle işbirliği yapmayan kişilerin ise arazi ve mallarına el konulacağını, çocuklarını ve akrabalarını ÖSO’dan çekmeyen Arap, Türkmen ve Kürtlere ağır cezalar uygulanacağını savundu.

 

 

TÜRKİYE’DEN KARŞI HAMLE

ABD/PKK ittifakının aşiretlerle yürüttüğü görüşme trafiğine karşılık olarak Türkiye de karşı hamle başlattı. Suriye genelinde etkin tüm aşiret liderleriyle görüşen Türk güvenlik birimleri, bölge genelinde yüzde 80 oranında destek ve işbirliği sözü aldı. Türk askerinin adım atması durumunda ÖSO ve Türkiye ile birlikte hareket etme sözü veren aşiret temsilcileri PKK’dan birlikte kurtulma konusunda kararlı olduklarını açıkladı. Ankara’ya bir destek de Suriye Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği’nden geldi. Fırat’ın doğusuna yönelik harekâtı sevinçle karşılayan Aşiretler Birliği, dünkü yazılı açıklamasında “İşgal edilen topraklarımıza geri dönmek için Türkiye’den bölgeye acil müdahale bekliyoruz. Türkiye daha önceki operasyonlarında başarılı olmuştu, bu operasyonda da başarılı olacağına inanıyoruz. Suriyeliler olarak her zaman Türkiye’nin yanında olduk, bu operasyonda da yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

TÜM CEPHELERDE VURACAĞIZ

Tel Abyad, Rasul Ayn ve Ayn el-Arab bölgelerini önceleyen ilk operasyon dalgasında Afrin’den başlayarak Sacir’e uzanan 60 kilometrelik hat ve Münbiç-Sacir cephesi de hedef alınacak. PKK’lı teröristler, 550 kilometrelik sınır hattı boyunca ve Afrin’den Şeale’ye uzanan iç koridor boyunca yoğun ateş altında tutulacak. TSK’nın ‘hazır olun’ emri verdiği 14 bin ÖSO askeri de belirlenen mevkilere hareket ederken Afrin, Keştear, Tinneb, Münbiç ve Ayn el-Arab’da birçok PKK mevzisi gün içerisinde vuruldu. Türk savaş uçakları ve insansız hava araçları da sınır hattında devriye uçuşları ile hazırlıklara destek veriyor. Sınır hattındaki bazı bölgelerde beton blokların kaldırılma çalışması da başladı. Kara operasyonu sırasında tank, zırhlı araç ve personelin geçişi böylece kolaylaşacak. Bölgeye birçok noktada planlanan ‘cep’lerden girecek Mehmetçik, daha derinlerde bu cepleri birleştirerek terör örgütünü çembere alacak.

Sincar ve Karacak’a bomba yağdı

Münbiç ve Fırat’ın doğusuna yapılacak harekatın hazırlıkları tam gaz sürerken, dün akşam terör yuvalarına havadan bomba yağdı. Irak’ın kuzeyinde teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgeleri F-16’lar tarafından vuruldu. Hava harekatında Teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel ve depoları yerle bir edildi. Harekatla ilgili Twitter’dan paylaşım yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Bu harekat teröre darbe, terör destekçilerine bir mesajdır” dedi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 46
  • Serco 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah ASKERIMIZI koruzun.
    Cevapla
  • İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    Şlak şlak diye ses gelsin.!
    Cevapla
  • salih1159 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD pyd ypg pkk sapıkları meydanı boş buldu.en az yüz km derinlik ve tüm sınır boyu Bu soytarılardan temizlenmesi lazım.özellikle ABD soytarılarından.inadına devam.
    Cevapla
  • Musti 180 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya allah ya bismillah Insallah tek bir askerimizi kayip etmeden oralari temizleriz. Allahim askerimize vatanimiza miletimize devletimize zeval vermesin.
    Cevapla
  • Türkiye 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah yoluzu acik etsin bitirin su isi artik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?