Kirli tezgah çöktü! Diyanet’e iftira belgelendi

Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve Başkan Prof. Dr. Ali Erbaş’a yönelik yıpratma kampanyasında “Kadın din görevlileri erkeklere vaaz veriyor” iftiraları belgeleriyle yalanlandı.

Kirli tezgah çöktü! Diyanet’e iftira belgelendi
Kirli tezgah çöktü! Diyanet’e iftira belgelendi
GİRİŞ 16.12.2018 08:20 GÜNCELLEME 16.12.2018 09:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonları ve 15 Temmuz hain darbe girişimiyle Türkiye’yi ele geçirmeye çalışan karanlık odaklar şimdi de hedefine Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı oturttu. Son yıllarda yaptığı çalışmalarla ve vakıf üzerinden yaptığı yardımlarla İslam dünyasında etkin rol üstlenen Diyanet İşleri Başkanlığı’na karşı yıpratma kampanyaları sürdürülmeye başlandı. Bu kampanyanın son halkası ise “Kadın din görevlileri erkeklere vaaz veriyor” iftirası oldu. Kadınların vaaz ettiğine ilişkin 3 farklı iftira belgeleriyle yalanlandı.

 

 

Fatih Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘Aile Okulu’ programına müftülükte görev yapan hem erkek hem kadın personel katılmış, fotoğraflar kadın din görevlileri erkeklere vaaz veriyor şeklinde servis edilmişti.

HDP’Lİ HÜDA KAYA’YDI!

 

 

Odatv’de yer alan “Seçimlere 5 kala İslamcı Camiada Kriz” başlıkla haberde HDP’li Hüda Kaya Diyanet’te görev yapan kadın din görevlisi olarak gösterildi. Haberde kadın din görevlilerinin erkeklere vaaz verdiği iddiası ortaya atılırken fotoğraflar arasında Hüda Kaya’nın konuşma yaptığı bir fotoğraf da yer aldı. Oysa kadın din görevlisi olarak gösterilen Hüda Kaya, 2016’da çekilen fotoğrafta KHK kapsamında kapatılan DİAYDER isimli derneğin İstanbul’daki merkezinde bir konuşma yaparken görülüyor.

FOTOĞRAF 7 YIL ÖNCEDEN

Diğer taraftan başka bir haber sitesine servis edilen haberlerde de, bayan il müftü yardımcılarının erkeklere vaaz ettiği ileri sürüldü. Ancak yapılan araştırmada, vaaz eden il müftü yardımcısı olarak medyaya servis edilen fotoğrafın aslında 2011 yılına ait olduğu ortaya çıktı. 2011 yılında Tekirdağ Müftülüğü’nün din görevlilerine yönelik Aile Bürosu ile ilgili slayt eşliğinde yapılan tanıtım seminerinde çekilen fotoğraf çarpıtılarak “Kadın il müftü yardımcısı erkeklere vaaz ediyor” şeklinde medyaya servis edildi. Fotoğrafa bakıldığında “projeksiyon cihazı da” yalanı ortaya koydu.

HDP’li vekil Hüda Kaya’nın konuşma yaptığı fotoğraf.

‘AİLE OKULU’ PROGRAMI ÇIKTI

Diyanet’e yönelik üçüncü iftira ise İstanbul Fatih’te, erkek personele kadın görevlinin vaaz verdiğine yönelik bir başka iftira. 8 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilen program Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen “Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum Projesi” kapsamında düzenlenen “Aile Okulu” eğitim programı. Programa Fatih Müftülüğü’nde görev yapan hem erkek hem kadın personel katıldı. Programda personelin yanı sıra aileler de hazır bulundu.

Yeni Şafak

YORUMLAR 3
  • MEHMET 5 yıl önce Şikayet Et
    TAMAMDA DEĞİŞEN NE YİNE CAMİDE KARIŞIK OTURULUYOR. NE PROGRAMI OLURSA OLSUN YANLIŞ YANLIŞTIR. BÖYLE İŞ OLMAz
    Cevapla
  • cenker 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyleİftiraciları ALLAH KAHRETSİN
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Haçlı ve yahudiler de 1500 yıldır islamla savaşıyor bunlarda onların yerel çeteleri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü