PYD sivilleri rehin alıyor!

Fırat’ın doğusuna harekat sinyali terör örgütü PYD/PKK’yı panikletti. Operasyona karşı şehirlere giriş-çıkışı yasaklayan örgüt, sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaya hazırlanıyor.

PYD sivilleri rehin alıyor!
PYD sivilleri rehin alıyor!
GİRİŞ 18.12.2018 11:12 GÜNCELLEME 18.12.2018 11:12
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında olduğu gibi Türkiye kendi göbeğini kendisi kesecek. Türkiye’nin yıllardır ‘kırmızı çizgi’ olarak adlandırdığı Fırat Nehri’nin batısındaki terör varlığının bitirildiği harekatlar ile aynı zamanda terör örgütü PKK/PYD’nin Cezire ile Afrin kantonlarını birleştirme planı da sonlandı. İki yüzlü Batı ve ABD’nin oldubittiye getirerek Suriye’nin kuzeyinde terör koridoru kurmak istemesini iki harekat ile önleyen Türkiye, sınır güvenliği ve bekası için üçüncü bir harekat gerçekleştireceğini açıkladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Fırat Nehri’nin doğusunu işaret ederek operasyon mesajı vermesi bölgedeki mazlum halkı sevindirirken, teröristleri ise korku dağları sardı. 

KORKU SARDI 

Fırat’ın doğusundaki teröristler panik halinde olası bir harekata karşı mevzi ve siperler hazırlayıp, tüneller kazıyor. Türkiye sınırına komşu Ayn-el Arap, Telabyad ve Rasulayn’daki teröristler yeni mevzi ve siperler kazıp, kuleler inşa ederek sürekli olarak hem Türkiye tarafını hem de Fırat’ın batısında kalan Özgür Suriye Ordusu güçlerini gözetlemeye başladı. Olası bir operasyonda topçu atışından ve uçakların düzenleyeceği hava harekatına hedef olmaktan korkan teröristler, inşa ettikleri kulelerin altına ise tünel ve sığınaklar oluşturdu.  Gözlerin çevrildiği Suriye’de terör örgütü denetimindeki Münbiç’te ise ABD’ye ait helikopterler teröristlerin mevzilerinin üzerinde alçak uçuş yapıyor. 

SİVİLLER ESİR ALINDI 

Yerel kaynaklar teröristlerin ayrıca yerleşim alanlarına da bubi tuzakları kurup, İHA ve SİHA’ların görüntü almasını engellemek için evlerin çatılarını koyu renkli bezlerle kapatarak perdeleme uyguladıklarını bildirdi.  

Fırat’ın doğusuna yönelik harekat ile endişelenen bu bölgede yaşayan sivillerin bulundukları yerleşim alanlarını terk etme isteği de terör örgütü mensupları tarafından engelleniyor. Teröristlerin kentlerden ayrılmak isteyen sivillere engel olduğu, bu konuda kendilerine karşı çıkanları ölüm veya cezaevi ile tehdit ettiği bildirildi. Bu yöntemle gerçekleştirilecek harekatta uluslararası kamuoyunda ‘siviller öldürülüyor’ kara propagandası yapmak isteyen teröristler aynı zamanda bu kişileri de canlı kalkan olarak kullanacak. 

Harekat korkusu yaşayan teröristler çatılara kum çuvallarından siper yaptı.

ÖSO’DA HAZIRLIK TAMAM 

Doğusunda panik havasının hakim olduğu Fırat’ın batısında bulunan ve TSK’nın düzenlediği Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekatları ile huzura kavuşan Suriye topraklarındaki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ise oldukça heyecanlı. Harekatın biran önce başlamasını isteyen ÖSO unsurları, kıyısında silahları ile nöbet tuttuğu Fırat Nehri’nin doğusunu gözlem altında tutuyor. ÖSO, bölgenin gerçek sahiplerine teslim edilmesi için harekatta destek vermek istiyor.

TÜRKİYE SAHİP ÇIKTI

Suriye’de 2011 yılında başlayan iç savaşta 1 milyondan fazla insanın öldü, 7 milyon insan topraklarından  koptu. Türkiye, ülkesini terk eden 3.5 milyonu aşkın Suriyeliye kucak açtı. Türkiye, Suriye’de kalan savaş mağdurlarına da gıda ve sağlık yardımı ulaştırdı. 

DEVRİYE HAMLESİ

Fırat’ın batısında Türkiye sınırına 35 kilometre mesafedeki Münbiç’te TSK’nın ABD askerleri ile yaptığı devriye faaliyeti ile hareket alanı kısıtlanan terör örgütü mensupları, Türkiye’nin bu manevrasının ardından Fırat’ın doğusuna çekilmek zorunda kaldı. Ancak, terör örgütü PKK/PYD, bulunduğu Şanlıurfa ile Şırnak sınırındaki Fırat’ın doğu hattındaki topraklarda hem Türkiye sınırında güvenlik tehdidi oluşturmaya hem de bulunduğu bölgelerdeki Arap ve Türkmenleri göçe zorlayarak demografik yapıyı değiştirme girişiminden vazgeçmedi. 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 6
  • cenk 5 yıl önce Şikayet Et
    ne yaprlarsa yapsınlar ölecekler
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye 3.5 milyonu aşkın Suriyelilere kucak açtı ama onlar aradan geçen birkaç yılın sonunda ne yapmaya başladılar misafir olarak kaldıkları ülkede, Türk milletinin evlerine ve esnafların işyerlerine silahla basıp soymaya başladılar. Yazıklar olsun size, yeter artık gönderin gençlerinizi ÖSO ya da vatanlarını savunsunlar
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Zalim kafirler para ile satın aldıkları insanları kendi bölge insanına öldürtüyor. Neden para için Abd Isr UK Ab ye kendini satıyorsun ey zavallılar katiller sürüsü neden?
    Cevapla
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Her şey Türkmenler için.. Allah Türk askerin ve öso nun yar ve yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Adnan 5 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce de denediler, Sonuçta geberecekler, kurtuluş yok..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü