Ayşen Gruda sağlık durumu ciddi mi? Tedavisi ne durumda, iyileşti mi?

Gerek sinema gerekse sinema sektörünün kıymetli isimlerinden Ayşen Gruda, geçtiğimiz hafta ani ve şiddetli mide ağrısı şikayeti üzerine hastaneye sevk edilmişti. Hastanede günlerdir yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulan Ayşen Gruda'nın sağlık durumu nasıl? İşte, sağlık durumuna dair en son gelişmeler netleşti.

Ayşen Gruda sağlık durumu ciddi mi? Tedavisi ne durumda, iyileşti mi?
Ayşen Gruda sağlık durumu ciddi mi? Tedavisi ne durumda, iyileşti mi?
GİRİŞ 18.12.2018 22:47 GÜNCELLEME 18.12.2018 22:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hem sinema hem de tiyatro alanında önemli katkılar sağlayan usta oyuncu Ayşen Gruda, birdenbire ve şiddetli mide ağrısı şikayeti yaşamasının ardından acilen hastaneye sevk edilmişti. Domates Güzeli olarak anılan Ayşen Gruda, sevk edildiği özel bir hastanenin 10 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulmaktaydı. Bu gelişmenin üzerine 74 yaşındaki Ayşen Gruda'nın sağlık durumu kamuoyu tarafından an be an takip edilmeye başlandı. Peki, Ayşen Gruda'nın sağlık durumu nasıl? İşte, doktoru tarafından hakkında önemli açıklamalara yer verilmesinin ardından en son gelişmeler kesinliğe kavuştu. 

 

 

Uz. Dr. Ergün Kasapoğlu, Ayşen Gruda'nın sağlık durumuna ilişkin sevenlerini bilgilendirerek, hastanede gerekli tetkiklerin gerçekleştirilerek yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığını belirtti. Öte yandan tedavisinin belirli bir zaman daha süreceğini açıklamalarına ekleyen Ergün Kasapoğlu, şu an sağlık durumunun daha iyi olduğunu ancak Pankreans Kanserinde 4.evrenin olması nedeniyle ciddiyetini koruduğunu da aktardı. Tüm bunların yanı sıra doktoru tarafından Ayşen Gruda'nın sağlığı şu an için stabil bir durumda olması nedeniyle ilerleyen günlerde yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak servise alınma ihtimalinin doğabileceği de dile getirildi. Ayşen Gruda’nın doktoru; pankreas kanseri tedavisi gördüğünü, hayati tehlikesinin bulunmadığını yakın bir zaman diliminde hastaneden taburcu olmasının beklenmediğini de ifade etti.

ayşen gruda

 

 

Kasapoğlu, usta sanatçı Ayşen Gruda’nın beslenme konusunda problemler yaşandığını ve şu anki süreçte damardan beslendiğini duyurdu. Pankreans Kanseri olan sanatçı için ameliyat yahut kemoterapi tedavisinin şimdilik yapılmayacağını, faka ilaç tedavisiyle mevcut sağlık durumunun düzeltmeye uğraştıklarını aktardı. Ayşen Gruda’nın bilincinin yerinde olduğunu belirten doktoru, hastaneye ilk geldiğinde kan değerlerinin çok düşük seyretmesi nedeniyle 3 ünite kan transfer ederek kontrol altına alındı.

Kasapoğlu, hastası Ayşen Gruda için;  ‘Ayşen hanımın önceki hastalığı olan pankreas kanserinden olayı genel durumu bozuk. Medikal tedavisi devam etmekte, Kendisi konuşuyor, bilinci açık ve gazetesini okuyor. Pankreasından dolayı karaciğerine sıçrama durumu mevcut. Yaklaşık 7, 8 santim çapında pankreas kanseri durumu var, şu anda olmasa da pankreasın kötü seyrettiğinden dolayı kötü bir durumla karşı karşıya kalabiliriz. şeklinde ifadelere yer verdi.

ayşen gruda sağlık durumu

YORUMLAR 2
  • okuyucu 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah acil şifalar versin. Bu hastalık çok kötü bir hastalık. Allah kimseye vermesin. Babamı da bu hastalıktan kaybettik. En kötüsüde doktorlar ölmeden on gün öce gördüler bu hastalığı. Bu kansere bir an önce çare versin ya Rabbim
    Cevapla
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah şifa versin inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde