Marmara'da şiddetli deprem! İstanbul ve Bursa sallandı!

Merkezi Yalova Çınarcık ilçesi olan 4,5 şiddetin deprem meydana geldi. Depremde İstanbul, Tekirdağ ve Bursa sallandı. Yaklaşık 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenen depremin bölgede hissedildiği öğrenildi.

GİRİŞ 20.12.2018 10:03 GÜNCELLEME 20.12.2018 10:13

İstanbul'da deprem mi oldu? Bazı ilçelerde ciddi anlamda hissedilen deprem sonrası gözler Kandilli Rasathanesine çevrildi. Peki İstanbul'da kaç şiddetinde deprem meydana geldi.

 

 

Marmara bölgesinde 4.5 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. 

Kandilli Rasathanesine göre 09.35 saatlerinde Çınarcık, Yalova merkezli 4,5 büyüklüğünde depremin olduğu bildirildi.

 

 

AFAD, " Merkez üssü Yalova Çınarcık olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu" duyurdu.

Yaklaşık 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenen depremin Bursa'da da hissedildiği öğrenildi. Yalova ve çevresindeki fay hattı, son dönemde oldukça hareketli. Kasım ayı sonunda merkez üssü yine Yalova Çınarcık olan 4.1 büyüklüğün de deprem kaydedilmiş, sarsıntı İstanbul'da da hissedilmişti. 2 Aralık tarihinde ise, Çınarcık bu kez 3.5'le sallandı.

Yalova Deprem

"ÖNCÜ DEPREM DEĞİL"

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, Çınarcık depremini yorumladı. Prof. Dr. Barış şunları söyledi:

"Bu bir öncü deprem değildir. Çınarcık - Armutlu yarımadası, hem kuzeyinde hem güneyinde iki tane fay var. Sıkışmış bir bölge ve bunun gibi 4,4,5 deoprem üretecek onlarca fay var orada. Büyük bir depremin öncüsü değil bunlar.

Genellikle 39 Erzincan depreminden 99 depremine kadar bütün depremlerin öncü depremlerine baktığımızda, bugüne kadar öncü deprem aktivitesi yapmamıştır Kuzey Anadolu fayı. Tarihinde böyle bir şey yok. Bu depremin öncü olmadığını, aktif faylardan bir tanesinin daha kırıldığını söylüyoruz.

Öncü mü, bir sonraki depremi tetikler mi? Artık bizim bunları konuşmamamız lazım. Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu, mutlaka depreme hazırlıklı olması gerektiğini söylüyoruz."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!