Burkina Faso'da Filizlenen Fidan: Eğitim Hizmeti

İDDEF’in Burkina Faso’daki Mahmud Ustaosmanoğlu Medresesi’nde eğitim gören 57 öğrencisi için icazet töreni düzenlendi. Ülkede ayrıca medrese ve mescit açılışı yapıldı. Öğrencilere eğitim seti hediye edildi.

Burkina Faso'da Filizlenen Fidan: Eğitim Hizmeti
Burkina Faso'da Filizlenen Fidan: Eğitim Hizmeti
GİRİŞ 21.12.2018 14:10 GÜNCELLEME 21.12.2018 14:11

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) 33 ülkede İslami eğitim ve insani yardım çalışmalarını sürdürmeye devam ederken, eğitim çalışmaları ve kalıcı eserlere yenilerini ekliyor.

 

 

İDDEF’ten yapılan açıklamaya göre, Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’ya giden İDDEF yetkilileri icazet töreni ile medrese ve mescit açılışına katıldı. Medreseler ziyaret edildi ve eğitim gören öğrencilere eğitim seti hediye etti.

İDDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ali Polat, İDDEF Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Payalan ve İDDEF İcra Kurulu Üyesi Muhammed Taşören başkent Vagadugu'daki Mahmud Ustaosmanoğlu Medresesi’nde Kur'an-ı Kerim eğitimini tamamlayan ve hafızlık icazetini alan 57 öğrenci için düzenlenen törene katıldı. Konferans salonunda düzenlenen törene hafızların aileleri ve bölge halkının ileri gelenleri katıldı. Açıklamada icazet alan öğrencilerin hoca olarak ülkenin çeşitli bölgelerinde görev alacağı belirtildi.

 

 

‘Burkina Faso’da Hizmetler Gelişiyor’

İDDEF İcra Kurulu Üyesi Muhammed Taşören burada yaptığı konuşmada, “6 yıl önce Burkina Faso’ya geldiğimizde merkezde bulunan bir medresenin şartları pek iyi değildi. Daha sonra başka bir medrese inşa ettik. Oradan talebe kardeşlerimiz hoca olarak mezun oldu. Bu hocalarımız 8 karyede açtığımız medreselerde görev aldılar. Burkina Faso’da hizmetler gelişiyor ve güzel hizmetlere adım atıyoruz. Bizler Türkiye’den Mahmud Efendi Hazretlerimizin bize göstermiş olduğu istikamet doğrultusunda dünyanın her mahallesinde bir erkek bir kız medresesi açmak için yola çıkmış bulunuyoruz. İDDEF olarak bizim temel hedefimiz yoksulluktan dolayı okuyamayan kardeşlerimize ilmi götürmektir.” dedi.

‘Türkiye’nin Kalıcı Simgesi olacak’

İDDEF yetkilileri tarafından ülkenin Rahmetullah şehrinde Ayşe Sancak Medresesi, Lobuga’da ise Hasan Umurhan Mescidi’nin açılışı yapılarak hizmete alındı.

Türkiye ile pekişen din ve eğitim kardeşliğine vurgu yapılırken İDDEF yetkilileri bağışçıların destekleriyle hizmetin süreceğini ifade etti. Burkina Faso’daki hocalar ise “Türkiye’nin yaptığı bu eserlere bizler ve çocuklarımız tanık olduk. Torunlarımız da tanık olacak. Bu eserler Türkiye’nin kalıcı simgesi olacak hizmet verecek. İnşallah bu eserlerin devamı olacak ve kardeşliğimiz daha da büyüyecek. Bizler sizlere ve Türkiye’ye dua ediyoruz” dediler.

Öğrenciler Eğitim Setlerine Kavuştu

Açıklamada ayrıca İDDEF tarafından başlatılan "Çantamda Umut Var" projesi kapsamında Burkina Faso’daki medreselerde eğitim alan öğrencilere eğitim seti hediye edildiği kaydedildi.

Açıklamada ülkede konuşan İDDEF İcra Kurulu Üyesi Muhammed Taşören’in  “Özellikle Afrika ve Asya’da insanlar yoksulluktan dolayı eğitime ulaşamıyor. Afrika’daki birçok köyde okul ve medrese yok. İDDEF olarak gönüllülerimizle birlikte eğitime muhtaç kardeşlerimizi bulalım diye yola çıktık ve eğitim verelim dedik. Medreseler açtık. Sürdürülebilir bir eğitim olsun istiyorsak kardeşlerimizin her türlü şartlarını düşünmek zorundayız. Hem fiziki anlamda mekanların iyi olması hem de eğitim alırken araç gereçlerinin kullanılabilir olması gerekiyor. Bu kapsamda eğitim seti hediyesi hazırladık ve talebelerimize hediye ediyoruz” dediği belirtildi.

Hayırseverler "Çantamda Umut Var"  projesiyle ilgili detaylı bilgiye, "www.iddef.org" internet sitesinden veya "0212 6210065" numaralı telefon numarasından bilgi alarak destekte bulunabiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!