Gündemdeki isim Metin Akpınar kimdir? Hakkında bilinmeyen ayrıntılar...

Halk TV'de ekrana gelen Halk Arenası isimli televizyon programına katıldığı sırada gerçekleştirdiği skandal ifadeler sonrası gündemde ses getiren Metin Akpınar kimdir? Savcılık tarafından yayın esnasında kullandığı sözler nedeniyle soruşturma açılarak Adliye'ye çağrılan Metin Akpınar aslen nereli ve gerçek yaşı kaçtır?

Gündemdeki isim Metin Akpınar kimdir? Hakkında bilinmeyen ayrıntılar...
Gündemdeki isim Metin Akpınar kimdir? Hakkında bilinmeyen ayrıntılar...
GİRİŞ 11.01.2019 17:34 GÜNCELLEME 12.01.2019 21:01
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Oyuncu Metin Akpınar, Halk TV'de yayın hayatına devam eden Halk Arenası adlı televizyon programda konuk olarak ağırlandığı esnada sarf ettiği sözler nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti. Metin Akpınar'ın yayın sırasında kamuoyunun sert tepkisini üzerinde toplayan ifadeleri sonrasında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin harekete geçti. Peki, gerçekleştirdiği skandal açıklamaları sonrasında Savcılık tarafından hakkında soruşturma açılarak savunmasını vermek için Adliye'ye çağrılan Metin Akpınar kimdir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından eleştiriye tutulan, ‘’Darbeye çağrı’’, ‘’Ölüm tehdidi’’ ve ‘’Cumhurbaşkanı’na hakaret’’ suçlamalarından ötürü ifade verecek Metin Akpınar aslen nereli ve gerçek yaşı kaçtır? 

 

 

METİN AKPINAR KİMDİR? ASLEN NERELİ VE GERÇEK YAŞI KAÇTIR?

 

 

Metin Akpınar, 2 Kasım 1941 tarihinde İstanbul’da hayata gözlerini açmıştır. Lise eğitimini, Pertevniyal Lisesi’nde bitiren Metin Akpınar, üniversite eğitimini ise sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’yle Edebiyat Fakültesi'nde tamamlayarak mezun olmuştur. 17 Şubat 1961 tarihinde Göksel Özdoğdu ile dünya evine giren ve ilerleyen dönemlerde ise boşanma kararı alan Metin Akpınar’ın babasının adı Mustafa, annesinin adı ise Nadide’dir. Sahne hayatıyla ilk defa ortaöğretim dönemlerindeyken tanışan Metin Akpınar, amatör tiyatro toplulukları sayesinde oyunculuk yeteneğini sergileme fırsatı elde etmiştir. Tarihler 1964’ü gösterdiğinde ise profesyonel anlamda Ulvi Uraz Tiyatrosu'nda ‘’Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’’ isimli tiyatro oyununda sahne almıştır.

metin akpınar aslen nereli gerçek yaşı

Sanat dünyasında çok uzun yıllardır bulunan ve sinema, tiyatro ve dizi olmak üzere çok çeşitli projelerde yer alan Metin Akpınar, 1966 tarihinde zamana meydan okuyan yakın dostu Zeki Alasya ile beraber Gen-Ar Tiyatrosu'nda bir grup kurarak görevini icra etmeye başladı. Tüm bunların yanı sıra 1967 tarihinde Türkiye’deki ilk kabara tiyatrosu olan Devekuşu Kabare topluluğunu, Ahmet Gülhan ve Zeki Alasya ile beraber Haldun Taner öncülüğünde kurarak faaliyetler üstlenmiştir. Öte yandan Metin Akpınar, sinema dünyasına ilk defa 1972 tarihinde Ertem Eğilmez'in çektiği oyuncu kadrosunda Tarık Akan ve Filiz Akın'ın yer aldığı Tatlı Dillim isimli sinema projesiyle atılmıştır.

metin akpınar kimdir

YORUMLAR 35
  • Sadece 5 yıl önce Şikayet Et
    Sövüyorum sadece her gördüğümde
    Cevapla
  • said 5 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda gercek yuzunu gosterdi önceside sonuda ayni
    Cevapla
  • Emin 5 yıl önce Şikayet Et
    Keşke saçmalamasaydın be ve herkesin sevdiği Metin Akpınar olarak kalsaydın sana hiç yakışmayanı yaptın kendini rezil ettiğin sana kâr kaldı sevilen değil sevilmeyen oldun bakalım daha neler göreceğiz
    Cevapla
  • Temel diyorki. 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendi sözlerini inkär edene ne denir?.(. ) Aslini inkär edene ne denir ?.
    Cevapla
  • Temel diyorki. 5 yıl önce Şikayet Et
    Kim oldugu asikär. Nededigini kendi inkära calisan sapigin biri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor