Akpınar ve Gezen için karar verildi

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen bir televizyon programında söyledikleri sözler nedeniyle bu sabah polis eşliğinde adliyeye getirilerek ifade verdi. İfadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen Metin Akpınar ve Müjdat Gezen adli kontrolle serbest bırakıldı.

GİRİŞ 24.12.2018 14:10 GÜNCELLEME 24.12.2018 15:19
Bu Habere 317 Yorum Yapılmış

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca katıldıkları bir televizyon kanalında  sarf ettiği sözler nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınarifade vermek için adliyeye geldi. İki sanatçının evlerine sabah saatlerinde polis gitti.

Akpınar, Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi'ne saat 10.30'da polis eşliğinde geldi. Akpınar gazetecilerin soruları üzerine "Savcı beyin çağrısı üzerine ifade vermeye gidiyorum. Artık ifadeden sonra görüşürüz" dedi.

Akpınar ardından adliyeye Müjdat Gezen de geldi. Sabah saat 11.00'de adliyeye eşi Leyla, Avukatı Celal Ülgen ile gelen Müjdat Gezen'e polisler eşlik etti. Gezen ve Akpınar, soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun bulunduğu kata çıkarıldı. Metin Akpınar'ın ifade verdi.

KARAR ÇIKTI

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'e yurtdışı çıkış yasağı konuldu, haftada bir gün karakola giderek imza vermeleri şartıyla serbest bırakıldılar. Mahkemenin kararını Gezen'in avukatı Celal Ülgen açıkladı. 

 

 

GEZEN'DEN AÇIKLAMA

Bu arada Müjdat Gezen'in savcılık ifadesinde tiyatrocu olduğunu, sözlerinin mizahi bir eleştiri olduğunu belirterek, "Kimseye hakaret etme kastım yoktur. Cumhurbaşkanına da asla hakaret kastım yoktu. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum" dediği öğrenildi. 

Savcılık ifadesinde Gezen'e programda yaptığı konuşma hatırlatıldı. Müjdat Gezen de "Benim Halk Arenası programında yapmış olduğum konuşmam doğrudur. Ben konuşma mizah olsun diye söyledim. Benim herhangi bir  Cumhurbaşkanına hakaret etme kastım yoktur. Cumhurbaşkanı grup toplantısında 'Bu Kadıköy'de oturanlar kaymak tabakadır. Türkiye yıkılsa umurlarında değildir' demiştir. Ben de Kadıköy'de oturduğumdan dolayı eleştirmek amacıyla bu sözleri söyledim. Dediğim gibi benim Cumhurbaşkanına hakaret kastım yoktur. Bu söylediğim sözler birebir doğrudur. Fakat hakaret kastıyla söylenmiş sözler değildir" dediği belirtildi. 

YORUMLAR 317
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bari adam olunda ben söyledim diyinn ama size de nerde o yürek
    Cevapla
  • nail 5 yıl önce Şikayet Et
    Nahl Suresi, 70. ayet: Allah sizi yarattı, sonra sizi öldürüyor, sizden kimi de, bildikten sonra bir şey bilmesin diye, ömrün en aşağı ucuna (yaşlılığa) geri çevrilir. Şüphesiz, Allah bilendir, herşeye güç yetirendir.
    Cevapla
  • Safa 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafalara diyorum ki ülkemize bir şey olursa bizim gidecek yerimiz yok arkadaş ölümüne burdayız. Sizleri Ağabeyiniz Avrupa belki kabul eder çıkardığınız karışıklıklara karşılık, lakin orada da zannetmeyin statünüz aynı olur. Onların gözünde köle olursunuz köle şimdiki Fetöcüler gibi
    Cevapla
  • vatanım 5 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar tc başkanı yazacağıma refleksle başbakana diye yazmışım özür o kadar doluyumki yazımı bile yanlış yazdım Allah sonumuzu hayır etsin Rabbime bol bol dua ediyorum sizde edin inşlh Rabbim vatanımızı milletimizi korusun birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin şeytanın şerrinden şeytanlaşmış insanların şerrinden fitnecilerin fesatçıların haset eden yalan iftira atan bozguncuların şerrinden bizleri korusun imanı zayıf kullarına hidayet.. hidayeti mümkün değilse de bizden uzak eylesin Rabbim onları bildiği gibi yapsın
    Cevapla
  • oflu 5 yıl önce Şikayet Et
    adamlar (kendi) milletine hizmet ediyor türk milletiyle alakalarıyok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'