İlk imzayı Türk düşmanı 'Sevim' attı!

PKK sevici Alman vekil Sevim Dağdelen, Türkiye'nin Suriye'de bulunmasını "İşgal" olarak niteleyen raporu imzalayan ilk isim oldu.

İlk imzayı Türk düşmanı 'Sevim' attı!
İlk imzayı Türk düşmanı 'Sevim' attı!
GİRİŞ 28.12.2018 09:36 GÜNCELLEME 28.12.2018 09:36
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı ve Fırat Kalkanı gibi harekatlarla Suriye'yi adım adım terör örgütü PKK'dan temizlemesi, Almanya'daki Türkiye karşıtlarını rahatsız ediyor.

PKK sevici Alman vekil Sevim Dağdelen, daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı sırasında, harekatı "Siviller öldürülüyor" yalanıyla kötülemiş, 'operasyonun acilen sonlandırılması ve NATO'nun Türkiye'yi cezalandırması' çağrısında bulunmuştu. 

"SURİYE TÜRKİYE'YE KALDI"

Şimdilerde ise Sol Parti Milletvekili Dağdelen, ABD'nin Suriye'den çekilmesinin ardından "Suriye Türkiye'ye kaldı, bu bir işgaldir." naraları atıyor.

Federal Meclis Sol Parti grubunun girişimi üzerine Federal Meclis Bilimsel Hizmetler Dairesi tarafından hazırlanan raporda, "Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin ile Azez, el Bab ve Cerablus bölgelerindeki askeri varlığı tam olarak incelendiğinde, uluslararası hukuk açısından askeri işgal kriterlerini karşılamaktadır." ifadesi yer alıyor. 

Bu ifadelerin yer aldığı raporu, ilk olarak Türk düşmanı milletvekili Dağdelen imzaladı.

"İŞGALİN ULUSLARARASI HUKUKUN İHLALİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMEMESİ SKANDAL"

Dağdelen, bilirkişi raporunun Alman Hükümeti için bir uyarı olması gerektiğini belirterek Alman Hükümeti'nin, Türkiye'nin Suriye'deki eylemlerini uluslararası hukukun ihlali olarak değerlendirmekten kaçınmasını eleştirdi.

Dağdelen, "Tüm uzman raporları ve Alman meclisinde grubu bulunan bütün partilerin tutumuna rağmen Suriye'nin bazı bölgelerine, NATO müttefiki Türkiye tarafından girilmesi ve işgalini hâlâ uluslararası hukukun ihlali olarak değerlendirmemek bir skandaldır." diye konuştu.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya ziyareti kapsamında Türk asıllı siyasetçi Sevim Dağdelen ile bir araya gelmişti.

YORUMLAR 29
  • osmanoğlu2023 5 yıl önce Şikayet Et
    onurunu satmakla kalmayıp kendinide satar...
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu terörislerle poz veren bay Kemal'e yazıklar olsun .
    Cevapla
  • Memo 5 yıl önce Şikayet Et
    Madem insanhaklarini savunuyorsunuz filistine gidin myamirer gidin uygur türklerine gidin arikana gidin cehennemin dibine gidin. Haaa yürek ister deyilmi. Siz sadece Türkiyemizi bölmek istiyorsunuz sizi pkk parcalari
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanya bizi bizden görünenler ile vurmaya çalışıyor! Ey Almanya, ne yapsan boş. Türkiye'ye karşı cephe almışlar Türkiye'ye giremez. Türk ismi kullanamaz. Türkiye 'de bir Almanya raporu çıkarmalı.
    Cevapla
  • turkbey 5 yıl önce Şikayet Et
    pkk sevici degil pkkli terorist olarak haber basliginin degistirilmesi lazim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor