2019 Hac Kura çekilişi başladı

2019 Hac Kurası için bugün Diyanet İşleri Başkanlığının konferans salonunda tören düzenleniyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da orada. Saat 15:00'de Hac Kurası çekim töreni başladı.

2019 Hac Kura çekilişi başladı
2019 Hac Kura çekilişi başladı
GİRİŞ 28.12.2018 16:46 GÜNCELLEME 28.12.2018 22:58
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bugün Hacca gitmek isteyenler için büyük gün. Çünkü kura programı bugün saat 15:00’te başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda elektronik ortamda yapılan kura çekimine, 2 milyon 213 bin 835 hacı adayının katılması bekleniyor. Diyanet’in açıklamasına göre; kura çekiminde; kayıt yapılan yıllara göre kat sayı uygulanması ve kuranın; hacı adaylarının peş peşe girdiği kura sayısının kendisiyle çarpımı sonucu elde ediliyor.

 

 

HAC KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Bugün saat 15.00'da kamuoyuna açık yapılacak kuranın sonuçlarına, saat: 23.00'den itibaren https://www.hac.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecek. Sonuçlar ayrıca hacı adaylarının cep telefonlarına sms olarak gönderilecek. Kura, hacı adaylarının kayıt yaptırdıkları iller bazında “Oda Tercihli” veya “Otel Tercihli” hac konaklama türlerinde sıralamaya konulmaları şeklinde çekilecek. Kura sonuçlarında asil ve yedek tasnifi yapılmayacağı gibi Diyanet ve acente ayırımına da gidilmeyecek.

 

 

KESİN KAYITLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kurada ‘Kesin Kayıt Hakkı' elde edenler, 02-11 Ocak 2019 tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2019 yılları arasında kayıt yaptırıp daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız olarak hacca götürecek

YORUMLAR 8
  • Asım 5 yıl önce Şikayet Et
    Kura sistemi Olmuyor! 9 sene beklenir mi? 1-2-3, 5 senede gidenler varsa OLMADI... Kur'a dan vazgeçip sıra sistemi olmalı. Herkes sırasını bilsin, ona göre Plan , program yapsın.
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim kesinlikle haklısın bu sistemin düzeltilmesi şart...Hükümet adaletli bir sistem getirmesi gerek.
    Cevapla
  • yurttaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafayla daha çok bekleriz.Sistem sakat her sene milletin umudu ile oynuyorlar.Allahın takdiri diye sinemize çekiyoruz ama herhalde hac vazifesini yapamadan bu dünyadan göçeceğiz galiba....
    Cevapla
  • Fiyat indirsin 5 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet fiyatları indirsin
    Cevapla
  • adem 5 yıl önce Şikayet Et
    36 yaşında kayıt yaptırdım 45 geldik çıkmadı hadı hayırlısı înşallah bu sefer
    Cevapla
  • yurttaş 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah gidersin kardeş.13 senedir bekleyen 83 yaşına gelmiş vatandaşa hala çıkmamışken diyanet hiç olmazsa yaş itibariyle hac vazifesini yapamayacak kadar yaşlananlara yeni bir sistem getirse iyi olacak.
    Cevapla
  • Niyazi 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben de 30 yaşın da baş vurdum yaş 39 oldu inşaallah bu yıl cok istiyorum çok umutluyum
    Cevapla
  • Mustafa Arslanoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah(C.C.) kurada çıkan kardeşlerimizin başta Hac olmak üzere tüm ibadetlerini kabul eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu