Çok sayıda ilde okullar tatil edildi

Yoğun kar yağışı nedeniyle yurt genelinde tatil haberleri gelmeye başladı.

Çok sayıda ilde okullar tatil edildi
Çok sayıda ilde okullar tatil edildi
GİRİŞ 30.12.2018 23:15 GÜNCELLEME 31.12.2018 00:29
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ın Elbistan, Afşin, Ekinözü ve Çağlayancerit ilçelerinde kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Kahramanmaraş geneli etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz şekilde etkiliyor. Kentte yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle özellikle kuzey ilçelerinden Elbistan, Afşin, Ekinözü, Çağlayancerit ve Nurhak'ta yarın eğitime bir gün ara verilerek okullar tatil edildi.

MALATYA

 

Malatya merkez ve tüm ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Malatya Valisi Aydın Baruş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Meteorolojik verilere göre ilimiz genelinde bu gece ve yarın devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı ve yollarda oluşabilecek buzlanma nedeniyle öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Malatya ili genelinde 31 Aralık Pazartesi günü eğitime ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de Pazartesi günü idari izinli sayılacaktır" dedi.

ADIYAMAN

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.
Gölbaşı ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde bulunan tüm okullar 31 Aralık Pazartesi Günü tatil olduğu duyuruldu. İlçe genelinde de yoğun kar yağışının devam ettiği belirtiliyor.

BİNGÖL

Bingöl’ün Yedisu ve Yayladere ilçelerinde kar yağışının etkili olması nedeniyle Pazartesi günü için eğitime 1 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu, Yedisu ve Yayladere ilçelerimizde devam etmekte olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için 31.12.2018 Pazartesi günü okullarımızda 1 gün süre ile eğitime ara verilmiştir” denildi.

ERZİNCAN

Erzincan’da yoğun kar yağışı ve yollarda oluşabilecek buzlanma nedeniyle eğitim ve öğretime Pazartesi günü 1 günlük ara verildi.

Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde akşam saatlerinde başlayan ve meteorolojik verilere göre bu gece ve yarın devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı ve yollarda oluşabilecek buzlanma nedeniyle öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Erzincan ili genelinde 31 Aralık Pazartesi günü eğitime ara verilmiştir. Ayrıca engelli kamu personeli, bakmakla yükümlü olduğu engelli yakını bulunan kamu personeli ve hamile kamu personeli de Pazartesi günü idari izinli sayılacaktır.” denildi.

SİVAS

Sivas'ta kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildi.

Kar yağışı ve soğuk havanın etkisini sürdürdüğü Sivas'ta eğitim ve öğretime yarın ara verildi. Sivas Valiliğinden yapılan açıklamada, "Sivas Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında bildirilen meteorolojik veriler doğrultusunda Pazartesi gün boyu aralıklarla kar yağışının devam edeceği buzlanma, don olayı ve sis beklendiğinden dolayı öğrencilerimizi sağlığı ulaşım güvenliği için ilimiz merkez ve ilçelerinde ve ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür derecedeki resmi ve özel kurumlarda eğitim ve öğretime yarın ara verilmiştir" denildi.
Öte Yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacak.

BİTLİS

Bitlis’in Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve merkeze bağlı tüm köylerde eğitime 1 gün ara verildi.

Ahlat Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Meteorolojik verilere göre İlimiz genelinde bu gece ve yarın devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için Ahlat Merkez ve Merkeze bağlı tüm köylerde 31 Aralık 2018 Pazartesi günü bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir” denildi.
Tatvan Kaymakamlığından yapılan açıklamada ise, "31 Aralık 2018 Pazartesi Tatvan ilçemizdeki yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle merkez ve köy, tüm okullar tatil edilmiştir. Hamile ve Engelli kamu çalışanları ise idari izinli sayılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Adilcevaz Kaymakamlığı da yaptığı açıklamada, "Hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edilmiştir. Hamile ve engelli personeller yarın idari izinli sayılacak" denildi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Valiliği, il genelinde akşam saatlerinde gerçekleşen kar yağışı nedeniyle okulların 31 Aralık günü bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu.

TUNCELİ

Tunceli’de kar yağışı nedeniyle kent genelinde tüm okullar bir gün süreyle tatil edildi. Kamuda çalışan hamile ve engelli çalışanlara da idari izin verildi.

BAYBURT

Bayburt'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar 1 gün  tatil edildi.

YORUMLAR 40
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Erzurum akdeniz bölgesindemi yada ordaki çocuklarımız hasta olmuyormu neden tatil değil
    Cevapla
  • Byyy 5 yıl önce Şikayet Et
    BİNGÖL de tatil
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bingöl Merkez ve tüm ilçeler tatil
    Cevapla
  • Yorumsuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Kar nedeniyle tatil yapan iller ders telafisi nedeniyle kaç gün tatil yapmışsa hafta sonları eğitim vermesi lazım umarım yetkililer gereğini yapar
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    öyle bir şey yok.
    Cevapla
  • anonim 5 yıl önce Şikayet Et
    elazizde yarın tatil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı