Başbakan'dan Norveçlilere çağrı: En az 2 çocuk yapın

Norveç Başbakanı Erna Solberg, Norveçli kadınların ortama 1.6 çocuk yaptığını belirterek, sayının artmaması durumunda refah sisteminin tehlikeye gireceğini açıkladı. Başbakan Solberg, Norveçlilerden en az 2 çocuk yapmalarını istedi

Başbakan'dan Norveçlilere çağrı: En az 2 çocuk yapın
Başbakan'dan Norveçlilere çağrı: En az 2 çocuk yapın
GİRİŞ 02.01.2019 07:19 GÜNCELLEME 02.01.2019 07:19
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Norveç Başbakanı Erna Solberg, Norveçlilere 2 çocuk yapması çağrısında bulundu. Yeni yıl konuşmasını gerçekleştiren Norveç Başbakanı Erna Solberg, konuşmasının büyük bir bölümünü Norveç refah sistemine ve sistemin ayakta kalması için gerekli olan nüfus artışına ayırdı.

Norveçli kadınların ortalama 1.6 çocuk doğurduğuna işaret eden Başbakan Solberg, Norveç refah sisteminin sürdürülebilirliği için çocuk sayısının yeterli olmadığını vurgulayarak, Norveçlilerden en az 2 çocuk yapmalarını istedi. 

AA'nın haberine göre; Solberg, şimdiki sistemin 10 yıl daha sorunsuz bir şekilde ayakta kalacağını, vergi ödeyen nüfusun artmaması durumunda ise Norveç refah sisteminde sorunların baş göstermeye başlayacağını bildirdi. 

SOLBERG İKİ ÇOCUK ANNESİ

2004 yılından bu yana muhafazakâr ve liberal muhafazakâr görüşlü Höyre Partisi başkanlığını yürüten ve 2013 ve 2017 yıllarındaki seçimlerden zaferle ayrılarak Norveç başbakanlığına seçilen 58 yaşındaki Erna Solberg iki çocuk annesi.

YORUMLAR 8
  • Mahide 5 yıl önce Şikayet Et
    Norveçin çoğu ateistmiş ve dünyanın en çok intihar edilen ülkesiymiş.
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın nesli bence diğer halklardan milletlerden çaldıkları, sömürdükleri için tükeniyor!
    Cevapla
  • Aslı gibi.. 5 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda biliyorki avrupa yaşlanıyor..bir kaç yıla kalmaz yaşlı nufüsu genç nüfustan daha fazla olacak..o yüzden reisi örnek alıyorlar..Ey Avrupa daha çokkkk reisi taklit edeceksiniz...
    Cevapla
  • bekir cizmeci 5 yıl önce Şikayet Et
    Dunyada herkes Baskan Erdogan`i taklidediyor.Bizim feminist! gecinenler anlamasa da..
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne alakası var birader. Adamların nüfusu 5 milyon ve 2 çocuk tavsiye ediyor ve refah sistemleri kaynakları var. Bizim 80 milyon nüfusa 3 çocuk tavsiye ediliyor ve gelecek planlaması sıfır işsizlik o bu herşey olumsuz anlamda artıyor. Biz onları taklit etsek daha iyi olacak sanki. Rahmi koçun dediği gibi bi 40-45 milyon nüfusumuz olsaydı herşey daha güzel olabilirdi.
    Cevapla
  • Levent 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsan bir şey istek ve beklentilerinden ne istediğini gerçekten bilmeli "2 çocuk yapın?" Bundan anlaşılan tek bir amaç çoğalmak olur. Amaç çoğalmak olur ise beraberin de başka şeyler de çoğalabilir! Unutmayalım ki Dünya kötülerin çok iyilerin (Ahlak, erdem,onur,namus, hak gözeten..) ise azaldığı bir durum da ve dahada kötüsüne (kıyamet) e doğru ilerliyor. herkesin en az 2 çocuk yapıp 20 yılda gelinen nufüs 1 an da bir afet ile helak olması muhtemel ilahi bir adalet olabilir. Önemli olan az olmak değil az da olsa inançlı erdemli insan toplumu olabilmek...
    Cevapla
  • Konyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın gücü herşeye yeter Ondan hesap soracak kimse de yoktur. İnsan oğlunun bir yaratılış Gaye'si vardır,Allah'a ibadet etmek.Biz sebebleri yerine getirmek zorundayız ve çocuklarımızı İSLAM AHLAK'INA uygun olarak yetiştirmemiz lazım. Sözün özü gelecek endişesi ile çocuk azaltmayı Allah (c.c.) yasaklıyor. Lütfen Kuran ve Sünnette araştırınız.
    Cevapla
  • deli..dolu 5 yıl önce Şikayet Et
    Norveç Başbakanı Erna Solberg, Norveçlilere 2 çocuk yapması çağrısında bulundu bunun tek nedeni var oda Avrupa'nın Hızla yaşlanması
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler