Kur’an-ı Kerim’e el bastırıp soruları göstermişler

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nca 17 Ağustos 2012’de düzenlenen Polis Akademisi Giriş Sınavı sorularının FETÖ mensuplarınca sınav öncesi elde edilerek, aynı yapılanmaya üye kişilere verilmesine ilişkin 79 sanığın yargılandığı davaya tanık beyanlarının alınmasıyla devam edildi.

Kur’an-ı Kerim’e el bastırıp soruları göstermişler
Kur’an-ı Kerim’e el bastırıp soruları göstermişler
GİRİŞ 02.01.2019 13:31 GÜNCELLEME 02.01.2019 15:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı, önceki ara karar gereği dava dosyasına gönderilen evrakları okudu ve ardından tanık beyanının alınmasına geçildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen M.E.Ö., davanın sanıklarından Bekir Türk ve Ümit Çınkır’ı, lise döneminden beri tanıdığını ve bu kişilerin örgütsel faaliyetleri hakkında bilgi vermek istediğini söyledi.

 

 

Maddi imkansızlıklardan dolayı FETÖ ile tanıştığını ve mesleğe de örgütün yönlendirmeleriyle başladığını ifade eden M.E.Ö., "Şanlıurfa’da dershaneye gittiğim dönemde ’Tayfun’ kod adlı Ümit Çınkır benimle ilgileniyordu. Devletin diğer birimlerine hazırlanacağımızı bilmiyorduk. Haberim olmadan, benim bilgilerimi alarak akademiye başvurmuş." diye konuştu.

Sınava girmeden birkaç gün önce sanık Çınkır ile Ankara’nın Mamak ilçesinde bir eve gittiğini belirten M.E.Ö., buranın FETÖ evlerinden olduğunu ve sanıklardan Bekir Türk’ü orada gördüğü kaydetti. M.E.Ö., örgüt evinde yaşadıklarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

 

 

"Eve girdikten sonra bir odada beklettiler. Daha sonra içeride bulunanları sırayla başka bir odaya aldılar. Annemin ve babamın üzerine yemin ettirerek, Kur’an-ı Kerim’e el bastırıp soruları gösterdiler. Bize ’Soruları dikkatli gözden geçirin, bunlara benzer sorular çıkacak.’ dediler. Sınavda bu sorular çıktı."

Sınavı kazandıktan sonra Polis Akademisi'ne kayıt yaptırdığını anlatan M.E.Ö., okulda öğrenim gördüğü süre içerisinde örgüt yöneticilerinin Kur’an okumaması ve namaz kılmamasını tembih ettiklerini, "Okulda namazını mescitte kılma, gerekiyorsa abdesti teyemmümle al, gözlerinle namaz kıl" gibi sözler söylediğini aktardı.

Örgütün isteklerinden bunaldığını ve o saatten sonra ilişkisini kestiğini öne süren M.E.Ö., 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra bütün bildiklerini emniyet ve savcılığa anlattığını belirtti.

YORUMLAR 7
  • M.Ali Efendioğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Soru verdikleri insanlara KUR'ÂN-I KERİM'E el basmasını isteyenlerin kalplerinde hiçbir zaman KUR'ÂNÎ BİR İMAN OLMADIĞINI "MİT TIRLARI, 17-25 ARALIK ADLİYE KUMPASI VE 15 TEMMUZ KALLEŞ DARBE KALKIŞMASINDA" MİLLET OLARAK ACI BİR ŞEKİLDE GÖRDÜK.. Sizi gidi, TAHRİF OLMUŞ DİN YOLCUSU, BELEŞCİ, HAK, HUKUK BİLMEZ SAPKINLAR TOPLULUĞU, CIAMAT MENSUPLARI...
    Cevapla
  • Dadaş 5 yıl önce Şikayet Et
    kitapsızlar sizii
    Cevapla
  • Sinan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kazanamayanların da iki eli ruuzu mahşerde fetönün yakasında olacak merak etmesin.
    Cevapla
  • hmet25 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynı yıl Avukatlıktan hakim savcılığa geçenler de incelensin..
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Olan bize oldu yaş 24 oldu üniversite bitirdim iş yok güç yok. 24 yaşımda cebimde 20 lirayla geziyorum Allah sorsun sizden bunu hainler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı